Midsommar och fölsedag och sånt

Jag lever, men har hamnat i någonslags seg-koma just nu och får ingenting ur händerna. Därför inget bloggat heller... Men jag ska göra ett litet försök nu iallafall.

midsommar

Midsommar firades i vanlig ordning med Johannas familj. En trevlig tillställning med massor med mat som vanligt och flera generationer (och nationaliteter) samlade. MIG spelades och punchglassen var lika smarrig som den brukar.

35åringen

Lördagen var det kalasdags för den här 35-åringen (oj, vad gammalt det lät... *fniss*). Jag brukar inte orka försöka fira ens eftersom folk alltid firar midsommar eller är bakis eller laddar för midsommar eller... Men i år struntade jag i allt sånt och bjöd in folk, så fick de komma om de kände för det... Det gjorde 14 pers!! Trots fotboll! Jätteroligt!

Vi dukade långbord på vår nygjutna betongplatta (altanen var för liten för 16 pers) och det var väldigt lyckat. Men jag glömde plåta som vanligt... Jag är ingen event-fotograf...

Och jag har fått så många goa presenter, både scrappiga och annat!

stång

I år önskade jag mej en majstång, eftersom jag tyckt att det saknats lite i mitt firande. Vi har gjort småstänger i trädgården flera år hemma i Skåne, och det är både mysigt och trevligt. Så den stod på min önskelista. Här ser ni banden i kransarna... *fniss*

Jag fick även en hägg som jag önskat mej - den står rakt utanför mitt söderfönster i stugan så jag kan hålla koll på den.

De scrappiga presenterna var många och fina - särskilt alla medföljande kort! Tack tjejer, ni inspirerar mej massor! Ingen nämnd och ingen glömd - jag tror jag tackat alla personligen!

Av DT-gänget fick jag en inredningspresent som jag shoppade upp igår. Något grönt blev det bland annat... *vissel*

glasunderlägg

På söndagen åkte jag och Magnus på stora slappa loppisrundan - vi brukar göra en sån om året. Vi började i Ronneby där jag fyndade present till svärmor som fyller medans vi är i Lappland och firar min nollande mor. På vägen hem därifrån svängde vi av för att se om vi kunde hitta Wilma i sitt nya hem. Störde henne mitt i middagsluren, så hon ville inte komma och hälsa.

wilmas nya hem

Hon har det iallafall bra, och hennes nya sällskap var en skimrande vacker kille!

Loppis

Här står Vegard Volvo precis bredvid loppisboden Ladan som Magnus tycker är pisstrist och jag brukar fastna i syhörnan. En gång om året ska vi iallafall in om och inventera och se om det kommit något nytt. Man vet aldrig, man kan fynda.

Sedan tog vi en snabbis i Lösen-boden också där jag krafsade åt mej en del band - bl.a. ett som jag blev urförälskad i! Kommer snart på ett scrap/kortalster i en blogg nära dej. Om jag blir färdig att använda det... *fniss*

Till slut fick Magnus den vilda idén att vi även skulle åka till Sälleryd. En upplevelse man inte får missa. Vi snackar gigantisk gård med prång, uthus, presenningsbyggda uterum under korrugerad plåt och en hektar SKROT ungefär. Här kan du hitta alllt! Med oss hem följde ingenting (fast Magnus stod och fingrade ett tag på varporna). 90% av prylarna där borde ha gått rakt i en container istället, för ingen vill köpa trasiga kaffekoppar, rostiga rivjärn eller svällda, spruckna trämöbler.

Jag är dock lite ledsen för att arkivskåpet jag hittade (i bra skick) var för stort. Jag ska fundera ett par vändor till om det ska få flytta in här. Jag är en arkiveringsmänniska och är inte helt nöjd med mina spridda hängmappslösningar (ej scrap då utan kontor, privatpapper och släktforskning). Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag passa in arkiv-möbeln här hos mej. Men den var så djup! Och väger väl 118 kilo fylld... Behövs kanske betongplatta under den... *ASG* Skulle behöva ändra om lite på kontoret, för stöket jag ser nu suger lite energi. Förhoppningsvis flyttar lite biblioteksdelar in i nya huset sen (skönlitteratur bl.a.) och då kan jag omorganisera lite härinne... Vi får se om det blir något arkivskåp (eller det hade 4 djuuuupa lådor, gammalt och gediget) om det finns kvar då... Kanske ska åka och hämta det iallafall... hmmm...

Att gjuta en platta på mindre än en timme

En bildserie.

före
efter sista förberedelserna i går kväll
sprut
betongbilen kom tio i två

jämna till
arbete med tillsnyggning
klaaart
en timme efter betongbilen kom såg det ut så här.

Nu återstår vattning och långsam bränning.

Kalmar-scrappat

Karlskronagolvet1golvet2

Långt om länge kommer här lite scrap. Ibland räcker inte energin till allt man skulle vilja...
Här är de 3 sidor jag gjorde i Kalmar förra helgen. Jag skulle bara stansa dit Karlskrona på den övre, och det tog en hel vecka att samla ihop till denna otroliga kraftansträngning...

