Ett litet kort...

Maja 5

...till det lilla skräbet Maja (hon man smälter för) som fyller 5 på fredag. Ska posta present imorgon och gjorde ett snabbkort. Gult är älsklingsfärgen. Ska bli ett par kort till den här veckan, men jag orkar inte mer ikväll... Hoppas dom inte har koll på min blogg....


ÄNTLIGEN!

Bobin

Äntligen kommer det en bobin-die till QK!!!! Jag kommer att beställa den BUMS!
Kortet är från QKs inspirationssidor.

Tankar om stil

Det är många scrap-bloggare som funderar över sin och andras stil just nu. Bl.a. Marie och Ulrika. Utmanade av dom har flera följt efter, och jag tilltalades särskilt av Zarahs utläggning, vars exempel jag följer här.

Sammanfattningsvis skrev jag så här i Maries blogg om min stil:
Jag har olika stilar själv. Min heritagestil är inarbetad och "klar" - för mej innebär det att det är "enkelt" att scrappa mina heritage-LOs. De blir till av sej själva på något sätt.
Sedan har jag börjat scrappa vanliga foton också nu, och min "vardagsstil" börjar utkristallisera sej mer och mer. Den har dragning åt shabbyhållet med spontana inslag av clean and simple, och är inte riktigt lika dekorerad som mina heritage, där jag i regel ska plocka in så mycket detaljer... Färgmässigt blandar jag hejvilt, med klar dragning åt grönt... Men jag älskar färg och varierar mej gärna.

Jag gillar...
... att låta sidorna skapa sej själva efter hand som jag jobbar. Ibland har jag ett tänkt mål lite suddigt framför mej, ibland blir det vad det blir bara.
... att skapa med en viss personlig utmaning. Om jag t.ex. inspirerats av en särskild detalj i en tidning kan jag scrappa helt bakvänt och bara försöka få med en sån detalj.
* Idag vill jag göra en LO där jag använder mina QK-tabs.
* Detta bandet är så snyggt, jag vill använda det, undrar om jag har papper och foton som passar till.
* Detta pappret måste jag använda NU medans jag älskar det sååå mycket, innan det glöms bort i mappvagnen...
... även att skapa planerat, så som det ofta blir med Mormor och morfar-albumet. Där går jag och grubblar på en LO länge, kanske byter färg-ställning, måste fixa fram inscannade dokument, framkalla inscannade bilder m.m. Det blir en skön mix att spontanscrappa ibland och ibland scrappa totalt genomplanerat. En variation som passar mitt skapande.
... får väl skriva att jag gillar att banka öljetter och att överhuvudtaget använda händerna i skapandet istället för att få musarm jämt....

När det gäller material gillar jag:
* brads i alla färger, former och storlekar
* vackra papper, gärna med softa mönster
* cardstock!! - men vill helst ha minst ett, gärna 2 mönstrade papper med på mina LOs.
* textila material - garn, band, tyg, tygblommor - som ger en skön strukturerad 3D-effekt på annars platta sidor.
* grööönt! Grönt är (nästan) aldrig fel.
* allt som gör det shabby!! Loppisprylar, ink m.m.

Jag borde utveckla mitt användande av...
... alla dekorationer jag har. Särskilt när jag vardagsscrappar glömmer jag kolla mina dekorationsaskar och gör ganska enkla och rena LOs. I efterhand kan jag komma på att jag velat använda den eller den prylen på en LO, men den går inte in i efterhand, för då tippar balansen...

Jag borde tänka mer på...

För mej är skapandet viktigast och att jag har kul under tiden. Ibland är min utveckling viktigare än resultatet. Jag är kanske sugen på att testa om den tekniken är något för mej. Då kanske jag får värka fram en LO som jag i slutändan är mindre nöjd med, men jag vet iallafall att just det inte funkade för mej - samtidigt som jag drivit min egen utveckling framåt.

Funderar du också? Det är inget måste att hitta en stil, man kanske HAR en stl som andra kan beskriva för dej utan att du själv tänkt på det. Eller så är din stil obeskrivbar, den bara ÄR liksom. Något i känslan du förmedlar, färgerna du dras till, sättet du uttrycker dej.

Kom ihåg: Du scrappar _bara_ för dej själv, det finns inga rätt och fel - och HA KUL med ditt skapande!!

Mina DT-LOs

Träff 2

Detta blev en sida två till min tidigare LO om Scrappening i Göteborg i höstas, eftersom färgerna på pappren gick i samma färgskala.
LOn är efter Lindzis skiss på Scrappiz den här vecka.
Slant lite med penseln när jag drog kanterna på kortet, så dom kom jag på att jag kunde maskera lite skräp i kanterna OCH prova på doodling samtidigt. Det var riktigt roligt!! Ville aldrig sluta! Och nej, jag har ingen kopia av bilden, men det gick bra ändå... *fniss*

Mina snuttisar

Det rosa pappret låg och ropade på mej, och jag var bara tvungen att fortsätta doodla lite när jag nu hade ett doodligt papper. Det blev en slags ridå för att dölja det värsta skräpet i kanterna på bilden. Denna är tagen _före_ jag började fundera på att scrappa vardags...

