Min nya distresspalettförvaring

distresser

Micklade ihop min nya distresspalett idag.
Köpte ögonskuggor på Netto för 25 spänn av en enda anledning - det var 24 gropar =OD
Diskade ur, plockade loss spegeln i locket som satt med gluedotsaktigt lim, segt, men lossade enkelt.

Sedan duttade jag i en droppe i varje och stansade med vanliga hålslaget i vita etiketter så jag fick små vita prickar att sätta bredvid groparna. Duttade dit lite distressfärg och förseglade med glossy accents. Blev rätt läckert! Vi får se om färgduttarna håller, om groparna funkar bra när man ska måla osv.

Har haft i MM-painttrays innan, stående på en liten hylla, men dom blir fulla med dammludd (jo, faktiskt), så man fick alltid hålla på och sanera penseln när man skulle måla... Denna kan man stänga locket på... Kanske vågar man sej på transport också...

Som ni ser saknar jag 4 färger, så jag hoppas på fyrfärgs-erbjudande på mässan så jag får samlingen komplett. Har inte "behövt" dom innan, men när jag såg att det bara fattades några stycken kan jag ju lika gärna....

och lite scrap

På savannen

Känner att ett scrapstim är på G. Har inte öppnat paketet som kom med posten idag än, men misstänker att denna månadens DTpapper är ruggigt lättscrappade. Cybercrop på Scrappiz i helgen också Och jag såg att Papirgleder skulle hitta på en massa bus också i helgen i samband med sitt 2-årsjubileum... Så brist på sysselsättning lär vi inte ha när det gäller pyssel....

Denna LOn gjorde jag iallafall igår i Scrappiz Stödmedlemstävling. Jag har längtat efter att bandfrossa ordentligt någon gång, och när jag senare på kvällen satt och bläddrade i gamla CK som ska iväg på Scrap-loppis i Helsingborg hittade jag LOn som gjort mej sugen första gången i februarinumret 2005. En LO med blandade band och pappersremsor "faux ribbons". Tyckte det var så lustigt att jag skulle hitta den precis nu när jag gjort min egen variant.

I tävlingen hade vi en inspirationsbild med något som såg ut som en rullgardin med hängande "band"-ränder på i rosa och gröna nyanser. Dessutom skulle något grönt vara med (oj, vad svårt *fniss*) och något som fanns att köpa hos tävlingssponsorn SODAK. Så jag använde akvarellpenne-varianten Aquatones på min LO att färglägga chipboards och chatterbox-träramen. Underbara ChipChatter från Pysselpunkten också så klart - nästan beroende av dessa bokstäver - borde finnas 119 sorter och färger till! På är däremot GinXs coasters, som är nästan lika mysiga.

Försenad byggrapport

Här kommer den efterfrågade byggrapporten!

Det handlar mest om kommande eldningsmöjligheter, men först en bild på den "färdiga" kupan (som är ännu mer färdig idag med läkt på taket också).

takkupan

I helgen var det sedan nästa stora projekt - mura om väggen bakom kakelugnen, så den blev eldningssäker och godkänns av sotaren.

före

Så här fungerade putsen innan. Snedställda träribb på timret med lera mellan. Gosigt för glöd att sprida sej i!

kaklisen

Kaklisen plastades in och väggen bredvid fönstret in mot hörnet revs. Tillbygget gick ut över timmerväggen, och det var svårt att se hur mycket som skulle rivas. Tack och lov kom jag på att vi fått gamla foton från förra "större" renoveringen av huset av svärmor precis när vi började denna renoveringen.

Tillbygget var nämligen helt upprötet när dom köpte stugan, och det jämnades vid grunden och gjordes om helt. På bilderna syntes tydligt hur långt den putsade murstocken gick, så Magnus lugnt kunde riva fram timret bakom tillbyggeskanten också, för det gick bara ett par centimeter in. Där ser ni vad bra det är att fotodokumentera byggen!! =OD Sparade oss mycket tid och grubbel...

putsat

Här har muraren först lagat och pustat baksidan av kaklisen, eftersom där var lite sprickor röken läckte ut ur. Sedan muras ytterväggen upp med lättbetongblock som sedan ska panelas och sånt som vanligt. Jag älskar timmerväggen och hade gärna haft den framme överallt, men tyvärr är det ju inte så isolerat och bra... Vi ska försöka ha en liten snutt i hallen precis innanför dörren iallafall.