Karlskrona-LOn är från Sailet i fjol när jag och Magnus kostade på oss en helikopterfärd över stan. Detta är första sidan - det kommer att bli en dubbel tror jag, med helikopterpiloten och lite tankar och känslor om färden.

Dubbeln är till stugalbumet som ni förstår. =OD Äntligen fick jag använda Karen Fosters urgulliga tools, som jag haft sen innan stugan började byggas!!
Fotoplaceringen, eller inspirationen att bara smacka på stora foton så där som på sidan två fick jag av Åsas fina pysselrums-LO!

Det går snabbt, så jag rapporterar vidare...

läget nu

Så här ser det ut nu efter helgens arbete. Vi väntar på vattenrör innan sista armeringen kan läggas i - sedan är det plattgjutning på schemat, preliminärt på tisdag!

kabel

Jag hjälper till så gott jag kan - här med vattenslangen till den vattenburna golvvärmen. Vad varmt och gott vi ska få det om fossingarna om vintrarna! Svärmor hjälpte till en hel del och bar frigolitplattor och sånt också. Skönt med mycket hjälp och stöd!

Alla ni som frågat om foamisarna:
Jag köpte dom av tre tjejer som har ett än så länge namnlöst företag med säte i Bergkvara (håller kurser och ska ev. ha webbshop).Det vänstra heter hand-drawn (uc, lc+siffror med) och det högra alpha blocks (bara uc+siffror, men med och utan ram) och kommer från företaget Stampabilities. De är dubbelsidigt monterade och kostade 95 spänn. Bäst jag mäter dom också, för det blir väl nästa fråga (jo, jag är van från Scrappiz *fniss) =OD De är ca. 3,5 cm.

Barnvakt...

En himla bra lösning när man inte riktigt har tid att skaffa hund själv - är att fjäska in sej hos närmsta grannen - min djur-supplier! Hästarna är utplacerade runt om landet, men nu har lilla oemotståndliga (och något mer lätthanterliga) Cavaliern Adam flyttat in hos dom. Jag är sååååå gärna hundvakt såklart! =OD Igår fick jag första chansen när de skulle iväg och handla ett par timmar.

Det är verkligen en ynnest att få lära känna denna nya lilla krabat. Det var extremt längesen det fanns en valp i mitt liv, och jag är grymt fascinerad över hur smart den lille rackaren är.  Kommunikationen är snabb och klockren, och han har stenkoll på så mycket omkring sej redan!

rufs

Några exempel:
Hur hårt kan man gnaga på en människohand? Direkt när det började göra ont sneglade han upp på mej för att kolla om jag skulle säga aj eller nej snart. =OD
Liten valp bör inte tugga i sej frigolitbitar som dräller på tomten. Adam knycker en och springer iväg så fort man närmar sej. Inte svårfångad annars, men fullt på det klara att nu gjorde han något han inte borde - men kul var det, så bäst jag smiter undan innan dom tar ifrån mej det kuliga.

sööt

Och med dessa oskyldiga valpögon går ju det mesta hem! =OD
Han var dock lite konfys över att jag inte bara gullegullade med honom, utan även snackade med honom som om han förstod vad jag sa. Såna små sötsmulor är inte vana vid att bli behandlade som intelligenta varelser... *fniss*

utslagen

Små bebisar blir trötta när man härjat för mycket, och var är bästa stället att slagga? Vid extramattes fötter mitt i flocken mitt på köksgolvet så klart! Znark....

Mötet med Russin kom inte med på bild tyvärr. Jag som älskar djurmöten! Här följer iallafall ett referat.
Russin fattade såklart att detta var visserligen en hund, men en bebis. Han lät därför redan kattvane Adam köra hela valpdisplayen. Nosa och kolla vad det är, bli kaxig, springa runt oich skälla lite, och sedan göra utfall. Russin svarade som den kloka förståndiga katt han är med att resa ragg och fräsa åt valpen. När han tröttnade på att vara med började han försöka smyga bort, men den lätte gick inte Adam på, som givetvis satte efter katten. Katten hade såklart lite busig u-svans, och for in under altanen. Valp förstod genast attt han inte skulle med in där, utan respekterade ifredgränsen. Sedan satt de ett tag och nosade på varandra genom stegen som för tillfället står mot altanen. Sedan tröttnade valpen på kattleksaken och började snusa iväg i gräset. Faran över.

...och en byggrapport

Idag har grävarens skötare äntligen kommit hit, så nu är första spadtaget också taget!

grävaren

Så här såg det ut när dom var klara idag

fädigt

Den stora stenen ska sprängas imorgon.
Jo, förresten, det är en hög mackadam också här nu, sedan bilden togs.
Det var den jag använde som fotostudio när jag plåtade nya tidningarna längre ner.
Allt bygget förevigas med mängder av bilder, men ni får bara se en bråkdel här.

