Semesterplaner!

Glömde ju berätta! Vi har bokat semester nu (i lördagsmorse).

image378

Här ska vi bo 3 nätter i slutet av juli och göra Jylland! Ska bli så härligt!

Vi hade 7 rätt på hästarna i lördags också, för att riktigt visa att vi skulle ha råd att åka på semester! Vi och en hel dröse andra också, så det blev "bara" en knapp tusing, men ändå.

Scrappeliscrappat

image377

Fick en CD med bilder från pappsen med posten och föll för dessa härliga bilder på mina släkt-tanter (mor och 2 fastrar) som bakar i byastugan. Jag vet att jag gjort en bak-LO innan, men ibland kan man inte hjälpa det - man får tjata om.

Receptet på brödet om någon är intresserad:

3 l mjölk värms till 37°
1,5 dl sirap
4 tsk salt
1 msk kummin krossas
2 hg margarin
1 kg rågsikt
0,5 kg grahamsmjöl
3 pkt jäst rörs ut i lite av sirapen och hälls i "smeten"
0,5 liter filmjölk
3 kg vetemjöl

Stöpes till en lös deg.
Jäs
Baka ut med kruskavel på bakbord.
Flytta över kakan till [fjä:la] och dra ut den med en nagg (lilla bilden på LOn)

Grädda i stenugn eller brödjärn.

Kök kök kök!

image372

Så här fint blir vårt tak!

image373

...och här skruvas det stommar för fullt!

Vi får ett dansgolv mitt i köket. Synd att vi inte fick in en liiiiten bar-variant som skulle kommit ut från höger, men det gick inte med diskbänk och diskmaskin osv att få det smidigt.

Spis-linan (till vänster vid gula grovdammsugaren) är fortfarande inte i skick - det är lite mycket jobb som ska till där, så det dröjer nog ett tag innan vi fixar med den. Andra delarna av köket prioriteras just nu (vi har ju spis i lilla köket - det blåvita ni ser bakerst i bilden - ett tag till).

image374

Matplatshörnan blir trång... Vår fiiiina kökssoffa (här i vårt extrarum som är förråd till köket för tillfället) tar stor plats... Men den har Magnus längtat efter i hela sitt eget-boende-liv så den får gärna ta plats.

Just nu stångas jag med att planera bort s.k. hotspots - dvs platser där bråte, junk, papper och skröfs samlas - och att inte pryttla bort alla våra härliga bänkytor direkt.

image375
IKEAs bekväm funderar jag på om den skulle funka som serveringsvagn och bostad för Magnus röda frukstskål (som jag antar kommer att få bo kvar - något känslomässigt med den....) och bröd! Jag vill inte ha brödet på en bänk. Vi köper oftast skivat bröd, så det kan lika gärna bo i närheten av köksbordet där det ska användas.
Om vagnen kan ha en fast parkeringsplats som funkar bredvid köksbordet utan att vara i vägen när man vistas i köket, eller ska sätta sej i kökssoffan skulle det vara perfekt!

Kyl och frys kommer nära köksbordet, men tyvärr en bit ifrån matlagningsplatserna. Och efter att ha burit grejer i famnen från vardagsrummet till lilla köket ett par veckor har jag börjat fundera om man måste göra det jämt eller om man kan lasta ut på en vagn och dra bort till matlagningsplatsen - och samtidigt få en extra arbetsyta på vagnen också! Visst, det är bra motion att gå mycket också... Platsen för den när man jobbar finns, men sen ska den helst inte "flyta runt" i köket, utan ha en fast parkeringsplats också. Jaja, vi får se hur det blir i mathörnan och hur flödena funkar innan den köps in iallafall tror jag.

På onsdag kommer vitvarorna!

Avslutar med en bild på badrummet som ni nog inte fått se golvet på. Sedan ska jag göra ett scrapinlägg också =OD

image376

Tidningsvecka!

image371

Stora fördelen med att prenumerera är att man gräver ett djupt hål (inte så djupt när det gäler tidningarna direkt från USA) i kassan - sedan är dom pengarna glömda, och man får godis hem i brevlådan 2 år i sträck med jämna mellanrum! Idag kom CK och etc, och igår kom SS.

Eftersom etc kommit igång sa jag upp min tillsvidareprenumeration på PressStop på den. Får se om jag får dubbelt nummer iallafall, men då blir säkert någon glad för en tidningsRAK.

Men eftersom de här tidingarna nu är betalda och kommer skruttande då och då kan man ju köpa lite andra lösnummer... Så jag satte upp mej på en tillsvidareprenumeration på MM istället. I princip som att köpa lösnummer, men jag får tidningen automatiskt med en faktura med.