gladis

Här är den nöjde muraren på vår bråtefyllda kaotiska altan. Magnus är alltid så glad när han får pyssla med _annat_ än eljobb på byggen. *Puss på dej min älskling*

Ja, förresten, i alla inredningsprogram och byggrapporter brukar elektrikern närvara i form av en kommentar typ "och elektrikern har varit och kopplat in lamporna åt oss", medans alla snickare och murare och andra hantverkare alltid får vara med i bild och rolla färg, spika hyllor, mura trappor och annat. Så alla ni som undrat: så här ser en elektriker ut. Han har iofs inte sitt bälte på sej, så precis som med ledarhundar som bara jobbar när de har ledarhundsselen på sej, så är det med elektrikern också. Här är han murare. Med paus. Och välförtjänt öl i handen. Men ibland skymtar han till även här hemma, med bältet, och då ni! Då blir det ljus.

2 stycken lysrörsarmaturer är numera provisoriskt monterade uppe på vår vind, så de "riktiga" murarna ska kunna komma och mura upp vår skorsten även om det börjar vara lite mörkt om kvällarna.
De sista fönsterhålen i nybygget är fyllda med nya fina fönster, 2 öppningsbara och 2 fasta. Dörren väntar vi fortfarande på - den kommer inte förrän halva oktober nångång, så vi fortsätter hoppas att brittsommaren nu i september håller i sej så vi slipper frysa så mycket... Solen värmer upp huset så gott om dagarna fortfarande!

På schemat alltså:
* skorstensmurning med proffsmurarna
* fortsatt tillfixning av panelen på altansidan så där kan tätas ordentligt
* tror det hette glesning, vilket låter himla skumt i mina öron, men det har iallafall med golvspikning och plastning och isolering så vi får en hel undervåning i nybygget istället för öppet upp i nock som nu - för att få hjälp att hålla värmen i gammhuset när kylan kommer
* takpannorna är här och takläkten är spikad nästan överallt. Det ska dit lite fler plåtar och rännkrokar och grejer innan pannorna ska på taket - men framför allt ska det sågas igenom en skorsten också innan vi lägger pannor.

to be conitnued....

Min herrgård!

före

Så här såg det ut i morse när jag steg upp. Magnus hade varit igång då sen 7-snåret och plockat bort presenning och förberett och snickaren hade kommit och påbörjat kup-byggning (jag har inte PUL-kollat, men han syns inte så bra ändå ;-) Mannen på taket är "vår" snickare och kvalitetsansvarige på bygget!).

Runt lunch var det diskussion om vinkeln på kupans takstolar, och den blev mindre än på övriga huset för att få bäst utrymme i kupan och en massa andra fördelar också. Alltså fick de försnickrade minitakstolarna användas till annat och nya takstolar snickras ihop.

Denna bilden är tagen en halvtimme innan de la av för dagen. Imorgon hoppas vi på lika gott väder så taket blir klart och pappat, kupan gipsad och kanske till och med fönstret ilyft - sedan är det sluuuut på inregnandet!!!!!

efter

Vad säger ni? Jag fick en storleksupplevelsechock när jag klampade ner till vedbon och tog den här bilden... Jösses vilket STORT hus vi får!!!! Takkupan fördubblade intrycket, innan har det mest varit, jaja, större, men inte sååå stort ändå... (ja, jag vet att jag borde ha stryk, bortskämd och dan... *fniss* Men jag vill ju ha ett sånt här hus egentligen... - hittade ingen bra bild på blekingevarianten, så en Hälsingsk kusin får duga).


skorsten

Här är förresten vår skorsten.... Ni minns den som stod rakt upp från vindgolvet....
Sotaren dömde ut den, så den är nerknackad.

Idag var murarnissar x 2 och inspekterade eländet och har lagt upp en tidsplan för nymurning av 5 meter skorsten. Vi åkte på att riva en vägg bakom kaklisen också och mura upp den också, för putsad trävägg är inte godkänt längre. Detta muttrades det om från murarens håll, så vi får se hur det blir med den saken. Jag föredrar ju att få det ordentligt gjort om vi nu fått tillsägelse om det, men så är det ju inte jag som ska göra jobbet... Lätt för mej att säga med andra ord...

