Bygget då?

motorsåg

Motorsågsmassakern var igång för två helger sen och sågade upp ett fönster till till blivande köket. Så nu har vi plötsligt LJUST i sovrummet igen (som är en av delarna som ska bli vårt nya kök). Det fönster som tidigare fanns utåt i sovrummet är ju inbyggt i nybygget och i vår blivande hall just nu - ganska mörkt har det varit. Det nya fönstret sitter där ett gammalt fönster funnits tidigare visade det sej när panelen revs bort.

snyggingen

Sedan jobbas det på för fullt inomhus i nybygget med gipsskivor och isolering.

I förra veckan hann jag få en glimt av den där snygge elektrikern som swischar förbi här ibland. Här i full färd med en takdosa. Samma snygging var helt lyrisk i helgen när han hade köpt en 600kronors magnetisk moj som man enkelt placerade "dosborret" på rätt ställe när man skulle borra igenom gipsskivorna. Och smålänningen i honom skrockade nöjt när den var 100 kronor dyrare på nästa byggvaruhus vi gästade... =OD

Nu ska vi snart beställa kakel och sånt till badrummet! *tjoho*

Måste bara visa en fin vinterbild på scrapstugan och Scrappiz HK också =OD

stugan i snö

Shoe-isar

Jag blev kär i helgen också...

skor

I dom här....  Ja, jag vet, dom är speciella - men jag har en förkärlek för såna här stövletter och knäppkängsstuket.... Himlans opraktiskt att gå i vår leriga trädgård med, men man behöver ju inte vara praktisk jämt! Och nån gång måtte det väl sluta regna även här!!

Tyvärr fanns de inte i min storlek, vilket grämt mej... Men sen kom jag på att Skopunkten ju finns på nätet också. Så nu är dom på väg i rätt storlek! Plus för inbyggd paket-tracking på deras hemsa som mailas med skickningsbekräftelsen!

Bröllopsbesök

bröllop

Var ju på bröllop i helgen. En gammal skolkompis. Tur jag inte är bröllopsfotograf, för det var inte många foton som var lyckade.... =OD Tror denna är PULifierad nog med sin litenhet.... Visst är dom fina?

Det kommer mer från bröllopet sen - den som väntar på något gott får se en LO =OD

Mitt scrappande 2007

Scrapliftcup

Jag funderar på att vara med i Scrapliftcupen på Papirgleder. Scraplift passar mitt scrappande bättre än skisser, och jag kan behöva en liten kick att hålla igång scrappandet.
Enda problemet är att jag har så dåligt med killer-instinkt. Jag tävlar mest för att det är kul med lite press. Går det så går det. Börjar på lördag om jag förstått de norska tävlingsreglerna rätt.

Scrapevent

Sedan har jag anmält mej och precis betalat Scrapeventet i Helsingborg i slutet av april. En scrappig mys-semester med massa kul folk, scrapvänner och totalt bortskämd hotellyx hoppas jag på! Något att se fram emot hela våren!

Detta hoppas jag får igång mitt vardagsscrappande igen - jag har haft alldeles för lång semester sen uppdraget hos Pysselpunkten slutade. Jag är så som behöver lite positiv press för att komma igång. Fast om man kollar på mina nyscrappade och ej insatta LOs är jag visst redan igång.

Mitt scrapgalleri

Jag har flyttat hela mitt scrapgalleri också! Var trött på provisoriska lösningar, och eftersom jag har möjligheten och kunskapen att ha ett Coppermine-galleri så blev det ett sånt. Enkelt att installera och enkelt att anpassa efter mina behov. Det tog en hel dag att flytta över allt gammalt och kopiera materiallistor från diverse gallerier alstren var uppladdade i. Men jag är sån... kan inte sluta mitt i, då minns jag inte vad jag gjort och vad jag har kvar sen....

Här är mitt nya scrapgalleri >>

Jag kommer att erbjuda några av mina närmsta scrapvänner att ha album hos mej om de vill (vi som brukar MSNa alster och grejer till varandra). Och jag har godkännande på både uppladdningar och nya medlemmar för att ha lite koll. Men alla kan kika i galleriet. Vill man lämna kommentarer där får man registrera sej som användare - men det är helt OK om ni tycker det är för krångligt... =OD

*slurp vad fint*

Papper


BG


Lånar lite bilder från Lifetimes Sneak-peakforum för CHA (och andra mässor) >>


Så Sara....

