Eldar!!!

skorstenen

Här är den färdiga!! Dock med kron-formen kvar på sej på denna bilden. Murades klart för 2 helger sen vill jag minnas, annars är jag veckovill. Det kanske var förra helgen... Tiden går fort...

putsad

I söndags blev Magnus iallafall uppringd vid 7 av murarnisse som ville komma och putsa vår skorsten eftersom det ös-pisse-skvalade ute (då på morgonen - blev jättefint sen!) så han inte kunde göra det uteprojekt han annars var bokad för. Vintertid var klockan åtta, men vi var ju kvar på sommartid, så det kändes tidigt... Men vi är självklart tacksamma!! Så nu är skorstenen helt klar, och idag var sotarna här och provtryckte, godkände och berömde!

Fönsterna bakom murstocken satte Magnus i i lördags när jag var på scrapträff, och nu börjar man verkligen få en känsla för hur STOR vår övervåning är. Så stor att det är svårt att få med på bild. Tyvärr kommer murstocken nära fönsterna som jag tidigare berättat, men det är ju som det är. Kakelugn och vedspis är inte så lätt att flytta direkt. Det blir säkert jättebra sen!

Ikväll har vi äntligen fått elda!! En vedkorg har det gått åt, och det är så skönt i huset nu!! Magnus hittade mina tossor på hatthyllan igår också när han grävde fram en tygbit till Russins provisoriska kattlucka i den provisoriska dörren vi har nu. Vår blå dörr är i stan nu, så vi får troligen hem den nu i veckan! Äntligen!

svamp

Vi avslutade helgen med att skörda trattisar i skogen!! Kan ni fatta! Vi fick _lämna_ lika mycket svamp i skogen för att det blev mörkt! Det har aldrig hänt förr, och illa sov vi. Särskilt som jag satt uppe till 2 och rensade den, och när jag gick och la mej var det -1,1 grad - svamparna vi lämnade stod alltså därute och FRÖS!!! Tänk om de är förstörda nu nästa gång vi får chansen att skörda!
Älskar trattisar!! Får aldrig nog!

Svenska tidningen...

svenska etc

*fniss*

Träff och CC

Var på träff i stan i lördags. Det var en ganska liten träff, med bara 5-6 pers som pysslade och flera som tittade in och handlade. Gott fika och bra arrangerat och jag fick 2 dubblar gjorda. Hade med mej tävingarna från Scrappiz cybercrop, så jag gjorde bidrag till dom.

hotellet
hotell2
fisketur1

fisketur2

Jag var lite snurrig och har varit hela veckan, så jag glömde både QK och Cutterpede hemma, men snälla Linda hade en extra skärmaskin som jag kunde låna. Andra gången nu jag glömmer skärmaskinen på väg till träff...

Vaddå badrum?

Vadå badrum
Jag är fjantigt förtjust i genomskinlig förvaring i min scrapping. Än vill jag ha allt genomskinligt, men sedan vill jag inte se eländet ett tag, och nu är jag tillbaka på genomskinligt igen. Och denna toaförvaringsserie ser himla Sara ut. IKEA så klart, Serien Korsfjord.

Mer förvaring

En sak jag inte vill se, men som är ett nödvändigt ont i den här tvåpersons-tusenfoting-familjen är skor. I dagsläget har vi en trevåningshylla till skohylla, givetvis byggd för gympadojjor, så allt med lite skaft, från boots till jaktkängor får man antingen knöla in eller ställa bredvid. Så vad ska man göra åt eländet?
Minimalistiskt är jag störtförälskad i den här hyllan.