Fler tapeter m.m.

image366 image367

Kikade på några fler tapeter. Dessa från Duro. Den högra från samlingen Gammalsvenska.
Magnus är inte riktigt ur köpa-kök-chocken från i måndags, så han är inte resonerbar vad gäller tapetvalet just nu. Bara arg och sur och vresig vad man än försöker visa. Tror nog jag ska kunna få igenom min favorit om jag bara låter det sjunka in lite. Försökte förklara risken med fler ränder i köket igår, och då tyckte han plötsligt att vi kanske skulle ha blommigt då... Jaja, han ska få se den lajv innan han säger nej bestämt, om vi inte hittar annat innan dess.

image368

Det här köksbordet är jag lite inne på. Helst hade jag velat ha ett stooooort mysigt köksbord, men det finns inte plats i köket till det. Jag får kanske ge mej och ha "matsalsbord" i vårt nya vardagsrum sen? Vi ska inte ha dom här stolarna iallafall. De ska vara med robusta och utan klädd dyna... Det köper man ditknytbara när man har en svart katt som älskar att ligga på dynor...

image369

Måste visa vår underbara sovrumslampa! Den satt tidigare i vardagsrummet, men har nu fått flytta till sovrummet efter propprenovering. Fin va?

Nu ska jag gå in och tajma videon så jag inte missar kvällens

image370

Jag ska på fikadejt i stan ikväll! Tjoho!

Tapeter i köket m.m.

Nu börjar det vara dags att välja tapet i köket. Det kommer att gå åt ungefär en rulle eller något, då vi bara ska ha tapet över bröstpanelen i mathörnan och runt lite skåp och fönster typ. Bröstpanelen blir glansigt vitmålad, taket är väldigt vitlaserad panel (man ser kvistarna, men taket känns vitt) och golvet är ju också vitskurat. Till det har vi de ljusgrå luckorna från IKEA med sidostycken i panelaktigt...

För att få allmogestilen snöade jag tidigt in på vitt och blått, som känns kök för mej. Vår nya kökssoffa, som jag nog glömt blogga om, har blåvitrutig dyna också... Sedan har vi köpt servisen som är blåvit på IKEA också.

Jag har kikat på några vanliga billiga tapeter från Boråstapeter:

image360

Den med blått skröfs och ränder. Magnus gillar också. Jag tycker den är aningens feg, och är rädd att det blir väldigt randigt....

image361

Här små blåvita blomrankor, som Magnus också gillar. Denna blir det nog om jag inte får igenom några av mina modigare val...

image362

Denna ingår i kollektionen Kitchen Art, och är lite mer fransk cottage-stuk. Den finns i samma mönster men med rent vit bakgrund också. På datorn är denna inte lika ljus och "gammeldags smutsig" som den var i tapetböckerna, så jag ska nog försöka låna hem en provbok så Magnus får se den lajv också. Den kändes som om den matchar vårt gråa och förstärker vårt försök att göra gammeldags...

Men denna är ändå favoriten:

image363

Midbecs från Paso doble-kollektionen. Jag hittade ingen bild med det blå mönstret tydligt, så ni får se den rosa eller röda versionen. I Blått skriker denna "Gustavsbergs blåvita krus" och det mönster som de förstorat upp på modern matservis också - om ni vet vilket jag menar. Jag tycker den är underbar, men Magnus tycker såklart den är för blommig och vill ha en mer diskret och tråkig....

Vilken tycker ni?? Har ni andra förslag? Jag bara snabbskummade lite kataloger på Färghuset, och har inte engagerat mej lika mycket i detta som i sovrumstapeten.

F.ö. har vi varit med stora shoppingbyxorna på hos Luddwes idag och inhandlat alla vitvaror till köket . Tjoho, jag fick min önskekyl:

image364

Sedan blev det inte aaaalls det Hafa-badrumsgrejs vi hade bestämt oss för innan. Försäljarslyngeln hade snabbt lirkat in Magnus på Vedums grejer istället, och jag fick vinka bye-bye till mitt Hafa spirit-högskåp till förmån för andra, mycket dyrare möbler, som hade "rättare mått" enligt snickaren. Jaja, jag klagar inte så högljutt *pekar upp på min kyyyyyl*. Prylarna kommer nästa onsdag. Badrummet kan ställas rätt in. Köket är kanske inte klart, men inte långt ifrån...

