Skryt skryt om mina adepter

Då börjar jag skryta lite om mina duktiga Scrappizadepter.

Jag börjar med Åsa som brukar gå under nicket Tjenixen.
Åsa har en hel farm med barn hemma hos sej (jag blir helt matt vid tanken på ett knott, och hon har FYRA!!). Hon scrappar lika glatt om dem alla, och LOsarna lyser av moderskärlek och värme.

Det jag älskar mest med Åsas LOs är att hon gör så enkelt och vardagligt. Både utseendet och känslan man får. Det är aldrig "kaos och panik" och hon är duktig på att plocka fram och förgylla de små händelserna som man så snabbt glömmer annars. Dokumentationen står i fokus och man blir ofta bara varm i magen när man ser dom.

Här kommer några exempel:

Nappen

En underbart liten "film"-bildserie på en kvällstrött liten en med charm i blicken. Pappersmatchningen till lakanen är klockren!

Upptäcktsfärd

Ännu en vardagshändelse dokumenterad. Här älskar jag hur blommorna på mattan fortsätter ut på bakgrundspappret - och så klart den rika dokumentationen!

Puss

Och en LO med kääärlek i både dokumentation och uttryck.

Jag vet inte om jag gör så mycket nytta som mentor, eftersom Åsa är så duktig och scrappar på i stim med fotostim i perioder. Jag försöker iallafall hjälpa henne se sina styrkor och peppa henne att fortsätta i samma stil. Det funkar och är så bra! Tänk att ha hyllmeter med kärlek!

Ska fortsätta skryta med mina andra adepter senare - to be continued!

Första - BoM-idé kanske?

Min första cykel
Min första bil
Min första puss
Mina första lp-skivor
Min första flytt hemifrån
Min första speldosa
Min första nyckel
Min första flygtur
Min första barnsjukdom
Min första utlandsresa
Mitt första husdjur
Mina första böcker jag minns att jag läste
Mitt förstanamn
Min första sjukhusvistelse
Min första tanke när jag vaknar på morgonen

Jag ska fundera på mina svar, kolla upp lite också tror jag, sedan åpterkommer jag. Ge gärna idéer på fler förstan. =OD

DT-alster

Lindisar

En tok-LO som jag gjorde hemma hos Sanna. Jag undrade så varför Rosey-pappret stod och hoppade när jag plockade ihop cardstocken och sa "ta med mej, ta med mej", men hon hade visst tänkt vara med för att förstärka grisarna på denna LOn.
Visst e dom söta smånassarna!!

Sidensvans

Detta är en scraplift av Linas Julen 2004. Månadens bus bestod i att lifta en av Linas LOs nämligen.
På min mörka, halkassa bild (som iofs gick att fixa till med Levels i Photoshop hyfsat) syns inte de urvackra detaljerna på dessa underbart mysiga fåglar, så jag tog fram min konstnärliga *harkel* förmåga och målade med akrylfärg dit både vinge och sjtjärtteckning på pippin för att förstärka bilden av juvelerna... Jag bara önskar jag kunde beskriva deras silverklocksläte på LOn också...

Klan

Äntligen fick jag scrappat bilderna från i julas på min familj. Vi plåtade med självutlösare, så det blev en hel del såna kul misslyckade bilder.

Materialet till LOsarna var alltså med i Pysselpunktens månadspaket för maj.

Annars har jag inte scrappat/pysslat på ett tag... förra stimmet har ebbat ut, så jag inväntar nästa (utan att misströsta).

Grön inspiration

Mossamossäng

Dessa uuuunderbara bilder var med i min fack-tidning Naturvetaren igår. En tjej som gjort som jag - nämligen sadlat om från biolog till formgivare. Jag blev helt förälskad. Har kikat in på hennes hemsida idag och hittade dom där. Detta är reklam för hennes mossmönstrade tyg. Så här tar man en bra produktbild =OD Vem vill INTE ha?

Kika närmre på Qualle >>

Dom däringa utmaningarna....