Visst kan man använda bubbelgumsrosa och bling-bling-brads till dom grabbigaste grabbarna i stan - det ärju i ett sånt råååsa skimmer jag ser dom jämt. Magnus ovanligt luden på den här bilden (t.v.). Dessutom matchar det överkastet! =OD

Materialet är alltså Pysselpunktens månadspaket med papper från Arctic Frog. Spring och köp!

Snaaaart...

Får jag ladda upp mina två DT-alster här... Du sitter väl och väntar! =OD
Lina ska bara skicka ut nyhetsbrevet och prenumeranterna ska hinna ha öppnat sin post så vi inte förstör överraskningen för dom.

Förresten har jag glömt rapportera söndagens fynd! En Aladdin-plåtburk som jag inte kunde låta stå kvar ute på Saltö. Den fick flytta hem till mej och kommer att använads flitigt till jularna! Jo, jag samlar lite andra plåtburkar än Zoegas också. Men bara såna som ingår i mitt normala sortiment här hemma. Köper t.ex. inte en plåtburk till riskakor, eftersom jag aldrig har riskakor hemma...

Jag törs svara!

...hur är det nu -handen på hjärtat -
Du som bloggar:
Hur många gånger uppdaterar ni eran blogg per vecka?
1-7 gånger i veckan är min målsättning!
NÄR uppdaterade ni senast?
Nyss och nu igen
Varför bloggar man?
Jag bloggar för att jag egentligen gillar att sriva dagbok, för att ventilera lite och för att snabbt kunna visa mina vänner mina nya alster som lätt drunknar i gallerifloden på Scrappiz... =OD
För vem bloggar man?
För mej själv mest, men alla är välkomna att läsa. Det blir ju roligare om någon läser! Tycker det är kul med dom bloggar som blivit mini-forum där man svarar på "dagens fundering" typ. T.ex. Maraijs blogg
Varför är vi så dåliga på att lämna komentarer-oftast-?
Tycker det ska kännas frivilligt, att man inte ska känna sej tvungen att kommentera. Vill man kommentera ska det helst vara enkelt utan ord-krypteringsmojen och sånt. Sedan vill jag gärna känna att jag skriver något "vettigt" och ibland får man tänka på saken innan man skriver (och man kanske glömmer skriva det sen).
Hos mej finns absolut inget "kommentars-tvång". Jag blir glad om någon vinkar, men känn dej som hemma och skriv när du vill.

....fyller på med lite mer frågor som ploppade upp...
Du som läser:
Hur ofta läser du bloggar?
Som ny bloggare går jag en runda var och varannan dag. Använder Firefox levande bokmärken, så jag enkelt ser om de jag bokmärkat lagt in något nytt. Hade önskat att den även "pushade" om det kom in något nytt, men det måste man tydligen ha någon RSS-feed-läsare till istället.
Hur ofta förväntar du dej en uppdatering?
Så ofta bloggaren brukar uppdatera. Man "lär" sej snabbt vilka som kör ofta och vilka av favoriterna som gör mer sällan.
Hur ofta skriver du kommentarer?
Då och då, inte slaviskt varje inlägg jag läser. Folk jag inte "känner" närmre brukar jag inte kommentera så ingående, om det inte är något skapat som lagts ut som jag känner att jag vill berömma. Jag "vardagskommenterar" inte för mej relativt okända folks och scrappares bloggar.

Vill du svara på din blogg?
Här är dom rena frågorna:

...hur är det nu -handen på hjärtat -
Du som bloggar:
Hur många gånger uppdaterar ni eran blogg per vecka?
NÄR uppdaterade ni senast?
Varför bloggar man?
För vem bloggar man?
Varför är vi så dåliga på att lämna komentarer-oftast-?

....fyller på med lite mer frågor som ploppade upp...
Du som läser:
Hur ofta läser du bloggar?
Hur ofta förväntar du dej en uppdatering?
Hur ofta skriver du komentarer?

De kommer från Kristina, som gärna vill höra era synpunkter, så glöm inte rapportera för henne!

Bandburkar

Bandburkar

En bild till organisations- och förvaringsutmaningen. Gröna burken är störst... =OD

Ikväll har jag DT-scrappat med den nya fina månadspaketspapperna från Pysselpunkten. Publiceringsdags senare i veckan.

Annars är det en sån där ligga under filten-dag... Lite småhängig efter helgens katt-sjuka och jobbade hårt ett par timmar också idag, vilket tär extra när jag har låga energier. Ska hushålla lite under veckan och hoppas jag återhämtar mej.

En sjukis katt (känsliga läsare varnas)

Russin kom in igår och gick rakt in på sängen och la sej. Magnus och jag undrade om han inte skulle ha mat, det var ju långt över hans kvällsmatstid (halv10) och han hade inte ens påmint oss vid 8 som han brukar. Nope, det var inte intressant, låt mej vara...

Jag bar in honom i soffan en vända för att kolla igenom om han hade sår eller så, ifall han kom in från slagsmål. Men kände inget särskilt, han var bara låg. Han gick och la sej i sin korg bredvid TV och var allmänt hängig. När vi skulle gå och lägga oss hade han flyttat till sängen. Han stannade där till 2-halv3 nånting, vilket inte är särskilt normalt för honom. Han brukar fly när vi kommer med våra sprattliga fötter. Jag vaknade till en vända vid halv2 och kände på honom så att han levde. Då låg han heeelt utslagen mellan våra fötter och bara dåsade.