Skohylla

Hur smart är inte det då?? Bara sticka in nosen i hyllan, så håller klacktyngden fast skon med gravitation! Eftersom jag inte har så många Sex&theCity sandaletter är det den här typen av hylla som skulle funka kanon här. Men priset lämnar ju en del övrigt att önska. Jo, visst, man ska ta betalt för en genialisk idé, men det känns ändå lite saftigt för en bit bockad plåt...

skobänk?
Men så såg jag en lösning på de där sällanskorna, var det i IKEAs senaste eller i någon annan inspirationstidning? Nämligen inspiration gammal vedlåda i köket. En låda med sittlock - pefekt att smacka in i hallen och ner med alla sällanskor som jaktkängor, badtofflor och annat beroende på årstid. Det behöver inte vara snyggt I lådan, bara jag slipper se stöket i hallen.

Vad tror ni? =OD

Tack Ulrika för prenumerations-posten! Mailade direkt!

Byggrapport, fritidsrapport och scraprapport kommer, men nu är det TVdags!

Första hus-LOn?

spräng1Sprängning

Anna och jag utmanade varandra idag för att jag verkligen skulle få något gjort. Denna LOn är inspirerad av LOn på s. 106 i senaste CK (fast det syns knappt....).

Det är äkta spränggrejs nere till vänster - chansar på att det är syrafritt... *ASG*
Jag tror detta är första LOn om husbygget. Bilderna passade mitt upplägg. Sådär halvkassa men som ändå berättar en historia. Framkallade dom på Pixaco och blev inte imponerad av färgerna, som var konstigt högkontrastiga och lime-skrikiga. Men nu börjar jag tycka dom är ganska läckra - som freestyle-micklade, men jag behövde inte göra det... *fniss*

Jaja, nu är dom bilderna scrappade. Jag har gjort snyggare LOs, men jag hade kul när jag gjorde den, och det är huvudsaken. Det är lite experimenterande på den också. Bl.a. har jag Biltema-dubbelhäftandetejpat fast fotot uppe till höger mot gult vellum och skrivit över. Blev inte så snyggt, men det får duga. Kul experiment. Dessutom upptäckte jag att den blå ZIGchalken som jag ratat innan för att den inte var snygg på svart funkar alldeles utmärkt som bara blå penna när man vill ha denna färgen, och ger ett mysigt chalkigt utseende - när nu min blå fluid chalk som jag stämplade med inte var så våt som jag behövt ha den...

Mitt gröna möte

pulgreen

QK-Gary höll kurs för Scrappizträffen + gäster i Helsingborg, och döm om min förvåning när jag och Karin presenterade oss när han kom och han sa

"Are you the Sara I heard of who has the green QuicKutz? "

Shit, tänkte jag, vet dom om min gröna tång på QuicKutz? Cooolt! Mitt lilla privata grön-bus liksom... Jaja, världen är liten...
Det visade sej vara så enkelt att en liten fågel (längst till höger på bilden) hade viskat till honom innan att han inte skulle glömma fråga mej om min tång, men det var lika kul ändå. Han var väldigt imponerad av min lilla gröning.

Han får gärna memorera färgen och ta med det hem till planering- och utvecklingsavdelningen ;-) Kommer det en gröning måste den ju vara riktigt snyggt grön. Så det inte kommer nån konstigt fotbollsgrön eller så... Nej, Meadow, lime eller något annat smarrigt vill vi ha - *tack* (och tack Annica för bilden - kul att mötet är förevigat)


Hål i taket igen!

hål igen

Jo, vi är tvungna... Skorstenen måste sticka ut nånstans! =OD
Jag glömde plåta mellanledet, när skorstenen var ungeför en meter hög från bjälklaget, så hit har den kommit på 2 murar-besök sedan förra bilderna.

snickarglädje

En urdålig bild på "Magnus testar snickarglädje", men det är lite skumt ute redan, så jag kör med denna gamla. Längst bort till höger, över det röda, har huset fått "kjol". Spetsarna kommer att vila på ribben och brädan sammanstrålar sedan med knutbrädorna som också är vita (inte där än). Ovanpå kjolbrädan har man ett bleck, sedan kommer överpanelen.