Jag kör ju organisationsutmaning på Scrappiz efter en modell som Karin körde på en gammal Yahoo-lista. Jag har anpassat den lite efter nutids-scrapping (tänk vad snabbt saker förändras i den här branschen), men denna veckan citerade jag Karins gamla utmaning, för hon hade skrivit det så bra...

Utmaningen går ut på att färdigställa nästan klara LOs som liggger och suger energi. Ni vet dom där som man bara skulle kollat upp datumet bilden är tagen, skriva en liten kort journalingtext eller limma fast den där tagen som blev liggande löst när fotofixen tog slut precis innan du blev klar...

Detta håller jag på med idag. Jag har varit ganska produktiv sedan jag blev med Pysselpunkten, och scrappandet går för tillfället som en dans. Det är enkelt att plocka fram och bara göra. Denna månaden är det dessutom väldigt snygga papper i månadspaketet som kommer under nästa vecka till de som beställt.

Dessutom har jag fyllt mitt KMA-album till bredden, så det börjar vara dags att flytta in i album nummer 3 (varav ettan är mormor-morfar-albumet) och jag har inte riktigt bestämt mej för hur jag ska dela upp dom eftersom jag inte alls scrappar kronologiskt, utan bara vad jag känner för att scrappa om för stunden. Så just nu är mitt skrivbord fullt med utspridda LOs, uppslagna album, utryckta stug-LOs som jag behövde möblera om i postbound-albumet jag har till det... Det ser ut som ett bombnedslag... Men alla datumar och materialbeskrivningar är iallafall på plats nu, så jag är en bra bit på väg mot att bli klar med min utmaning redan idag. Har scannat min senaste DT-LO också, så nu har ni tre olika LOs att se fram emot nästa vecka när vi får släppa dom =OD

Du får gärna vara med på min utmaning! Bara fram med alla dåliga samveten, ömma tår och energitjuvar!

Grunden

Grunden

Lägger upp hela dubbeln på en gång istället för sidvis för ovanlighetens skull.
Den är inte så detaljerad, och texten är bara svammel, så det räcker att ni ser layouten och färg/pappersval typ... =OD

Ännu en stugalbums-LO alltså...

Nu börjar jag känna mej stressad. Igår drack vi byggstarts-bubbel och firade att samrådsmöten och banklånsmöten m.m. var avklarat. Så nu kan vi börja bygga för fullt!

Idag har Magnus fällt de två äppleträden som stod i vägen för bygget. Det ena var halvdött redan, så det gjorde inte så mycket. Det skulle stått mitt i sovrummet om vi lämnat det. Det andra stod bara för nära, och skulle varit i vägen heeela tiden, så det rök det också. Jag räddade en kvistbukett med de nästan utslagna äppleblommorna till köksbordet.

Hur jag scrappar

Blev utmanad av Lina att berätta hur jag scrappar. Jag har två olika varianter. Och när ni läst detta kommer ni att se något annorlunda på mina LOs... *fniss*

Variant 1:
* Väljer foto
* Funderar ut vilka färger jag ska använda (och om jag kan undvika grönt på något sätt)
* Plockar fram dom gröna pappren och rycker matchande cardstock på måfå.

Variant 2:
* Plockar fram DT-papper eller papper jag känner för att scrappa med och plockar fram matchande cardstock.
* Ser vilka bilder som kan tänkas passa dessa papper.

