Vi ska få en bebis!

image403

Hon föddes 3e juli och här är hon ihop med sina 8 syskon och mamma Asta.

image405

Detta är lilla Greta. Hon har precis öppnat ögonen - i morse kisade hon visst bara.

Flumflum - the story behind

Dan efter hon föddes ringde min kompis och undrade om jag kände någon som ville ha en kattunge. Efter Russins senaste sjukresa började vi prata om en liten nyrekryt för att ta lite av katt-pressen av honom, så han kan pensioneras och få hjälp att sköta reviret och råttorna. Jag trodde inte han ville ha en kattkompis, för så har han sagt tidigare, men detta har visst ändrats nu.

Sedan fick jag bilder av alla syskonen, och egentligen hade jag redan på muntlig beskrivning i telefon vetat vilken som skulle hit. Inte för att jag har något särskilt varken för eller emot denna färgen eller någon av de andra. Jag bara "kände" att det var min katt som beskrevs. Jag snabbskummade igenom bilderna, och en av katterna pockade lite extra på min uppmärksamhet. När jag tittade lite närmre såg jag att det var den blyertsgrå jag fått beskriven i telefon - och att namnet var Greta.

Mailade tillbaka till matte och sa att om jag får bestämma vill jag ha Greta, men Magnus och Greta skulle såklart ha något att säga till om. När Magnus kom hem från resan fick han se pdfen med syskonen och uppmanades att välja en. "Du måste välja en" sa jag, och la till att jag ville kolla om han "kände" samma som jag. Vi brukar funka ganska bra ihop med intuitionen.... Vi satt på MSN (jag har ju kontorsstugan så vi inte kan prata live alltid) och 2 minuter efter att han fått pdfen kom meddelandet "Greta" (från en man som normalt ska strutsa och skjuta upp alla beslut i evinnerlighet). Dan efter fick jag svar på mailet från matten som rapporterade att Greta är ett utmärkt val. Egentligen behöver jag inte fler tecken, men det är ändå kul att kolla på dom. Jag är fascinerad av "tillfälligheter" som jag inte tror är tillfälligheter... Jag tror även 100% på att vi inte väljer våra djur själv. De kommer till oss och har valt oss av någon anledning.

* Alla som sett pdfen har gissat fel kattunge - Sanna gissade nog alla andra 8...
Greta har valt mej och Magnus och "stänger av" för alla andra.
* Russins pappa hade den här färgen (fast utan vitt) och om man tittar noga på Russin är han också randig i det svarta - pälsen liksom skiktar sej randigt på huvud och svans mest framträdande.
* Min mamma har haft två fastrar: Asta och Greta
* Åsa fick för sig att ringa just mej just nu, trots att hon var övertygad om att vi inte skulle ha fler katter innan Russin lämnar oss.
* Jag har inte aktivt letat en kattunge. Vi pratade om nyrekryt och jag bestämde mej för att "skicka ut" att vi kunde ta en om det dök upp någon. Jag kan inte minnas att jag blivit erbjuden kattungar på flera år - nu ringer det 2 månader efter att jag lagt ut mej på den kosmiska kattunge-platsbanken som lämplig ägare. =oD
* Jag har alltid varit inne på kattkillar för att slippa strul med p-piller och oväntade kattungar - men plötsligt verkar inte det alls jobbigt, utan hade till och med varit lite kul. Med en kull ungar alltså. Jag vet inte när detta ändrades...

Scrappat goding + lite "gammalt"

Nu har jag bestämt mej för at skippa publiceringsfunderingar ett tag. Såvida det inte är skapat till scrappizbloggen och får vänta lite ska jag publicera mina alster "direkt" här i bloggen. Det är ju också publicering! =OD Övriga karriären får vänta på nästa ryck. Jag vill inte bli sur och gnällig för att man aldrig hör något. Tajming är allt, och nu är det ingen bra tajming helt enkelt. Jag väntar till rutiner m.m. mognar.