Vi har kollat på några hus som har det så här (var på utflykt förra lördagen och snurrade runt i både nybyggen och gamla områden, och min åksjuka la sej framåt söndagkväll) och det ser himla fint ut. Dessutom återknyter vi till det gamla huset där vi hittat spår av såna kjolar.

Jaha, vill ni se underverket då? Det är inte helt PUL-OK, och jag klippte bort morsan också ifall ifall. Men här är lille Edwin iallafall. 4 dagar gammal.

Edwin

Jag är urdålig porträttfotograf, så detta var den bästa bilden... Visst e han fin?

MT med massa godis

Som de flesta kanske vet har det varit stor mässan i Las Vegas nu i veckan, och det väller in nyheter. Jag är inge vidare på nyhetsrapportering (inte så högfrekvent iallafall), men på min bloggrunda hittade jag lite roliga filmer, antagligen tagna med mobbekamera e.d. som var riktigt kul.

Kolla här >>

och klicka er även vidare till AMM-edition, BAZZILL så klart där man får se (nåja, nästan) de nya bling-bazzillerna *dräggel* "lajv". Den ser ut som en skimrande raw silk på filmen tycker jag, men det är väldigt komprimerat, så det är svårt att se.
bling

Det kommer även en helt ny struktur - burlap (som betyder säckväv typ, så det är en grövre/glesare canvas tror jag??). Äntligen det också!

Har ni inte fått nog av nyheter är Lifetimes forum en ständig glädjekälla vid alla stora mässor. Fäll in tungan!

Hopp å lek!

Äntligen hemma igen!

Äntligen hemma igen!

Jo, det händer att jag scrappar... *skrattar*
Ikväll fick Wilma-LOn från Helsingborg äntligen komma fram ur papertakern, där den stått ofärdig sen Helsingborg. Nu har jag knutit fast visare på blomman och skrivit journalingen.
Uppbyggnaden är inspirerad av en LO i CK feb2005.

Annars snurrar livet på för fullt här... Mycket jobb och det har varit mycket "soffande" också i väntan på att läka ut det otäcka viruset jag drog på mej. Inte tillräckligt för att totalknocka mej, men tillräckligt för att man skulle vara seg i skallen, lagom disig för att inte orka göra ens vardagssaker osv...

Men nu är jag på bättringsvägen, och imorgon ska jag kanske åka och snusa på lille Edwin som kom i söndagskväll, som jag är tant till... =OD

Distresspalettvarning

Tog med mej fina ögonskuggeasken in framför TVn för färgläggning, men blev snart varse att något gått snett... FiredBrick var dassigt brun, peeled paint klargrön och färgerna var väääldigt outspädda, man fick använda massor med vatten.

Det verkar som om de små metalkopparna i groparna reagerat med bläcket så det bytt färg och även tjocknat - till och med kristaliserat sej i vissa koppar.

Så nu får jag gå till steg 2 i projektet och bända bort alla de små ditlimmade metallkopparna också (trodde det skulle räcka att diska ur dom, eftersom det var sånt segt geggigt gluedotslim under varje kopp...). Den koppen jag hade tömt på metallkopp var färgen oförändrad i vad jag kunde se - och det är ju plast så det bör ju inte reagera...

Testar vidare....

Min blivande utsikt

ursikt

Det var så roligt att 3d-rita, så jag ritade upp badrummet också. Det kommer att vara en snedvägg till höger om dörren (som inte ska vara grön) - avhugget hörn liksom.

badrum

Här är badrummet från badrumsdörren. Toastolen hänger på väggen, och kommer att ha en kaklad låda längs hela väggen där, och en standardkakelskivas kant runt badkaret också att ställa whiskyglas, ljus och annat gos på... ja, och schampoflaskor och jox då...

Badrummet kommer före köket, eftersom det är i nya delen. Vi gör klart nya delen innan vi börjar riva i den gamla.