Första året med bygget

Året med bygget 1

Året med bygget 2

Nu är det klart! Mitt husbyggesalbum! Det blev en dubbel-LO!! *rotfl*

Skojar bara. Men det var så skönt att knöka in 31 bilder och få en sammanfattning av vad som hänt sedan Magnus tegade upp husmåtten i snön i början av januari i fjol. Man fick verkligen perspektiv på hur snabbt det gått, och vilken tur vi haft med vädret, även om vi stundtals misströstat för att det regnat, blåst eller varit mörkt på potentiell byggtid.

Tack Anna för att du hintat om contact sheet så många gånger att jag till slut började leta efter en sån funktion i Photoshop. Supersmidigt att få fram små bilder i samma storlek av många bilder i en mapp, för egen utskrift hemma!! Ligger i Automate-menyn, och man väljer själv pappersformat, hur många bilder som ska vara per rad och hur många rader m.m. Jag valde även roteringsalternativet, så stående bilder också blev liggande för att enklare skära ut dom.

Datumen fick jag enkelt med genom att plocka fram EXIF-infon och lägga den som filnamn med ett praktiskt litet omdöpningverktyg (tack Hideki - love you!!). Tyvärr bara för Mac, men det kanske finns liknande för PC?

Journalingen för hand i dagboksform, men bildtexter mödosamt utprintade på DYMO-pappersremsa, som jag inte vet om den är syrafri för fem öre... =OD Jag chansar. Min första LO med Bazzill Craft, men troligen inte sista. Blev urläckert med skarpa färger, precis som du föreslog, Annika!

Sedan kanske jag ska drämma till med att den passar i hela TVÅ utmaningar på Scrappiz - men den ena var min egen och tiden har gått ut! Den ska däremot inspirera andra i Året som gått-utmaningen som Lina håller i.

Här är annonsen
Annonsen

Färger och många foton, samt de gröna texterna, som inte hamnade på bilderna....

Till minnefarmorbakar


Idag är det 18 år sedan min farmor somnade in efter en kort tids sjukdom.
Jag hyllar henne idag med denna superhärliga bild som bara skrek efter att bli scrappad! Brödbak på vedspisen från 1981. Spisen finns kvar än idag, och har en vackert (?) blåmålad vägg bakom sej istället för den något modestare oranga som är på bilden.

Hoppas du har det bra, lilla farmor!

Det var sant!

Bazz

Mönstrade Bazziller på väg!

Kolla här >>

Flamingo

Flamingo

Jag ger upp =OD
Den har legat på mitt skrivbord nu länge (för att vara mej - flera dar alltså) så nu får den vara färdig efter att ha blivit omgjord.

Liten tävling
Hur många synliga blommor finns på den inscannade LOn?
Nä, skojar bara.... =OD

Lägg märke till GARN *pekar* - längesen det var med sånt på mina LOs. Ska skärpa mej.
Inspirerat av Peterlinas kort...

Trodde jag skulle scrappa min annonsutmaning (utom "tävlan"), men garnet på denna tog en halv evighet att sätta dit med de små söööta miniminibradsen vars ben är sammajoxade i någon process *svär och letar nagelfil*.

Jag scrappar iallafall! Och det är kul! =OD

Nu ska jag in och åka tåg - har redan missat minst en resa...

Strandutmaningen klar

Playa Grande

Gjorde denna till strandfärgsutmaningen. Glömde ladda upp den igår.
Hur går det för dej, Martina? *blink*

2006 och 2007

Satte mej tveksamt och började gå igenom mina LOs från 2006. Jag har haft många olika faser under året, och en av de mer nyliga kriserna har varit existensberättigandet av scrappandet, som egentligen bara uppkommit som en följd av min trångboddhet och att jag aldrig får riktig ordning i scrapstugan. Det känns som om det alltid finns någon stapel eller tillfällig lösning som suger energi från mej, och det har även varit en del av min senaste block har jag kommit fram till nu när den börjat släppa.

Om jag fortsätter skapa i den takt jag gjort under 2006 kommer det snart att finnas MASSOR med album med LOs i. Jag har alltid hävdat att jag scrappar för att få utlopp för mitt behov av att skapa med händerna + att jag gillar att dokumentera. Och även om jag är noga med att ange tid och plats och skriva vad jag vill berätta med mina LOs på dom, så får jag ändå ibland känslan av att det bara är meningslöst och utrymmeskrävande. Samtidigt som jag inser att åtminstone jag (och säkert min familj) kommer att uppskatta mina album länge länge!