image399

Den här LOn gjordes igår och i förrgår. En förstoring som väntat på mej länge. Swirlstämplarna på scallop-kanten är nyknyckt inspirerat av Sashas bidrag till Scrappiztävlingen. Spiral-ghostpilen är Revan-die och laminatplast (spill från en grej jag laminerade, som klipptes ner) kört i Cuttlebug. Det blir inte riktigt samma som köpeghostisar (rubriken är Heidi Swapp ghost). Och jag tycker det ser ut som om pilen gulnat en liten aning.... Flygplanet är en IKEA-reflex, och säkert inte det minsta scrapsäker. =OD

image400

Den här gjorde jag hos Sanna häromveckan. Funderade på att submitta den nånstans, eftersom den blev så bra. Jag ansträngde mej att ta lite mindre "poserande" foton på min fölsedag, och lite fler "slänga upp och klicka" foton. Trots de dumma skuggorna gillar jag detta fotot skarpt! Det fick inte så mycket omkring sej, eftersom det var så starkt i sej själv. Ett favoritpapper kom till användning.

image401

En Russin-LO av det tråkigare slaget. En viktig del av hans liv har ju varit hans sjukdomar. Nu är det dokumenterat en av alla gånger med tratt, drän och energisparläge. En diabetes-kise har lite högre infektionskänslighet än fullt friska katter, och kräver lite oftare veterinärvård. Även för relativt "små" saker, som en frisk katt hade fixat snabbt med självläkning. Sicko är det uttryck jag och Johanna använder när vi pratar med varandra om sjuklingar i familjerna. "Han är sicko". Stilen på LOn är en "hyllning" till två av mina "rena grafiska LOs"-idoler Sanna och Åsa. Svårt, men kul!

image402

Bilderna är inget för lättäcklade. ;-) En "less is more"-LO med kattens jakterfarenheter. Dymo-inspiration från Malena såklart!

Journalingen berättar även den om hans sjukdom - jag antar att jag är i ett bearbetningsstadie igen eftersom detta poppar upp hela tiden. För er som inte vet har Russin haft diabetes i 6-7 år. Han fick det efter en kortisonbehandling av okänd magåkomma. Efterdiagnosen av mej (ej medicinskt bekräftad) är pancreatit - bukspottskörtelinflammation - en kronisk sjukdom, som man får återkommande anfall av. Russin har haft ett allvarligare anfall för cirka 2 år sen, när han hade jätteont över en natt, och troligen ett eller två mindre tidigare när jag tänkt efter och lagt ihop lite symtom och tecken från sjukdomsperioder.

Kortison är steroider, som kan slå ut kroppens insulinproduktion (oftast reversibelt, men ibland för gott). Det var aldrig någon tvekan om att han var sjuk, för han hade de klassiska diabetes-symtomen dricka och kissa (och precis innan diagnosen även äta) mycket. Vi startade insulinbehandling 25 maj 2001 (pappas fölsedag, därför jag minns det så exakt). Han får spruta 2 gånger om dagen (halv7), och är oftast fullt frisk med behandling - lever ett fullgott liv. Om ett par veckor fyller han 13 år. Han har senaste tiden börjat "tackla av". Man märker att han börjar vara gammal och "sliten". Han sover mer, har tappat lite vikt osv. Men blodproverna ser fina ut, och hjärtat är starkt och friskt. Så han är inte riktigt beredd att plocka ner skylten än. Så länge han inte uttryckligen säger ifrån kommer han att få fortsätta traska omkring och finnas hos oss. Men jag vet att jag ska börja förbereda mej på att det snart är slut.

Nu har jag bara en ovisad LO, men den ska till scrappizbloggen, så den får ni se där.

Tack för att ni tittar förbi! Era kommentarer värmer!

Kök och badrum - på gång, men mycket kvar

image386

Jag kommer att få stora mysiga, djupa lådor i hela köket! Vi velar med handtag, så än så länge går inget att öppna utan extremt mycket meck.

image387 image388

Jag vill ha dom här från Beslagdesign. Men vill se dom först... Och de kostar säkert 70-80 spänn styck...

image389
Vi har detta hemma på prov (från Beslagsboden), men tyvärr är det lite för litet för en fullvuxen mans hand. Magnus behöver antingen långa naglar eller en piratkrok för att öppna lådorna med detta - han får inte in fingrarna i det. Synd, för annars gillade vi båda detta + att det hade hyfsat pris (masstillverkning). Vi ska ju ha 30-40 stycken (vet inte hur många gånger jag räknat, men lik förb-t fastnar det inte...).