Han är ju alltid "sjuk och döööör" nu så fort han blir hängig, eftersom jag vet att jag har honom på lånad tid nu efter snart 6 år med insulin. Bara väntar på alla följdsjukdomar som kan innebära att det är dags att säga byebye. Hans syn är dålig, men det gör honom inget, för den har han tappat gradvis, och det är inget fel på hörseln. Annars är det njursvikt och annat som oundvikligen tar honom till katthimlen...

Halvsju var det insulindags. Då hade han fortfarande inte rört kvällsmaten. Han låg i korgen bredvid TVn och grymtade lite när jag klappade honom. Jag stökade lite med honom igen för att kolla om han var biten nånstans eller så. Men han var bara slö och ville vara ifred. Jag bestämde mej för att avvakta lite med insulinet eftersom han inte var ens det minsta intresserad av en skinkskiva. I normala fall dansar han en liten dans och sjunger en liten aria när det vankas rökt skinka. Jag hittade även kräk som fick torkas (skum med blod i)

Gissa hur bra jag sovit inatt. Grät mej till sömns, vaknat 19 gånger och skitorolig... SMSade Åsa vid 9-tiden. Fick det mindre upplyftande svaret "Ring Elisabeth" = allvarligt, behöver SNABB hjälp. Elisabeth är Russins healer och har hjälpt till vid akuta grejer tidigare. Tydligen hjälpte tanken även denna gången, för Russin piggnade till lite och började fundera på att käka lite frukost. Jag "sockrade" honom och hans blodsocker var på 24,2 så jag gav honom insulin då också eftersom han kom igång med ätandet. Fick sanera lådan också, som innehåll konstigt seg diarré.

Nu har han gradvis piggnat till under dagen och småätit under hela dagen. Pratade med mamma nu ikväll och nämnde hela historien med symtom, och hon, som är sjuksköterska, sa direkt "pancreatit". Hade han varit människa hade det varit det, för de har skummiga spyor och konstigt bajs... Hon frågade även om hans alkoholvanor, då detta är en ganska vanlig åkomma hos alkoholister. *fniss*

Då föll det iallafall på plats... Varje gång Russin varit smårisig har Åsa tjoat om bukspottskärteln. Ja, klart det är fel på bukspottskörteln har jag sagt, han har ju diabetes... Ja, men det har inte med insulinet att göra brukar hon säga...

Med min högst amatörmässiga hemmadiagnos har jag äntligen fått ett namn på vad min katt lider av och har lidit av senaste 7-8 åren. Han blev ju nämligen inlagd på sjukhus för så många år sedan efter ihållande skumspyor, fick en medicincocktail bl.a. innehållande kortison som pajade ut insulinproduktionen så han ett år senare diagnostiserades med diabetes (och det såg man på att han tömde vattenskålen och fyllde baljan med stoooora kissklumpar). S.k. steroidinducerad diabetes förekommer även hos människa men är ofta övergående.

Pancreatiten då är kronisk och gör på människa jävulskt ont - så även på katt uppenbarligen. Den behandlas med vätskedropp och smärtstillande på människa. Russin har troligen haft "attacker" tidigare och kommer att få igen. Vi får bara hoppas han är pigg och glad mellan som vanligt. Nu har han ätit som vanligt ikväll och var till och med intresserad av att gå ut, så attacken är över för den här gången. Synd man inte har smärtstilla att peta i honom till nästa gång... Förutom örtmedicin, men den funkar så kort tid åt gången, och han signalerade väldigt tydligt att han ville bli lämnad ifred bara.

Scrappat lite

Har längtat efter att scrappa historien, har längtat efter att scrappa något tjejig och jag har längtat efter att frossa i blommor. Så jag gjorde massa flugor på smällen och gjorde denna till Scrappiz kärleksutmaning.

Maja

Jo, jag har haft dille på att shoppa ljusmanchetter på auktioner och loppisar. Slaktat ett antal... Men använder jag blommorna? Nä, sällan. Så nu gjorde jag en Anna (puss på dej, syrran!) och frossade loss i blommor, inspirerad av en LO jag sett i en tidning (CK?) för ett tag sedan, och Annas underbara sommarkort från i fjol.

Drar man i hjärttabben är där lite hidden journaling som berättar om när vi var hemma hos brorsan på annandan och käkade kalkon. Maja är väldigt "fastrig" när vi träffas, och jag slutar nästan höra henns faster faster faster efter ett tag. Hon var väldigt envis med att vi skulle sitta bredvid varandra, så vi fick möblera om oss runt bordet. Stim och stoj, och mitt under middagen rycker Maja mej i armen och säger
Faster, vet du?
Nä, vad? svarar jag
Jag har LÄNGTAT efter dej till idag!
*snyft* Hjärtat smälter....

Och nu är historien dokumenterad med denna busiga bild som Magnus plåtade på den lilla linslusen på mässan.