Och idag har Magnus satt fläder!!

image365

Semester?

image356

(detaljbilder längre ner)

Långa förklaringen som man inte behöver läsa om man inte orkar

Den här LOn har jag knäckt på ett par veckor. Den visar min iCal-vecka i början av maj. Jag har ända sedan jag gick in i väggen haft svårt med planering och prioritering. Sånt skötte min hjärna till mej automatiskt innan, men nu får jag kämpa och slita för att hitta verktyg och redskap som funkar ihop med mitt jobbande och mina rutiner. Det är som att lära sej gå igen...

Mitt senaste försök är att "journalföra" mina arbetsdagar i datorns kalender. Jag har alltid haft den visad som månadsvy tidigare, men en dag satt jag och lekte med den och flippade fram veckovyn. Som den T&E-datoranvändare jag är provade jag att klicka in en ny aktivtet på en tid. Sedan drog jag lite i rutan och det visade sej väldigt snabbt och smidigt att tagga upp sin dag och sina projekt i tidsblock. Olika färgade kalenderkategorier har jag kört med länge, så detta var bara "nästa steg".

Det var extra roligt att börja en vecka när jag dels var i flow och dels hade tokspäckat schema. Syftet med mitt projekt är dels att lära mej hitta mina tidstjuvar, dels att försöka få ner min multitasking lite och göra en sak åt gången och dels få "svart på vitt" hur mycket jag faktiskt gör när jag jobbar. Ibland lyssnar ens dåliga självkänsla på alla som gnäller och tycker att jag bara sitter och "pular med datorn hela dagarna". Ja, datorn är mitt arbetsredskap. Busschauffören kör buss och muraren går med mursleven... Och att Scrappiz tar mycket av min tid är ganska tydligt här - men kikar man på _vad_ jag gör med Scrappiz så är det mycket företagskontakter, mycket bloggfixande och mycket administrativt. Inte så mycket "slösurfande i forumet" som man kanske tror... Scrappiz är brunt, rött och lila.

Tiderna sträcker sej från 6 på morgonen (hör absolut inte till vanligheterna att jag är uppe så tidigt, men jag skjutsade Magnus till bussen den morgonen - det var då Scrappiz framsida hade havererat också, så det gick åtskilliga timmar att brandsläcka och hitta en temporär lösning på det) till 23 på kvällen. De grå blocken är lunch/middag/siesta. De blå är privata grejer. Det oranga är scrap- och pyssel!! Grönt och turkost är annat jobb med andra kunder och administration/mail/fakturering m.m.

Jag är sådan som personlighet att jag trivs med att jobba i skov och går in i ett flow då. Det jag förstått under min rehabilitering, som verkligen fick mej uppåt många steg var insikten om att jag inte blev sjuk av för mycket jobb, utan av alla negativa tankar och att jag trodde på alla som sa att såna intensiva arbetsperioder inte kan vara bra för en. Konstigt egentligen att man ska lyssna, när jag alltid fungerat så, och mått bra av det tidigare. Det största problemet är väl att jag oftast glömmer eller inte tycker jag har tid eller behov av att vila mellan mina flowperioder. Detta brukar kroppen se till att berätta för mej dock, och jag blir bättre och bättre på att lyssna. När jag försöker jobba när jag inte borde brukar det "ta emot". Det händer liksom ingenting. Det kommer inga idéer, jag får ingenting gjort. En dag på stan, eller en ledig eftermiddag, eller något annat som bryter mönstret brukar funka tillfälligt. Men ibland behöver jag ta ledigt fler dagar.

Tillkomsten av LOn

Jag ville göra en LO som visade hur rörig och hektisk den här veckan var, så jag stökade till med spillpapper i massor med färger. Klockor kändes som ett givet val för dekorationer också. Men jag hoppas att jag även lyckas förmedla att det var en bra vecka. Att jag hade kul och mådde bra!

Jag gjorde LOn på träffen i Hoby i lördags, med mycket input från bordsgrannen Sanna.

image357

Väskhandtaget kom på allra sist. Sanna hade rotat igenom allt mitt pryttel och glömt lägga ner det i en av boxarna. Så jag tog det och satte det i ena hörnet, för att fullborda hur crazy LOn kunde bli. Öljetten är från en AMM-paket tror jag, och jag har svårt att tänka mej att pappret den sitter i är syrafritt.

image358

Rubriken är buggad Abigail i färdiglimmad foam (köpt hos Anna på Handstämplat) - egna thickers.

image359

Veckans höjdpunkt fick en särskilt pilmakering med de nu så trendiga Phototurnsen - Sanna hade otroligt nog någon över som jag kunde få. =OD

Veckan efter tog jag som ni trogna bloggläsare vet - S E M E S T E R

Kolla kakel!

image354

image355

Nya bilder kommer senare. Det blir klart idag!! Kakelnissen fogar och meckar med det sista nu!

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0