Dagens heta nyhet och vill ha!!

QKlåda

Jaha, nuuuu har QuicKutz fattat att de har potential till en massa anat också. Måste ju bara ha detta kitet (fast man blir väl grymt besviken...) - om inget annat är ju plåtlådan grymt snygg!

VILL HAAAA!

Dagens skörd

Skörden

Jag har haft en kuuul postdag! Dels dök Linas månadspaket upp (som jag ju vann en 3-månaders prenumeration i chipboardtävlingen) och dels kom lite småplock och tre CH-tidisar från DU, som jag fick hämta pa Jämjö.
Orkar inte ut i scrapstugan nu bara, så det får bli lite pyssel där imorgon istället. Magnus kom hem med ett litet extra-element till mej idag, så stora elementet kan få hjälp när det är riktigt kallt ute. Men när jag kollade innan idag var det 23 grader i stugan, så nu är det ju rumstemp igen. Kanske ska skruva ner termostaten lite igen... Brassade upp den på närmre 30-grader på hjulet när det var 10 grader inne... *hrmmm*...

Suck, vilken dag...

Uppe före tuppen (nåja nästan) och körde Vegard Volvo till Bilprovningen. Vi kom på igår att vi nog fick körförbud på honom annars i slutet av februari. Vi har inte fått kallelse eftersom den troligen gick till gamla ägaren, och det var då han bestämde sej för att sälja vraket... Inspektorn kollade väääldigt noga på den skrapplande framvagnen (känd akilleshäl på denna modellen tydligen), vände och vred och körde skakmojset, men kunde bara fälla oss på en bromsslang som behövdes bytas *pust*.

Sedan har jag suttit hela dan i långa pass och redigerat artiklar till Scrappiz jubileumstävling. Massor med kanonfina artiklar blir det!! Scrappizarna är så duktiga!! Nu är jag ganska trött dock. Deadlinen är imorgon - ska bli spännande att se hur mycket som haglar in imorgon. Idag har det kommit in nästan 20!!

Pysslat har jag inte hunnit nånting alls idag. Imorgon ska jag förhoppningsvis få en kupévärmare som kan brassa på lite värme i pysselstugan. Har iallafall snurrat runt och samlat lite skisser och utmaningar på "lediga stunder"... hrmmm... Jaja, jag har såna här dagar ibland... Andra dagar får jag inte ett smack gjort...

Jag har matat fåglarna också. Släpade hem 17 (10 vild, 4 solros och 3 jordnötter) kilo fågelmat från Granngården! Dom fryser nu som stackarna. Skickade in SOFs fågelbordsräkning också.

Jag har visst blivit utmanad...

av Karin och Zarah

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar.

1. När jag kommer in i ett kreativt flow glömmer jag "lyssna" på kroppen och tappar helt tid, rum och behov. Glömmer äta frukost och såna mindre viktiga saker.

2. Jag älskar småkryp! Kan bli helt lyrisk över en vacker liten grönskimrande skalbagge, eller gulprickig larv - och vill helst plåta dom också om jag kan.

3. Har en fallenhet för att samla på mer eller mindre viktiga trivia. Och vill gärna lära så många som möjligt mina viktiga faktan också. Ju onyttigare, desto bättre. Vet du t.ex. att en fluga inte kan bländas med vitt ljus utan måste bländas med blått? Det är därför restaurangerna har såna blå lysrörs-cirklar i köken. (jag kan redogöra för den fysiologiska orsaken också om jag får läsa på, men jag är ingen besserwisser, så jag lägger inte den på minnet... *ha-ha*).

4. Jag är filmtokig och var TVidiot som barn. Hade t.o.m. TV-ransonering en tid. Är det filmer jag gillar kan jag se dom hur många gånger som helst, och många repliker sitter där dom ska. Filmerna får gärna vara skruvade och knäppa, med mycket hjärta. T.ecx. Amelie från Montmatre (stavning???) och Blinkande Lyktor.

5. ...knyter an till 4an. Jag är TVdoktor. Ställer ofta diagnos lååångt innan seriernas läkare gör det. Kan ju bero på att jag sett ungefär alla sjukhus-serier och veterinärsserier som gått på TV. Då menar jag dom _seriösa_ serierna, inte såna som den där svenska såpan vad den nu hette som utspelade sej i sjukhusmiljö...

Jag vill gärna att de här personerna svarar på samma frågor: Sanna, Anna, Jenny

Har varit på auktion och utökat samlingen

Zoegasburkar

Jo, det blev en samling när jag köpte nummer 2... Förrförra sommaren när vi stod i stekhet sol en hel dag för att köpa den burk som såg ut som denna korg-iga med grepe, FULL med knappar (ett av mina bästa scrapfynd, men burken kostade). Idag hade dom en kompis till den då, fast grööön. Inte kunde jag låta den stå kvar heller! Sedan tyckte jag dom runda burkarna som dom sålde i par var lite fina, så dom fick också följa med hem.
Detta är alltså 3/5-delar av min högst oseriösa, lokalpatriotiska Zoegas-burk-samling. 1926 är grepe-burken från, och dess gula kompis från stekheta soldagen står det 1921 på. Den femte burken i samlingen är mycket yngre tror jag, och platt avlång, troligen en kakburk som man fått när man samlat visst många kuponger på 40-60-talet nånting.