Dare me

Hittade hos Zarah och tolkade mej som utmanad:

HAR DU NÅGONSIN...
...blivit kysst?
OM!!! Ojojoj... Är med mister oslagbar nu.... *ryser*
...ätit sushi?
Japp, ett par gånger. Är lite kluven. Gott med dom däringa större räkorna, laxbiten och sjögräsrullarna, men max 3-4 stycken av dom (sammanlagt) sedan blir det för mycket "rå fisk" och jag börjar tycka det är otäckt (smakmässigt). Äter alltså gärna en liten förrättstallrik med 3 stycken, men kränger inte 9-12 stycken som huvudrätt.
...stått på scen?
Trivs ganska bra på scen, särskilt om jag får sjunga något fint/kul... Längesen nu dock.
...blivit dumpad?
Mja, vet inte, inte nån seriös dumpning, kanske nån chans-grej som gjort slut i småskolan eller något. Annars är det tyvärr jag som brutit upp och gått. Det gör jag inte om, för nu har jag hittat den rätte!! =OD
...varit ihop med någon som varit otrogen?
Ja. Såg honom på TV häromdan förresten, och jag blir fortfarande lite pirrig när jag ser honom (nostalig bara, inget annat!!). Sen var du ju en annan också, men honom har jag förträngt effektivt. Ingen har varit otrogen mot mej, bara med mej *rådnar* (kan inte hjälpa att jag är oemotståndlig *flin*)
...varit med om en bilolycka?
Morsan krockade med en skraltig folkabuss eller vad det var när jag var i 5-årsåldern. Ingen allvarligare skada, lite skärmbucklor bara, men jag minns än idag hur arga de inblandade var på varandra, och vilket liv det var. Riktigt låg nivå på skällsorden som utbyttes. Sedan har jag sett en helikopter störta, så jag får lite rysningar när jag hör ljudet av dom - men flög utan problem helikopter i somras på Sailet och det var hur läckert som helst! Det värsta med helikopterolyckan var att jag hade föraning om den. Jag frågade mamma precis när vi fick syn på helikoptern vad som skulle hända om propellern stannade. Hon svarade att den skulle ramla ner. Den flög över huvudet på oss, började hosta och kränga, sedan ramlade den ner... *ryser*
...klättrat i berg?
Inte med utrustning och grejer. Bröt upp en gipsad arm när jag "klättrade i berg" som vild 10-åring, men då pratar vi stenskravel i något stenbrott eller vad det var... Sedan har jag knallat upp på fler fjäll än jag vill kännas vid uppe i Tärnaområdet. Åker hellre liften...

ANTINGEN ELLER
Kallt eller varmt?
Varmt! Avskyr att frysa!!! Det finns inget som heter för varmt för mej när det gäller väder, även om min trivseltemperatur ligger runt 20.
Spets eller satin?
Spets tror jag. Ingen skarp åsikt för eller emot här.
Blått eller rött?
Rött som min mans aura
Regn eller snö?
Regn, eftersom snö hör ihop med det där kalla ovan.
Ull eller bomull?
Ull tror jag, men ingen stark åsikt här heller.
Rosor eller tusensköna?
Tusensköna! Plockade alltid tusenskönor, eller pottikor som dom också kallas, till mormor när vi var på kolonin. Givetvis minimala stjälkar som hon tappert försökte få att stå snyggt i en mikrominimal vas... =OD
Vår eller höst?
Vår! Början av maj när bokskogen har slagit ut ordentligt och är så där skiiirt grööön. Underbar tid!
Historia eller vetenskap?
Vetenskap får jag nog välja
Matte eller engelska?
Engelska

MOTSATTA KÖNET
Gillar du just nu någon av det motsatta könet?
Japp, det håller jag inte hemligt!
Vet den om det?
Sa det senast häromdan, så han ska nog vara bra trög för att inte ha fattat det.... än...
Gillar någon annan dig just nu?
Jag bor ju kvar iallafall, så det tror jag väl =OD
Vad tittar du på hos en kvinna/man?
Livsfilosofi, utstrålning, intelligens... Sedan gör detinget om han har snygg häck, men det är ju bara bonus liksom...

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
Har du...
...haft ett seriöst samtal?
Ja, i telefon för en stund sedan
...kramat någon?
Jaaa, massor!!
...kommit sams med dina föräldrar?
Det där måste varit något dialektalt grejs... Förstår inte frågan riktigt. Men eftersom jag inte snackat med nån av dom på ett par dar (ovanligt länge) så är svaret nog nej i vilket fall som helst.
...bråkat med en kompis?
Har slutat bråka med kompisar. Sånt är bara energikrävande. Har bara vänner jag kan vara rak mot, och då är det ytterst sällan man behöver "bråka". Agree to disagree funkar också väldigt bra som bråkstoppare.

GILLAR DU ATT
...ge kramar?
Jaaaa
...ge massage?
Jodå, det är mysigt. Har gått en kurs där man bl.a. lärde sej lite enkel vardagsavspänningsmassage. Så jag kan, men utövar det sällan.
...gå promenader i regnet?
Om jag ska promenera hindrar inte lite regn mej. Mycket regn kan hindra lite...