Sedan är arbetsgången samma för båda:

* Beskär lite sporadiskt på fotona så inte alla är 11x15...
* Bläddrar ev. lite förstrött i min skiss- och idébok.
* Möblerar bilderna lite, beskär eventuellt mer.
* Mattar eventuellt fotona.
* Funderar på om mina mönstrade papper ska ha någon särskild form, kommer fram till att cirkel är för jobbigt, så jag river eller skär mina vanliga remsor, rutor och grejer, och rundar eventuellt av hörnen...
* Tycker att äsch, jag kan inte sitta här hela dan och möblera.
* Smackar fast pappersbitar och foton.
* Väljer ut lite dekorationer som jag vill använda, som passar eller som jag fått nyss/haft liggande länge och velat använda länge.
* Funderar på hur dekorationerna ska fästas, och om jag kan göra något annat med banden jag valt än att fästa dom som bård tvärsöver sidan.
* Fäster bandet/n som bård tvärsöversidan med Xyronen.
* Fillar dit lite brads och annat mysigt.
* Kommer på att jag glömt göra plats för journalingen... Funderar på om jag kan göra en dold journaling.
* Svär över att jag varit så noga med att fotofixa fast alla foton och mattor så dold journlaing är utesluten.
* Tackar fotofixarna för att dom inte sitter så jättefast utan att man kan flytta lite på någon bild och få plats med en textruta nånstans.
* Funderar på rubriken och dess beskaffenhet. Utesluter användandet av foamstamps för att jag glömt ta med mej vatten ut i pysselstugan så jag kan blötlägga dom direkt.
* Funderar på vad jag ska ha för rubrik istället. Bläddrar igenom mina bokstavsstickers och förundras återigen över vilka konstiga stickers jag köpt på mej. Hittar några snygga, som 1. jag redan använt 3 gånger, 2. saknar minst en bokstav som jag behöver. Utesluter blandade stickers eftersom de jag har inte ens är i närheten av att kunna funka på samma sida i varken storlek, färg eller material.
* Skriver en rubrik för hand.
* Funderar på vad jag ska använda för papper för att dölja den fula rubriken.
* Stansar ut min rubrik med QK och limmar fast.
* Skriver journalingen för hand.

Ungefär så går det till när jag scrappar. Rubriken skiljer dock från gång till gång... Men jag har väldigt roligt när jag scrappar, och det är bra hjärnavslappning och hand-terapi!
Hur gör du?


Mer till stugalbumet

Material1Material2

Har ju helt glömt posta mina senaste stug-LOs som jag gjorde i måndagskväll. Får jobba på med det albumet nu när bygglovet är klart på nästa stuga, så jag slipper sitta med dubbelt.

Här har jag lekt med fusk-blocking och småbitarsfotomattor. Visst e skrutten söt där han går och inspekterar!

Höll min sista scrapkurs igår. Kände att det tog för mycket energi att hålla kurser på Simsalabim, så jag har bett om att få slippa kursen i juni som ingen hade hunnit anmäla sej till än.

Liten blir stor

Asken och stugan

Vi har en liten stuga....
Bilden är tagen för flera år sedan när Magnus fällde en gigantisk ask som stod bredvid huset - troligen i samband med garagebygget. Jag träffade en man med ett garage på 80 kvm och en stuga på 53 kvm... Ja, ni kan gissa själv... *fniss*

Plan gammal
Den ska blir stooor

Fasad

Nya planen
Nu ska vi får det liiite större (dubbelt + övervåning). Det ska bli så skönt!

Saker jag saknat:
* GARDEROBER i sovrummet... illa trött på alla mina provisoriska klädstaplar!!
* badkar!!! Detta har högsta prio och kommer att bli ett tvåmans!
* tvättstugan inne - mycket enklare att sköta tvättrutiner om man kan kasta in en maskin när man ändå går förbi... I garaget är det bara mannen som går förbi, och med tanke på hans simultankapacitet blir det typ... aldrig... Jo, när fillingarna är slut i lådan kan han få såna idéer (alternativt om jag tjatar), och då gör han som förr = tar en famn tvätt och går ut med. Hjälper inte på överfull tvättkorg... Han har inte fattat att vi är två än...
* Väggar! Såna man ställer bokhyllor mot! Och andra möbler... Nu finns knappt en meter vägg att ha en hylla mot (och den som finns är blockerad av en hopplös ungkarsmöbel modell postorder-hylla med gigantiskt vitrinskåp, som dessutom är så trasig att den snart ramlar isär. Förvaringslådorna under vitrinen har botten släppt i så där kan man glömma förvaring av saker som används ofta...)
* Förvaring i köket! Ett överskåp med instaplade muggar, glas, tallrikar och plastburkar har inte räckt långt... (däremot är grytlådan toppen!!) Det gamla köksskåpet (sånt lutande överskåp) har rymt skafferiet av attacktyp. Plocka saker därifrån försiktigt, för det kan hoppa med fler skafferiinnevånare än vad som var tänkt. Underskåpet är öppet och blir fullt med damm på en vecka... Allt som ska användas ur det får först diskas...
* Kylskåp med lite volym! Jag är sååååå trött på att stapla och stapla och stapla... Syltburkar och sillburkar, ketchupflaskan flyttar runt mellan liggande och stående beroende på hur mycket som står i dörren (=om mjölken är slut eller inte).... Jag vill ha en kyl som är anpassad till vårt basförråd!!!!!!