image392

Ballingslöv har liknande varianter.

image390

Kvänum kök har en snygg variant, som man antagligen köper direkt via dom. De vill nog vara lite exklusiva, för man kan bara kontakta deras butiker - man får inte reda på mycket detaljer på webben. Bara en massa snygga interiörbilder. Problem? Ja, om man bor i världens ände.... Närmsta Kvänum finns i Kalmar (inte så långt bort) och har såklart semesterstängt fr.o.m. denna veckan och 4 veckor framåt. Så det blir nog inga Kvänumhandtag.

Skålhandtag är vi alltså inne på lite grann till alla lådor (och knoppar till våra få skåp). Det enda som talar emot skålhandtagen är skötseln... Jag är absolut inget städfreak och har inte särskilt mycket bacillskräck, men det finns ändå något som säger mej att dessa hantag kan bli bortglömda skitsamlare (halvvåta, eller matberedande händer som öppnar lådor och man tror att man ska torka av senare... Ni vet den där skitranden man ibland hittar gömd under kranen i köket....). *ryyyys*

image391

Så för hygienens skull är det kanske såna här (eller liknande) man ska ha? Från Smedstorp.

image393

Nu är förresten detta hemma! Magnus ropade in en fyndlåda på auktion förrförra helgen med mycket smått och gott jätnskrot, verktyg m.m. Särskilt kammarlåset hade han noterat till mej *love*. Till sopskrubben alltså.

Vill ni se lite badrum?

image394

Snaaaart får jag bada! Rörnisse väntar vi på (han har med sej toastol också). Vi har inget besked om när han kommer.

image395

Elektrikern har varit här med både ljus och värme.

image396

Snickaren (samma som elektrikern alltså - han från "Möcklö bygg") har skruvat upp skåp... Ljusrampen över spegeln var rena skämtet!! Har man bara den tänd är det knappt ledljus i nattmörkret! Ett lysrör över en badrumsspegel ska ge massor med ljus ju!! Tur vi har bra ljus från spottarna i taket!!! Jag är lite kluven till eken i skåpen (fanér då alltså - äkta spånskiva resten...). Jag gillar nog inte ek egentligen... Den är lite för gråblaskig, randig och murrig för mej.... Men men, nu är dom där, och det är ju inte fult. Men det hade nog varit snyggare med björk eller något annat blont - eller mörkt! Längtar efter att få flytta in allt i förvaringen!

Annars har det bara hänt en massa strömming-grejer - sånt som bara syns med trådspret som tsticker ut ur diverse hål och dosor i väggar och tak. Stackars Magnus som får "jobba" på sin semester... Elskåpet är nästa stora projekt att byta ut. Det ska bli inbyggt i mellanväggen mellan kök och nya tvättstugan och ha automatsäkringar.

Mer kök

Vi har fått alla vitvaror till köket. Kyl och frys fick jag tjata hem till midsommar. Killen vi beställde allt av hade bara lagt sin handskrivna lista i en hög och gått på semester. Så dan efter vi hade blivit lovade leverans var inget ens beställt! Som tur var hade de kyl/frys i lager så min fölsefest var räddad.

image397

image398

ÄNTLIGEN PLATS i kylen!!! Aldrig mer "stapla stapla".

Resten av vitvarorna (häll, ugn, diskmaskin) kom ihop med den nya leveransen av tvättställskommod (vi fick fel bredd på den först, och trodde vi skulle få vänta till efter semestern på rätt storlek - men de rättade till felet imponerande snabbt!) kom i fredags. Så nu har vi lite stora kartonger i köket att lasta ut mat och bre mackor på i väntan på köksbord...