Så jag är väldigt kluven och eftertänksam inför 2007 om jag ska fortsätta som jag gjort hittills och bara scrappa vad jag känner för för stunden, eller om jag kanske mår bättre i mitt scrappande av att sätta upp lite tydligare mål med vad jag scrappar, hur mycket jag scrappar om varje sak/resa/you name it, varför jag scrappar vissa saker och vilken struktur jag vill ha på det scrappade.

Ett av mina tidigare mål var att göra färdigt scrapstugealbumet (alltså min kontorsstuga) innan vi började med husrenoveringen. Det gick inte så bra, som ni säkert märkt, även om det gick bra mycket bättre än vad jag egentligen föreställt mej från början. Jag har fortfarande bilder och förberett för lika mycket till, och egentligen är det bara att sätta mej och beta av det. Jag har inget uppdrag som "kräver" inspirerande mästerverk på varje sida - det viktiga är ju att det blir dokumenterat så som jag en gång hade en dröm om att det skulle dokumenteras. Vilket leder mej vidare till husrenoveringen. Har gjort någon enstaka LO med bilder från detta, men det har inte känts så inspirerande, och vetskapen att stugalbumet inte var klart har också gett mej dåligt samvete...

Haha, ni hör själv! Å ena sidan vill jag inte ställa en massa krav på mitt scrappande, för att inte låsa upp mej i onödiga krav och löften. Å andra sidan kanske jag behöver mer sturktur och mål (=planering) i mitt scrappande, för att ordningssinnet i mej ska vara lugnt och må bra... Sisyfos får nog rulla vidare på sin sten medans jag fortsätter grubbla.

Här kommer min topp 10-lista utan inbördes ordning. Tack Mikaela för tankeställaren!

Snögång

Min älskade kise på promenad i snön. Jag gillar denna så mycket för att jag trivs med färgkalan, lekte med lite dekorationsdetaljer (som pärlor och blingbrads), blev väldigt nööjd med chippis-rubriken och LOn över huvudtaget. Sedan är bilderna ganska fina också - det är så svårt att plåta snö!!


Aj

Min fotskade-LO betyder mycket för mej för att jag gjorde den direkt - en sådan händelse som jag bara kände att den ville jag scrappa för att komma ihåg sedan. Trots punktlistan har jag fått med mina känslor inför skadan bra. Sedan blev jag väldigt nöjd med de modiga färgerna och den busiga looken. Känns inte riktigt "jag", men funkar ändå.

Min fjällpappafjällpappa2

Min favorit genom tiderna. Dubbeln om min pappa. Jag stoppade in alla mina känslor och beundran för min älskade pappa i den - och jag tror det känns för betraktaren också. Sidan 2 kom med för dokumentationens skull, men det är ettan som är stark.

Soffkväll

Jag hade så roligt när jag planerade ocxh gjorde denna LOn, så den måste få vara med. Älskar de starka färgerna, och att jag dokumenterat en vanlig vardagsgrej - vill dokumentera mer sånt, för det är sånt som känns kul att plocka fram och kika på sen. Jo, det är väl kul att läsa om jular och resor också, men vardagslayouterna kanske ger mer för eftervärden sen - vad jag önskar att det fanns mer sånt sparat på min gamla släkt när jag släktforskar. Det som ger människorna liv och personlighet!

Maja

Ännu en "jag hade kul när jag gjorde"-LO som blev  väldigt lyckad. Jag har fångat Maja bra, och även fått med en historia jag inte VILL glömma bort (dolt) - en kärleksförklaring från en liten tjej med en särskild plats i mitt hjärta. Den är för mycket, men ändå inte. Kul att frossa i skattkistan från loppisar också - tygblommor och knappar. Detta ett tag före prima och knapphysterin satte in ordentligt.Gröööön och mysig och en sån LO som jag gick och knäckte på länge länge (ville göra en med hjärtborder av spillpapper) och när den väl kom ut blev den så bra. Även nöjd med min handskrivna rubrik. Jag vågade göra något inte helt perfekt.

 

På denna är jag extra nöjd med rubriken - akrylfärgsmålade KI alphasoup. Lite trist att jag ser LOn så sällan när jag bläddrar igenom albumet - pga att jag testar panoramaficka på just den som består av 3 sidor. Så jag måste vika ut panoramafickan för att se dubbelbiten av LOn... Härmed bestämde jag mej nog för att avskaffa panoramafickorna igen =ODÄlskar mannen och färgerna. 'nuff saidHärliga bilder och färger - den är så charmig!Känslor, färger, motiv. Gjorde denna när jag satt och scrappade med Emma på träffen i Helsingborg i våras. *kärlek*

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0