Min Organisationsutmaning

Kom på sent igårkväll att det var dags för ny organisationsutmaning på Scrappiz. Det är kul att så många vill vara med och organisera och inspirera.
Denna veckan handlar det om pappersspill. Oj vad ja snurrat fram och tillbaka om detta elände. Osorterat, sorterat och nu osorterat igen. Stora spillbitar med de vanliga papperna, och inte, och nu lite blandat... Jaja, bara det är en ordning som funkar för mej.

Spill 1 Spill2

Jag har byggt mej en liten byrå av trådkuber och buntband.

Sedan har jag plockat fram de kartonger jag tidigare haft omlottstaplade i en hylla och kört in i byrån. Kartongerna var runt IKEAs Lekmanboxar, och jag kunde bara inte kasta dom när dom var ett så scrappigt format.

Satte etiketter på framsidan, lite ruffigt, och nu står byrån bredvid mej när jag scrappar. Jag gräver enkelt fram små bitar till journaling, rotar igenom stora mönstrade-lådan efter matchande papper osv. När jag scrappat klart ställer jag undan byrån från scrapbordet bort i en hörna på en låg hylla.

Min målsättning är att det inte ska vara fullt här. Jag ska göra ryck och scrappa upp spillet på fölsekort och liknande med jämna mellanrum. Småspillet åker ner i en plastficka när jag ska iväg på träff, för det är alltid någon som har nån stans eller dies man kan tänka sej att låna.

Det större spillet åker också med i varsin LP-plastficka, för att användas.

Det jag fortfarande vacklar om är "märkes"-papper där man tar en liten bit. T.ex. en liten kvadrat i ett hörn på ett BG Blitzenpapper... Det bör ju stå vid sina Blitzenkompisar ändå, så man hittar alla fabriksmatchade när man vill att det ska gå snabbt. Så här kör jag hejvilt blandat. Ibland får Chatterboxarna åka tillbaka till sina kompisar, och ibland hamnar dom i spillådan. Man kan ju inte vara hur fanatiskt organiserad som helst *flinar*.

Den som lever får se, hur länge denna funkar....

På vakt

Nu har jag slitit ut tummarna och scannat gårdagens dubbel-LO.Jag har scrappat bilderna förut, iallafall fägelboet, men nu gjorde jag en till till mitt eget album... Den förra LOn var kurs-demo och bor på Simsalabim under namnet Vår på Möcklö.

4 sakslistan

Dom är ju så skojiga, så jag får skriva en sån också =OD

Fyra jobb jag haft:
1. Delikatess- och fiskbiträde
2. Assistent till världens slarvpelle - fast egentligen var jag webbdesigner...
3. Webbansvarig på informationsavdelning - ja i praktiken då, inte på pappret eller i lönekuvertet...
4. Djurtolk

Fyra platser jag bott på:
1. Gantofta
2. Drottninghög
3. Lund
4. Möcklö
och en rasans massa andrahandslägenheter i Helsingborg... Och Solbyn i Dalby...

Fyra tv-serier jag gillar att se på:
1. ER
2. Medium
3. Coupling
4. Scrubs

Fyra platser jag varit på semester:

1. Rönäs, Hemavan, Lappland
2. Kanarieöarna
3. Tågluffning runt Europa (London, Paris, Rom, Aten, Istanbul,  Wien)
4. Kolmården

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Blommor av stål / Steel Magnolias
2. Dansar med vargar
3. Borta med vinden
4. Multiplicity!!

Fyra websiter jag besöker dagligen:
1. Scrappiz
2. Andra scrapforum
3. Google
4. Banken... *s*
vilket liv jag har....

Fyra favoriträtter:
1. Min hemlagade lasagne
2. Magnus gudomliga biffar
3. Boulgigi (en slags chop suey)
4. Oxrullade

Fyra ställen du hellre skulle befinna dig just nu
1. Vid en poolkant på ett vilsamt och soligt semesterparadis. Ja, ok, en palmsandstrand funkar också... Jag är inte grätten.
2. I scrapstugan utan dåligt samvete för att det är kontorstid och jag borde jobba.
3. Ute i ett stall nånstans och gosa med några varma, kloka hästar... eller på ett hunddagis... eller... ja, med DJUR helt enkelt.
4. I framtiden när det är SOMMAR på Möcklö.

Fyra personer som jag vill svarar på detta:
1. Johanna
2. Anja
3. Pia
4. Zarah
...för mina scraptosiga vänner har väl redan gått varvet runt... =OD

Japp, då har man blivit med blogg...

Hej på er alla som hittar hit direkt.
Jag scrappade igår i min numera varma igen stuga, men har ingen ordning på datorplaceringar och scanners och sånt, så resultatet dröjer liiite.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0