Drömhuset ligger väl ett par år bort, även om bygget börjar nu. I stort sett allt ska göras om. Först bygga till nya delen, sedan renovera gamla delen... Vi kommer inte att ha svårt att hitta sysselsättning närmsta tiden iallafall...

Lite vårhälsning från Blekinge


Här kommer lite vårbilder från mej och Blekinge!

Gullpudra

Gullpudra är en lite doldis som man hittar i ädellövskog där även gulsippa trivs. Denna är plåtad i Björstorps hage i tisdags när jag var på min årliga våpromenad där.

blåsippa

Denna blåsippa stod och hälsade som vanligt precis vid stättan man tar sej in i hagen/naturreservatet. Den står alltid i antingen besvärligt skarp sol eller i för mörk skugga... Ganska nöjd blev jag med bilden.

Rababrer

Virre ville se hur långt våra rabarber kommit, så det fick jag fixa en bild på...

Och till slut blommande... körsbärsplommon? Magnus trodde det hette så iallafall... Lite tråkigt träd, för det är vacker 2-3 dagar, sedan är det bara tråkigt att se på... Blommar över väldigt snabbt, så man får skynda sej med kameran.

Körsbärsblom

... och ett krya på dej till lilla Maja!

Gips

Min brorsdotter gjorde en klassiker på sin första vinter-fjällsemester... Tyvärr bröt hon benet i slalombacken, den lilla 5-åringen! Ordentligt gipsad lär hon ha blivit till slut, efter flera omgångars försök med "snällare" gips, som ställer till mer elände än det gör nytta, eftersom hon blev för rörlig = ingen vila och läkning åt stackars benet. Och ett ben vill man ju gärna ska läka så ordentligt det går så man slipper men för livet...

Pysselmyrans underbara gips-stämplar kom väl till pass (tack Sanna!!). Eneklt och snabbt a'la Sara =OD

Lycka

Lycka

Nu har detta nått Emma och bebis Klara, så nu kan jag lägga ut det här också. Smög i och för sig ut det på Scrappiz i distresstävlingen också, så några av er har kanske sett det redan.
Det beskriver min spontana känsla när jag såg lilla Klara och den befrielse och lättnad hennes ankomst innebar för oss! Men framför allt obeskrivlig lycka.

Den utlovade!

Blyg beundran

Sent om sider kommer nu här den utlovade LOn, som blev försenad för att vi skulle busa ut allihopas samtidigt i DTt och Anna fick scannerstrul. Vi körde en liten CK-grej: 4 scrappare, samma skiss och samma papper! Kolla i Pysselpunktens galleri på våra olika tolkningar! >>

Denna är ovanligt crazy för att vara min, men något ska man ju hitta på med "för färgglada" papper också =OD Den handlar om hur Maja och Russin försöker hitta sätt att umgås så att både trivs. Russin gillar ju inte för närgånget kel, men sitter ändå kvar och accepterar det när det gäller Maja, på ett helt annat sätt än med vuxna som försöker samma sak...