ÖVRIGT
Svär du för mycket?
Vet inte, har gjort, men tror jag jobbat bort det mesta med tiden. Har däremot inget emot att andra svär lite vardags, om det inte blir föör mycket så man knappt hör vad man säger för alla svordomar.
När duschade du senast?
Igår
Vilken färg är det på dina byxor just nu?
Ljusbruna-beiga nåntin... Latte!
Vilken låt lyssnar du på just nu?
Maja min piraya hör jag i TVreklamen ute på TVn, så det räknas nog
Vad var det sista du sa?
Pammy måste vi ju se!
Vad är brevid dig just nu?
Jobbeblocket (får ligga där till måndag utan åtgärd) och en urdrucken kaffemugg.
Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn)?
Välstädat eftersom jag precis flyttat tillbaka till kontoret. IKEAs Jerker, den gamla modellen. Funderar på att byta ut det mot ett mindre, snyggare, coolare nu när jag har en iMac, och försöka få ordning på prylarna runt omkring lite smidigare. Tycker allt är staplat och staplat och staplat nu i platsbristen...
Vad var det sista du åt?
En skumsnögubbe
Hur är vädret just nu?
Lugnt, kallt
Vem pratade du sist med på telefon:
Karin, om Scrappiz framtid =OD Och innan dess en tjej på Nättrabyskolan som jag ska komma och hålla scrapkurs för! (elever OCH lärare - två kurser!).
Vad gör dig glad:
Positiva människor, Magnus och Russin

Vart skulle du vilja åka?
Till sooolen just nu... har fått nog av vintern, hur vackert det än är ute... 3 veckor max brukar jag tåla, men detta!! Månadsvis... *suck* Har iallafall varit riktig vinter och inte så mycket "Skåne-blask", så det får man väl vara nöjd med.
...för att shoppa:
Helsingborgsmässan ligger nära till hands =OD
...för att festa:
Hem till någon vän?
...för att ha sommar:
Har inte tröttnat på charter-semester eftersom jag bara varit iväg 3 gånger, så det gör jag gärna om fler gånger.

Vill du ha barn?
Den tanken börjar kännas helt OK. Jag MÅSTE inte ha barn, men kan mycket väl tänka mej det nu, på den plats jag är i mitt liv. Blir det så blir det. Blir det inte var det nog inte meningen heller. Den som lever får se.
Vad ska dom heta:
Samuel, Elsa och Rut står med på arbetslistan. Men det får man se då och när knottet kommer ut vad det är för en liten människa.

Svara på alla mina vänner!

Äntligen helg!

Jag har kommit igång och jobbar ganska bra om dagarna, vilket är skönt ur sjukdomssynpunkt. Tröttheten på kvällarna är som "vanlig" komma hem från jobbet-trötthet och inte "urvriden trasa-slut på energin".

Och äntligen har iMacen kommit hem från doktorn, med bytt kort i den, så nu ska den funka!! JIPPI! Är så skönt att få ett kontor igen, med ordning och reda. Men idag tycker jag mest att jag flyttat runt saker, både på datorn och i rummet. Sån där jobbig administrationskedja då man kommer på nya saker man måste göra under tiden som man ska göra nånting annat, och glömmer det första man höll på med. Tror fortfarande jag har en del saker kvar i luften som är påbörjade men inte avslutade, men jag hoppas det inte är något akut iallafall.

Nu ska jag se till att få ihop något slags dagsschema som funkar för mej, och bloggen ska förhoppningsvis ingå där nånstans... Helst på förmiddagen när man kan surfa runt på alla blogspottar också, för nu på kvällen är det bra segt...

Hoppas få scrappat i helgen!

Och tack alla gullisar för gratulationerna!

Håller som bäst på med "mitt eget" (Scrappiz alltså) designteam som ska vara klart när april börjar.

Jag har blivit DTare!

Love kort Ask

En dröm gick i uppfyllelse igår när Lina återkom och erbjöd mej plats i hennes designteam!
Jag blev tillfrågad när hon startade upp teamet, men då tyckte jag att jag var i en för känslig position med ett hyfsat nystartat Scrappiz - och kände mej inte särskilt varm i kläderna heller, eftersom jag scrappade typ en gång i kvartalet...

Sedan i höstas började jag uppdragsscrappa lite åt Simsalabim här i stan och det var riktigt roligt! Jag fick massor gjort, just för att jag hade den berömda kicken i baken att prestera något för mer än bara mej själv... Design-laaat! Så då knuffade jag lite på Lina och erbjöd mej mina tjänster i en spontanansökan.
Då var hon lite osäker, eftersom magen växte och hon inte riktigt bestämt hur hennes framtida satsning skulle se ut.

Nu möttes vi slutligen på en tidpunkt när båda är redo att satsa, och det ska bli så kuuul! Och inte blev det sämre av att hon dessutom tar in min kära scrapvän Sanna samtidigt (aka CMQ ni vet ;-) ). Och underbara, kreativa, sprudlande Anna är ju redan med där! Snacka om en dröm som gick i uppfyllelse! Känns mer som om vi ska ha tjejfest än jobba ihop!