Köksplanering

Nu har IKEAs köksplanerare gått varm... Istället för att jobba och tycka synd om mej med ont i halsen och huvudvärk har jag roat mej med att planera vårt kök. Vi började lite smått igår och konstaterade snabbt att köket inte blir så stort som vi först trott. Sedan har hjärnan jobbat halva natten med alternativa lösningar. Och idag har det tagit 5-6 timmar att komma fram till den här lösningen, som alltså består av våra 3 nuvarande rum "stora och lilla köket" samt sovrummet.

Kök

Väggen mellan sovrum och nuvarande kök har skullat rivas hela tiden i planeringen. En väggsnutt mellan lilla och stora köket fick åka i denna planeringen också. Dessutom ska det gå upp en trappa från hallen upp till övervåningen, som slukar en meter av köket ungefär. Gamla köksdörren (bredvid vedspisen) fick absolut inte sättas igen för Magnus, så det är allmänt krångligt och konstigt att försöka möblera. Han tänker ju inte på såna saker som att man gärna ska kunna stå vid diskhon och skölja ur sakerna som ska in i en öppen diskmaskin. Idag får man stå och sträcka sej över diskmaskinsluckan in i hörnet där diskhon är placerad... mja...

Här är en vy över köket. Den stora vita klossen bredvid spisen är vedspis+murstock (gick inte att få snyggare). Dessutom ska det troligen muras en sån gammeldags fläktkåpa och muras in en modern fläkt i den på något vis över elspisen...

från altandörren

Så här blir själva köksdelen. Gott om bänkskiva och stora gosiga lådor! Under diskhon ska jag ha de nya utdragslådorna som är med i senaste IKEA-katalogen, som man ställer sopspannar i. Toppen med utdrag!! Äntligen!!

från hallen

Detta är köket från hallhållet. Vi hoppas kunna använda vår gamla ytterdörr mot hallen, men den är 140 bred, så det finns risk att den får stryka på foten när trappan ska få plats m.m....
Ser nu att mitt jalusiskåp bredvid altandörren försvunnit... Man kanske inte kunde ha den varianten till de höga överskåpen... Vill gärna kunna stänga in kaffebryggare och hushållsassistent och sånt så man slipper se det jämt... Gissa om jag är trött på öppna skåp och för lite förvaring!

På denna bilden ser det ut som om spisen hänger i luften, men den och skafferiet är i samma höjd...
En hel del fönster på väggarna ställde till det... Lilla fönstret bakom köksskåpet till höger har jag nästan murat igen ett par gånger idag... Bredvid altandörren är det förresten en vägg till lilla toan och en stor dörr, så där går inte att möblera nånting.
Vad tycks?

Byggrapport skorsten, altan, panel

skorsten igen

Så här hög är vår skorsten för tillfället. En kvälls murande förra veckan blev detta resultatet.
Nu vet vi inte när muraren kommer nästa gång. Snälle Magnus hade tydligen sagt att vårt inte var så bråttom när muraren ringde och undrade om han kunde mura klart en annan först... Nåja, vi har iallafall hyfsat tätt och värmen på i huset nu så...

rödmålat

Panelspikningen är påbörjad, och Magnus har även testat lite snickarglädje på fönsterfodret. Sedan var det visst något som körde ihop sej i skarven mellan övervåning och undervåning där det ska sitta ett bleck. Sedan fanns det inget att spika ovanpanelen i, mer än 45 mm isolering... Så nu får speciallösningarna börja pga dålig planering, oerfarenhet m.m.

altan

Altansidan har haft hög prio, och under helgen har vi fått nytt fönster i vardagsrummet mot altanen. Sedan denna bilden togs har det även komit undertak (där tegelrännan löper på bilden) och panel på väggarna runt dörren. Har tyvärr ingen mer nytagen bild, och det är redan mörkt igen...

Fortsättning följer...

Sjuk och stressad

Bara en snabbis för att berätta att jag fått galopperande halsont, huvudvärk och har sjukt mycket att göra även efter träffen med Scrappiz, bokföring m.m. I'll be back.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0