Dräggel!!!

Dräggel

Hittade denna bild i Bazzill-bloggen. Jomen, SKICKA HIT DET!!! *Tungan utrullad till knäna*

Lika som bär

Lika som bär

En annan LO som legat och ruvats i hjärnan på mej. Dels ville jag göra en med pappa-farfar, och sedan fick jag syn på för ett tag sedan hur ruggigt lika jag och min brorsdotter är - brorsan säger att han blir rädd ibland när han sej "mej" i henne... =OD Nu blev det en kombo. Tyvärr vill inte pappa vara på nätet, så jag har suddat hans ansikte, men ni som får se den live kommer att se likheten!

Vet inte om jag och pappa är så lika direkt heller - men jag är väldigt lik hans syster, så jag vet att jag har likheten från den sidan mer än från den Jönssonska. Där kommer det nog också att bli en likhets-LO så småningom, eftersom mamma och mormor är så lika varandra. Vi har ju fått åldersbestämma bilderna på kläder i vissa fall för att veta om det är mamma eller mormor på bilderna... =OD

LO gjord till Annonstävlingen på Scrappiz cybercrop.

Cybercrop och scraplift

B1
B2

I en svag stund anmälde jag med i scraplift-tråden på Scrappiz pågående Cybercrop. Men vilket lyckokast! Jag hamnade efter en tjej vars alster jag inte kände till så väl. När jag bläddrade igenom hennes alster hittade jag en LO som var klockren som idé till mina flygbilder som jag skärmdumpat på Eniro över mina bostäder genom tiderna!! Henns LO handlade om vikt på hennes barn, men den funkade bra som tidslinje tyckte jag!

När jag flyttade hemifrån 1990 levde jag nomadliv under många år, som förhoppningsvis lugnat ner sej nu! Andrahandslägenheter, flytt pga ekonomi, separation, pluggande, evakuering vid renovering, flytt till nytt landskap pga jobb osv har lett till en hel del studsande runt omkring - och då har jag ändå inte fått med 2 kortare boenden 1987 och 1996 på LOn... Det är väl samen i mej som gjorde mej så rastlös kanske =OD

Jag blev väldigt nöjd med denna LOn!! Den blev precis som jag tänkt mej. Men jag vet inte om jag är klar med den än...
Saker jag funderar på om jag ska klämma in:
* Grimsö och Ottenby (ovannämnda korttidisar, men jag bodde ju faktiskt där dygnet runt i 10 veckors tid...)
* Datum och årtal
fast jag kanske ska se denna som en översikt och ha mer detaljerat på andra ställen - detta är bara början på mitt boende-projekt. Om det blir eget album eller del i BoM eller vad har jag inte heller bestämt. Verkar dock som om jag har underlag för eget album *fniss*
* Mer sytråd... Ska Hbg-översiktens minibrads kopplas ihop med respektive flygbild (för tydlighetens skull)? Ska jag även märka ut hur jag flyttade runt på Hbg-översikten innan jag for till Lund? Ska jag färgkoda isåfall, eller köra rosa för flytt-i-runti också? Ska jag flossa ut kopplingen mellan flygbilder och översikten isåfall så det blir riktigt tydlig koppling?

Eftersom jag inte har svaren på dessa frågor klara än är "tidslinjen" - den bruna mittranden ganska kal, ifall den ska användas till årtalsmärkning på olika sätt...

---
Idag är jag så lycklig! Emmas lilla Klara kom till världen igårkväll! Solen skiner, ärtsångaren har kommit, och jag hörde nyss en västergök! Kan det bli bättre?

Nu ska jag forsätta scrappa innan gubben kommer hem och det är slut på friden... *fniss*

Goosar och shapes

Goosar

Dessa vill man ju ha....

Maj-shapes

Dessa ser fina ut, men fler blommor?? Tja, varför inte? =OD

Jag lovade en LO på tork... Den har fått förhinder, men kommer snart på en blogg nära dej... ;-)

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0