Simple med förstoring

Höst

Oj vad dåligt stitchad den blev, men detta är iallafall en ganska basic LO med förstoring som jag gjorde igår hos Johanna. Råkade ta sönder den när jag stansade minitagsen till vänster *bu-hu* så jag får kanske framkalla en ny bild och göra om hela sen...

Mormor och morfar-LOn är inte klar än. Har inte fixat lappen...

Gjort medlemskort idag!

Idag har jag fixat med Scrappiz medlemskort och sånt, men kuvert och porto tog otippat slut halvvägs. Det var tur jag började med dom äldsta iallafall så dom får sina nångång! *fniss*

Pysslat lite...

...men har inget att visa.
Det är en LO på gång med mormor och morfar i ungdomsklubben. Men jag har slarvat bort mormors handskrivna titel från kuvertet där alla bilderna låg, så jag får skriva ut en ny.... Och det orkade jag inte idag.

Förstår inte varför jag är så trött på kvällarna, men det kan kanske bero på att jag jobbat mer än vanligt denna veckan. Men det känns som en hyfsad trötthet iallafall. Önskar bara jag kunde somna före 1 också...

Fick lite optiska synvillor med mailen som jag måste dela med mej av - fascinerande!

Optisk 3

Optisk 2

Optisk 1

Nån som är yr än?

Bokföring e grejt!

haha, nån som trodde mej?
Igår undvek jag effektivt att bokföra flera timmar, och hann så klart inte färdigt igår!! Så nu får jag sätta mej med det idag också. Dålig planering...
Ska strax ut och göra det - går bara en liten bloggrunda efter Scrappizrundan... Vilka nya behov man skaffar sej...

Igår var vi på 5-årskalas, som jag fick åka hem från för att jag hade en dejt med min adept klockan 8 på MSN. Mina adepter är så duktiga, det är så inspirerande och kul att se vad dom gör, hjälpa dom killa igång kreativiteten och att hitta det dom trivs med att skapa.

Det som är mindre kul i den här kreativa världen är att kreativa människor är så otroligt känsliga... Överkänsliga. Alla suger åt sej allas problem som svampar, och vissa dagar känns det som om man får tassa omkring på tå, och ändå lyckas stöta ner en kristallvas med gumpen! Jag tar själv åt mej andras problem, så takes one to know one. Men jag börjar bli bättre. Nu kan jag känna när jag gör det, backa ett steg och se objektivt på saken istället, och fatta att JAG inte ska må dåligt av det - det räcker ju om personen vars problem det är gör det! Så kan jag ägna min energi åt att stötta och finnas där istället.

Sedan var det Tyra hela kvällen på TV! Där har vi en tjej som inte bangar för nånting! Snacka självkänsla, empati och karisma!! Hon har t.o.m. T-camps där hon snackar med förvirrade tonårstjejer om allt sånt de försökt prata med henne om under boksigneringar och grejer. Hon ville gärna ge dom mer tid, och startade upp en liten verksamhet kring detta...

Nä, ut till bokföringen me sej nu!!

Snoooortrött!

Jag är så trött idag, så jag undrar vad som är på G. Hela förmiddagen gick åt till jobb. Med iBookens lilla skärm är jag betydligt mer efter med mitt mailande än med iMacens stoooora ... =OD
Fick iväg en massa bannerbekräftelser bl.a. och fick uppdaterat alba lite. Längesen jag jobbade en hel dag så här, så det är väl inte konstigt att jag känner mej helt slut.

Fick Top10 igår som jag kan mysa med. Och en liten beställning från Linas fraktfritt.

Och idag fick jag bilder från framkalla.com. Skojar du vad snabba dom är!! Jag postade en CD i fredags efter tömning!!! så nu blir jag snart 1000 kronor fattigare, men är drygt 300 scrap-bilder rikare! Bl.a. hela stugbygget är framkallat för blivande album. Jippi! Bilderna är GRYMT FINA i kvalitet. Visst, de är dyyyra om man jämför med andra (50 öres påslag för matt yta t.ex.), men scrapping ska vara min vardagslyx, och det är värt 50 öre att slippa fingeravtrycken. Och det var inte "konstiga färger" på en enda bild! Det var nån isbjörnsbild som var lite utfrätt på ryggen på goingen, men den var plåtad i skarp julisol, så det kan man nog inte trolla med! Laddad för kommande cybercrops och scrapträffar och mitt outtalade minst en LO i veckan-mål... Woops, nu sa jag det... *fniss*

The Kalmar Adventures

Skulle ju bloggat lite igår men det föll bort, så jag får rapportera.
Kom iväg alldeles för sent som vanligt. Jag är inte tidsoptimist, jag är något annat, vet inte vad. Kolla hur sent man kan komma iväg för att nästan hinna det man ska men ändå inte-ist. Jag vet ju exakt hur lång tid det tar att köra till Kalmar. Ändå blir jag förvånad när det tar den tiden (dvs liiite drygt en timme)...
Satt med värsta beslutsångesten hela vägen. Ska jag chansa på Office innan lunchen 12 eller ska jag åka till karin först och käka lunch??? När jag kom fram till rondellen var klockan kvart i 12, och jag visste att Office har lunchstängt mellan 12 och 1. Så det fick bli Karin först - och då missade jag inte hemlagad lunch heller!