Magnus hämtade diskbänk imorse (blev väckt av respektlös nisse 20 över 7, som inte ens bad om ursäkt!! Magnus kan inte somna om på morgonen, så han for lite ärenden före frukost...). Jag ville haft en siden/linnematt istället för vanlig blank rostfri. Jag bodde med det ett år runt 1990 och stormtrivdes med den diskbänken! Inte så grovrofflig som brukar finnas i tvättstugor, utan ett fint linnemönster - som rawsilk typ =OD. Nu la jag inte ner så stor möda att hitta en sådan diskbänk (man orkar inte jaga alla detaljer) så det blev en "vanlig" till slut iallafall. Inget inbyggnads, nerfällt eller infällt eller så, utan en vanlig hederlig diskbänk med framkant och två stora hoar med bottensil. Slut på smul- och skitsamlande silikonskarvar runt diskhon!! Vi har en sån som "ligger på" ett hål nu, och skarven runt är så snuskig - det kvittar hur man försöker hålla det rent... *urk*

Bloggalster m.m.

Nu var den här ute i Scrappizbloggen, så jag kan lägga den här också. Jag BoM-scrappar inte något planerat eller separat album i särskilt format - egentligen är allt mitt scrappande på ett eller annat sätt BoM ju...

image381image382

Jag scrappar med lite olika inställning till olika projekt också. Vissa saker vill jag bara få scrappat, och där är innehållet viktigare än utseendet. Som den här LOn, som inte är något designmässigt mästerverk och dokumentationen är det viktiga. Nu är det "för alltid" dokumenterat vad som band mej vid TVn i (v)år.

image383

Detta är en annan "good enough"-LO som jag knåpade ihop efter att jag fått listorna från lite olika personer via mail. Istället för att svara på mailen scrappade jag listorna. Jag färdade den häromdan med lite detaljer (3an, fluffbrads och anchors bl.a.) men själva grunden har varit klar sen innan Hoby-träffen.

image384

Den här är en uppdrags-LO som jag scrappat med Inkywings-stämplar. Har också varit publicerad i scrappizbloggen.

image385

Fick reda på att min brorson skulle konfirmeras (idag) förra veckan, så jag snattade ett motiv av Sanna när jag var hos henne, som var färdigtwinklat med en vit twinkling. Jag klippte ut korset, Sakura-glaze-ade blad och blommor och monterade på grått bling-papper och en spillbit blå BG-cardstock. Ritade ram/rankor med vitt, grönt, brunt och Sannas favoritglitterpenna, som jag fick, då hon hade en extra *love*. Jag räknar mej inte som kortmakare, men det här blev jag nöjd med. Rent och pojkigt utan tuttenutt.

Nu ska jag flytta till pysselbordet en stund.

Kvällspyssel

image379

Som jag letat och längtat efter ett QK-register till min Rosa Zip! Visst blev bilden kanonbra...
Nåja, nu är det på plats iallafall, och jag kan bara konstatera att de egentligen inte ryms, men det kvittar.
Skrev ut från QKs sida + lite eget med fonterna från datorn. Tejpade med Biltematejp och gjorde på så vis snabbt och enkelt även etiketter till tabbarna.

Jag har scrappat också, men har inte bestämt mej för vad jag kan ladda upp och inte - ett dilemma i tidningstider! Ska man skicka något man är extremt nöjd med för publicering kan det ju totalt glömmas bort i ett album och aldrig visas för någon... Jag har skickat in en enda LO till svenska tidningen, och i likhet med många andra inte hört ett pip. Vet inte ens när urvalsdagen för just den callen var (eller om LOn ens kommit fram). Kan inte vara lätt att ta emot bidrag i mängd och försöka hitta rutiner som funkar och passar... OM man nu skulle få positivt besked på en LO man skickat är den ju väck från allmänheten i ett antal månader... Och jag tyckte det var tråkigt att inte få visa DT-grejer på en vecka =OD Mycket svammel.

En LO har jag laddat upp på Scrappiz iallafall. Skapad runt QK-albumet från eventet.

image380

Jag använder bl.a. lilla bokklubbsfoamisen med blomman på den.

Resten av mina nyskapade alster är jag antingen publiceringsnöjd med eller så kommer de i Scrappizbloggen inom kort. Uppdrags-scrap och publiceringsnöjd med är bloggrundans estetiska mördare! =o(

(jodå, vi bygger lite också, men det är inte så mycket att visa just nu - går lite på sparlåga och laddar inför semestern.)

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0