En lite diskussion om skorstenens utseende inomhus uppstod också. Magnus ville gärna ha den teglad, och jag föredrar en putsad vägg. Skorstenen kommer tyvärr ganska nära västerfönstret, och jag tror det stjäl för mycket ljus att ha den väggen mörk... Som tur var var mitt alternativ enklast att göra, så det vann. Får fixa en tegelvägg i köket eller något istället, typ den fuskvarianten Johanna och Johan har, så kanske Magnus blir glad... Fast å andra sidan är han inte mycket för fusk och lull-lull, så den kompromissen kanske inte funkar...

Vad gillar du? Tegel eller putsat? Motivera!

Bara vi får en skorsten så vi kan börja elda i kaklisen!!! Fryser om kvällarna redan, och då är det ändå hyfsat varmt ute ännu!

(Sorry om jag tjatar om något i byggrapporterandet... Bara skriver för glatta livet som orden kommer...)

Mina album

mina album

Oj vad mycket jag scrappat! Tog denna bilden när jag försökte bestämma mej inför Göteborg vilka som skulle följa med... Det röda överst är stugalbumet som numera bort i en ordentlig pärm för jag fick spunk på postbound-försöket med Bazzill-albumet... Insåg att mina LOs ändå aldrig skulle gå in där, så då kan jag lika gärna satsa stort och kanske knö in huset i det också. Som ni ser är det inte så fullt. De andra 3 KMA-ringpärmarna är desto fullare.
Vill minnas att jag hade någon uppdelningsutläggning här tidigare, som jag tror Smulan frågade om hur jag bestämt också... Svaret är att jag inte bestämt än. Flyttade tillbaka nästan allt i kronologisk ordning (efter händelse alltså, inte srapordning, för den har jag tappat för lägesen...) och delade på mitten nu... Den som lever får se.

Snart byggrapport.

Kort, LO och glad nyhet!!

Tack alla som hälsade mej välkommen tillbaka =OD Ni är ju för goa!!! Jag måste bli bättre på att lämna kommentarer när jag läser hos er också!!!

roland70

Ett grabbigt kort till svärfar som fyllde 70 igår. Kunde inte låta bli att smacka dit en barnslig gladstämpel med glossad prinsesstårta... Kolla Sanna, jag använder mitt Khaki då och då, och nu hittar jag ju i det snabbt också =OD

Profil

En (1!!) LO fick jag gjord i Göteborg också, som jag inte ens behövde finlira mer än materiallistan på baksidan. Det har bara tagit ett tag att komma så långt ner i högarna och få in den i scannern. Jag är lite kär i färgerna även om dom spretar åt alla håll det går...

Imorgon försöker jag stjäla en dag med pyssel. Har PP-bloggen denna veckan, så jag får fixa lite till den. Sedan kommer snickaren och ska fixa takkupan imorgon (ÄNTLIGEN slipper vi den smattrande och läckande presenningen!!!) så jag behöver inte känna mej asocial heller.

wilmas nya hem

Glad nyhet skrev jag... Wilma kommer tillbaka en stund!!!! Min vita sagohäst! Den stackaren bollas lite väl mycket fram och tillbaka i trakterna, men jag är iallafall lycklig att hon kommer hit ett tag istället för att ställas tillfälligt på ett helt nytt ställe i glappet som uppstod. Sedan har jag en liten känsla av att grannen har svårt att släppa henne, eller rättare sagt det sa hon rakt ut när hon meddelade att W skulle komma tillbaka. Man kan inte annat än bli förälskad och engagerad i den här tjejen. Och jag vet att allt kommer att lösa sej och bli bra för Wilma, för det bara vet jag. Sedan tar det kanske lite tid dit, men det klarar vi av allihop runt om henne. Hon är bara vackrast...

Ett litet livstecken

Det är bara att inse att jag har hysteriskt mycket att göra just nu, så bloggen får stå tillbaka.... Postar iallafall en LO från månadspaketet från Pysselpunkten - den har varit med på mässan i helgen och bor tillfälligt hemma hos Lina till Helsingborgsmässan om ett par veckor. Du kommer väl dit och är med på Scrappizträffen??

Aj

Foten är nästan bra nu. Det gör ont vid tryck där det gjort ont, men jag går nästan helt utan hälta nu. Vet inte om helgens misshandel på mässan var bra eller dålig... *fniss*

Nu ska jag in och inta soffläge - det är mycket med nya Scrappiz nu, så man växer lätt fast här i stolen...

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0