Var sedan iväg och lämnade iMacen till Office. Denna gången vill jag INTE se den igen förrän den är lagad. "Hejdå, Macen".... Åkte till Kalmar för att slippa snudiga chefen nere i Ronneby och kunna passa på att snusa bebis samtidigt. Guess what! Snudig chef pendlar mellan kontoren.... Så han slapp jag inte se... *urk*

Tillbaka till Karin och Annie för eftermiddagsfika och småprat. Liite Scrappiz pratade vi allt också, även om Karin påstod motsatsen. Men hon kanske inte ville avslöja alla våra nya hemliga planer =OD.
Ringde Magnus med bebis i knät och tyckte "hej, jag kelar bebis, ska vi ha en sån eller?". Han svarade "kom nu inte hem med några idéer" och jag hörde hur han log. Det finns hopp.
Inne på andra goda sörpelmuggen kaffe ringde han upp och undrade vad jag gjorde. Det var snökaos hemma, så jag kanske skulle ta mej hemåt medans det gick och var hyfsat ljust.

Packade in mej i bilen och körde hemåt. Det snöade och fög lite längs vägen, men inte så farligt. Kaffet började göra sej påmint i Bergkvara, och jag funderade på om jag skulle stanna på en mack. Orkade inte, utan körde vidare. Slöt upp bakom plogbil i Fågelmara och sedan gick färden i snörök bakom plogen i 50, och jag blev bara mer och mer kissnödig. Började kolla efter parkeringsfickor och avtagsvägar, men i snön och skymningen var det inget alternativ. Visste inte om jag skulle komma loss om jag gav mej ut i snön.

När jag svängde av från E22an i Ramdala fick jag nog. Jag var tvungen att stanna, trots att jag nästan var hemma. Så jag gjorde mej skyldig till förargelseväckande beteende där i skumrasket på Ramdala kyrkogård. Då gjorde det ONT att gå, så illa var det.

Kom hem och pulsade genom knähöga drivor och in. Skööönt att vara hemma! Vinden ven nästan genom huset, och stugan fick prova sin extrafläkt för första gången. Den funkade kanon! 19,5 grader hade jag där imorse.

Värkt fram två LOs idag

Russin spanar

Kolla noga, Sanna - nu har jag haft den framme!! =OD

Texten lyder:
OK, jag erkänner. Detta är första och sista gången Russin sitter på altanräcket. Jag lyfte upp honom där, och han satt snällt och fint kvar medans jag plåtade honom, med shettisen Ida betande i bakgrunden. Fina blev bilderna iallafall.

Pappret är så klart från Junkitz Cat-collection!

Vinter

Dessa fyra bilder låg i högen med bilder jag kände för att scrappa. När jag satt och pusslade med dom upptäckte jag att jag kunde göra en ruffig fuskpanorama av de två översta! Tyckte det blev en cool effekt!
Handtextad urtjusig rubbe och ett avritat BG-monogram (ja, jag har faktiskt köpt två olika ark med monogrammen, så jag har betalt hederligt!! =OD). Det ska dit ett årtal nånstans när jag letat fram det (vilket väl blir typ aldrig, för det glöms bort). Det är gamla bilen iallafall, som brorsan har nu.

Det är lite jobbigt att scrappa nu, men jag könner att jag glider in mer och mer i en Sara-stil på vardagsbilderna också, så det ska nog snart "gå lätt" igen. Vardagsstilen är lite sliten den också, men inte riktigt lika dekorerad som min heritage-stile, där jag oftast har mycket mer på sidorna.

Shoppade loss igår....

I vårt kök är det inte mycket plats, och jag längtar efter en renovering för att fördubbla köket (eller nästan iallafall). När jag bodde i Lund, nä förresten innan dess, när jag skulle bo i Dalby, innan jag flyttade till Lund (detaljorienterade Sara igång igen...) köpte jag en "bergssprängare". En stereo med CD, två kassettdäck och radio. Den har jag velat/försökt slänga vid varje flytt, för den är extremt ful, stor och otymplig. Har numera en snyggare liten nätt silvrig sak som min CD-spelare i stugan. Jag fick iallafall inte slänga det stora svarta monstret när jag flyttade hit heller. "Man slänger inte saker som funkar" är Magnus uppfostrad med - och kan han laga saker (med lim och plastic padding 'fniss*, nä riktigt så illa är det inte...) gör man det också innan man slänger något som är trasigt....

Magnus har en stereo, som han tidigare använde som extra väckarklocka också (körde igång radion med timer). När jag hade mina sömnsvårigheter fick han sluta med den på mornarna, för jag var helt förstörd hela dan av att ha lyssnat på MorgonZoo i sömnen en timme när han åt frukost... Radion fick jobba om lördagmornarna till Ring så spelar vi och Melodikrysset istället. Men i höstas tackade den för kaffet, så nu är det bara CD-delen och ljud-till-TVn som funkar på den. Gissa vad Magnus hämtade i garaget som ny radio??? Jodå, svarta monstret kom in igen! Den täcker 2 kvadratmeter - jag lovar!!! Och nu hade den dessutom stått och blivit dammig och skitig i garaget. Jaja, tänkte jag, vi ska snart köpa en nya mediaanläggning... jag får stå ut...