Nya foamisar

Köpte foamisar i Kalmar. Så nu har jag hmpth-ty alfabet...
Dessa är från Stampabilities. De hade två att välja mellan, så jag tog båda... =OD

nya foamisar

Kan passa på att visa ett litet blomfoto här också. Inspirerades av Zarah som hade plåtat gerbera, så jag plåtade mina cap-daisys...

blommor

Alla på en gång

tidningar

Varför kommer alla samma dag? Kan dom inte sprida ut dom liiite, så man kan gotta sej en hel månad?

Dagens i-landsproblem... =OD

CK har jag från USA, SS fick jag sistan på en prenumeration från Scrapperiet (och har tecknat en 2 års från USA som förhoppningsvis avlöser denna fint - SS är min favorittidning!) och Scrapbooks etc fick jag sista numret på en 3-nummers prenumeration hos Press-Stop. Press-stop ser dyrt ut, för varje tidning kostar i 100-kronorsklassen, men det är ungefär vad dom kostar i lösnummer i scrapbutikerna också om man ränar med frakten, som brukar hamna runt 33 spänn. Jag unnar mej!

Nu ska jag posta mer! Delar upp inläggen lite...

En kul grej!

kul grej

Jo, jag är liiite teknikfreak ibland... Fick reklam om denna i min hotmail idag från IDG (som ger ut "mina" dator- och designtidningar). Så här stod det om den:

Överför favoritbilderna från din digitalkamera eller mobil till den digitala fotoramen och låt bildspelet börja. Du kan lagra upp till 24 bilder och välja att visa dem en och en eller som automatiskt bildspel på den 1.4” stora färgskärmen. Fotoramen visar även datum med tid och temperatur i separat LCD-fönster. Enheten ansluts och strömförsörjs via USB-porten, men kan även drivas med batteri. Levereras med kabel, batteri och programvara. Låt bilderna från fotoramen framkalla sköna semesterminnen varje dag på jobbet!
  • 1.4” färg-LCD
  • Lagrar 24 bilder
  • Bildspel eller stillbild
  • Bakgrundsbelyst kalender och klocka
  • Visar temperatur
  • Enkel uppladdning av bilder via USB
Synd det inte var väckarklocka i den också - men man kan ju inte få allt! Det kanske finns alarmfunktion fast dom glömt berätta det förresten... Det framgår inte hur mycket manicken kostar, men man ska tydligen ha handlat för sammanlagt 5000 kronor hos den kedja som erbjuder den här manicken som sommarpresent.

Jag gillar!

... och om någon undrar över helgens swcrapalster från Kalmar så är dom inte finlirade och scannade än... Kanske imorgon. De har hotat med åska hörde jag, så då kan jag unna mej lite datorfritt pyssel eftersom jag avslutade stort jobbprojekt igår och har använt dagen till att städa-sortera-och-knyta-ihop-säcken-lite...


En till om Kulan

Kulan3

Skrev ihop en minnessida och skissade ihop en planritning på lägenheten medans jag hade ångan uppe.
Tackar min snuttebazzill här för bakgrunden som är dk taupe = nääästan samma färg som PWL OuterBanks Docks som jag använt på 1-2, men hade slut på...
Spillbitarna jag inte nändes slänga kom med som ram här.

Mina bostäder continues

marieberg1Marieberg2

Marieberg - Karlskrona

kulan1kulan2

Kulgränden - Lund

När jag påbörjade ett negativprojekt ramlade jag över lite dubblettbilder från gamla titta-tryck-kamerans tid, med bl.a. dokumentation över hur mina lägenheter sett ut som jag bott i. Bilderna har kvalitet därefter, men jag har ändå tagit dom, så då kan jag lika gärna scrappa dom.

Jag påbörjade dessa LOs i söndags på miniträff hos Kristina i Ronneby, med Marie och Sanna. Vi hade jättetrevligt, och alla verkade ovanligt produktiva enligt egen utsago. Mysigt att träffas och pyssla ett par timmar en eftermiddag!

På Mariebergs-LOn har jag använt mina Rhonna Farrer-clearstamps Swirls från Pysselpunkten. Jag ville ha det vitt, men den där attans pigmentdynan torkar ju aldrig... *fniss*

På Kulan-LOn tvingade jag mej att använda min alfabetssoppa från KI*Memories! Jag trodde bokstäverna skulle vara mer snällgröna, och fick en chock när broccoli visade sej betyda KeyLime på KI-färgiska... De var för maffiga i färg, så jag plockade fram mina akrylfärger istället. Remsbakgrunden gjorde både Marie och Sanna varianter på i söndags, så jag härmades.

F.ö. kom jag ihåg att lämna plats till journaling på BÅDA LOarna!! *jihooo*

Passar även på att dansa en liten glädjedans! Jag har fått hem scrapväskor. Beslutsångest som jag hade köpte jag en stor och en mellan. Det blev en svart XXL som får följa med på stora träffar, och en Kiwi-grön Mimi Medium som passar till småträffar över dagen. Förutom färgen får Mimi ett stort plus för rejäla lyfthandtag, för enkel ilyftning i bilen. Jag är väldigt nöjd!!

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0