Igår tog tålamodet slut. Jag bar ut fanskapet i förrådet igen (kunde ju smugit iväg och slängt den, men då hade jag väl aldrig hört slutet på det), sedan for jag in till OnOff och hämtade en liten nätt köksradio som vi kan ha i köksfönstret. Där är till och med en sleep-knapp på den så Magnus kan lyssna på morgonradio och den stänger sej själv när han åkt till jobbet om han glömmer stänga den...

Med hem följde även 2 bärbara telefoner (de gamla gav upp förra veckan efter 2 års tjänst), blå stjärnmobil från Rusta till Magnus i valentinpresent och en ny extern hårddisk så jag kan backupa iMacen ordentligt innan den far på verkstad igen imorgon... Var inom Netto och kollade akvarellpennor också.

Sedan hade ju Lina fraktfritt, så det slank ner lite Primisar och sånt i korgen... Jag som inte skulle shoppa något...

Två kort blev det gjort....

Skridsko

Ett med en färglagt hÄnglen som ropade på mej, trots att jul. och vinterkort kanske är lite ute nu... =OD

Hänglakram

Och ett till Kärleksutmaningen på Scrappiz!

Det senare ska skickas till mammas väninna som fyller 60 nästa vecka, och jag fick göra inbjudningskort till.

Har även laminerat grejer till min nya stämpelförvaring (behövs kanske, när jag nu råkade slinta och beställde det koffeinrika stämpelsetet hos InkyWings... *harkel*) och fixat med det (men ni får allt vänta till den veckan i organisationsutmaningen innan ni får se!!!).

Pyssel pyssel...

Ska ut i stuuugan nuuuuu

Jag har förtjänat en ledig eftermiddag nu, så nu ska jag ut och klappa papper!!! Vinki!

Pust, nu var det över....

Nu har jag (eller Magnus) dragit vinnarna i artikeltävlingen på Scrappiz. Lotterna hamnade ojämt, men är det lottning så är det - och de som hade många lotter med hade ju jobbat för dom, så det var ändå rättvist! Självklart hade jag velat ge priser till ALLA som var med, för det är en otroligt skatt vi ska släppa ut för publicering nu de närmsta dagarna!

Jag blir helt matt av hur duktiga människor det finns på Scrappiz, och är glad att vi ibland lyckas killa igång lite kul aktiviteter (även om folk ska mutas *ler snett*).

Var hos min flum-prat-tant också idag, och fick den gamla vanliga hemläxan "tyck om dej själv, tänk positivt". Fick tips om gröna och röda knappen som det står om i boken Att leva ett liv, inte vinna ett krig. Den gröna knappen för positiva tankar får man trycka in ofta ofta när man är van vid att ha en massa negativa tankar som snurrar runt runt. Så nu ska jag trycka in gröna knappen ofta. Alla negativa tankas SKA vändas till något positivt! Det är ett tufft men ROLIGT jobb att utvecklas och förändras - se, positivt! =OD

I've been tagged

Hur många listor finns det egentligen?? Här får man öva på engelskan... Mikia taggade mej.

What were you doing 10 years ago?
I was living in Lund, taking biology classes. I might even have been to Grimsö for the Wild Game Biology class... Was it ten years ago?? iiieks...

What were you doing 1 year ago?
I had my office in my old flat, so I "went to work" with Magnus at 7 and home again at 4. I much prefer my life now, with office hours 10-16... *giggle*

Five snacks that you enjoy (in no particular order because all snacks are created equal):
näe, det får jag ta på svenska... Choklad, sockerbitar (skumvarianten alltså) och skumbananer, gräddkola-pluttar, rabarberstänger och OLWs jordnötsringar.

Five songs to which you KNOW all the lyrics:
Well, don't know where to start.... When I was a kid I was called the living lyrics-book... You get the picture...
Most of the songs in Sound of Music
I could have danced all night
Most of the ABBA-hits
Plenty of the childhood songs....
Yes, I KNOW them... =OD

Five things you would do if you were a millionaire:
Build a house! (and I assume it's more than "just" 1.000.000 SEKs we're talking about...)
Buy a NEW car, a green, tiny little darling of some sort...
Get a cleaning lady and a gardener (I borrowed the first part from you, Mikia - good idea!)
Travel at least 2-3 times a year, sun, adventure, Cuba perhaps, my darling??

Five bad habits:
Just five? Woops, remember todays lecture at the therapist... Positive thinking!!
Getting stuck in front of the computer instead of socialising with my darling
Stalling food cooking everyday, if I can get out of it...
Having too many things and projects going at them same time.
Forgetting to call friends I haven't spoken to for ages.
Cleaning and vaccuming far too seldom...

Five things you like doing:
Socialise with friends, online or IRL
Scrapbook and create
Geneaolgy studies
Be with and around animals and study them
Cuttle with Magnus

Five things you would never wear, buy or get again:
old cars!
blue mascara
stilettos
stay ups (aka "roll downs" for anyone with a couple of extra kilos)
cowboy boots

Five favorite toys:
my Macs
snutteBazzillen
Magnus *hrm*
TV

Five people you are tagging:
Sanna, Emma, Zarah, Anna, Linda

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0