Bygget i helgen

I helgen har Magnus spikat klart ribb och målat nästan hela södersidan. Det saknas lite smådutt här och där bara (uppe på takkupan som var glömt sedan tidigare) och "underslaget" (heter det så igen?). Altansmuttens sidor är inte heller färdigribbade än, men annars är det nästan klart med utsidan nu! Har inga bildbevis - ni får tro mej. Ser nästan ut som förra helgen, men rödare och med ribb... *skrattar*

Vi prioriterade att åka på auktion mitt på dan igår (hittade inget skoj - jo, en Ergo kakaoburk, men den orkade vi inte vänta på + att den nog skulle bli dyr, för den stod ihop med andra plåtburkar, som de säkert inte delade på), sedan småpysslades det bara lite och mannen for iväg på sjöfågeljakt en runda.

image599

Jag påbörjade "tömma vitrinen i vardagsrummet"-projektet och flyttade in alla glas i väggvitrinen i köket. Har försökt tänka både förvaring- och användningstänk. Vi använder t.ex. whiskyglasen nästan varje vecka, så de fick stå långt ner mot vardasglasen. Jag bodde med glashållare ett tag i Lund och gillar verkligen att ha fotglas så. Särskilt höga rangliga skumpaglas känns bättre hängda. Lustigt nog var glashängarna från IKEA inte tänkta till IKEAs skåp, för det gick inte att ha två uppskruvade bredvid varandra. Fick såga av en pinne, sedan sattes de upp så att glasen får plats i sidan osv också. Blev lite ojämt mellan pinnarna i skarven, men jag löste det med att hänga 6 likadana glas på pinnarna som det är tätare mellan.

Jag flyttade även in hyllor och lite pryttel i andra väggvitrinen, men det är inte färdigt, så det får ni inte se. Nu hävde jag mest in sånt som stått och drällt på bänken under - det ska nog inte alls bo i vitrinskåp sedan när vi har alla lådor i funktion.

Våra vardagsglas och muggar har inte flyttat till nya köket än - de får bo kvar i närheten av den fungerande diskmaskinen tills nya köket ska börja användas. Därav tomma hyllan underst i glasskåpet där vardagsglasen ska bo. Muggarna ska bo i andra väggvitrinen ovanför bänken med kaffebryggaren.

image600

Vi har förresten valt kakel också - även denna bild är mobbebild (liksom vitrinbilden) i dåligt ljus, men man ser vad det föreställer iallafall. Avlångt, lite ojämt kakel och några dekorbrickor för att andas rätt tid. Bestämdes på stört när butikstjejen tog fram provet, eftersom det var en kombo av bådas önskningar. Hämtades i fredags.

Vardagrummet

Vi har börjat fundera på byggets framtid och vardagsrumsprojektet. Just nu sitter vi lite fast i köket igen i väntan på murarnise och rörnisse för kökspanna, vatten och avlopp. Golvet i nuvarande fungerande köket måste bl.a. rivas upp för att kunna koppla på nya kökts avlopp - snacka om att den tanken äter energi! Men antagligen är det en oro i onödan, som så mycket annat vi trott ska vara skitjobbigt och ta massor med tid - det kanske löses snabbt och smidigt när det väl tas tag i det också. Vi vill egentligen inte börja med vardagsrummet förrän köket är klart. Men eftersom vi är beroende av hantverkare i köket nu kanske vi ändå ska göra ett ryck med vardagsrummet. Då måste vi bara tapetsera i kökshörnan så vi blir av med kökssoffan i datorrummet och kan ställa in TVsoffan där när vi tömmer vardagrsummet.

Vardagsrummets göra lista:
* riva befintliga innerväggar
2 x hallvägg (gamla ytter och inner) + vindstrappa + garderobsskrubb
* Riva upp golvet
stor del av golvet består av hål ner till källaren, men stenfoten runt om måste grävas ut lite, precis som det gjordes i köket, för nytt bjälklag, isolering, golvvärmekabel. Förhoppningsvis kan detta fixas över en helg, när allt kan skickas genom altandörren. Trots dagboksanteckningar här i bloggen under hela bygget kan vi inte minnas hur lång tid köket egentligen tog från stampat jordgolv till nytt golv... Ska kolla tillbaka och se om jag kan lista ut det...
* nytt golv
* ny innervägg mot trapphuset (timmerväggen som står där nu är sned och det sitter en dörr i den, och den andra biten är inte fin nog att spara heller....)
* isolera och gipsa väggar
* tapeter

Kanske kan vi hinna klart så pass att vi kan ha gäster till jul? Vågar man planera det så? Gästerna kommer antagligen med husvagn om de kommer, så boendet är löst, men man vill ju gärna ha lite julfint också om det nu kommer folk...

Sanningar

Jag får väl bjuda på lite info om mej, eftersom jag tycker det är så kul att läsa andras. Har inte koll på alla som taggat mej, och skickar stafettpinnen vidare till de som känner för det... typ... Ska försöka komma på nya saker ni inte redan vet.

1. När jag tågluffade med dåvarande pojkvännen 1990 höll jag på att få stryk av en stor turkisk guide i Istanbul, som inte tålde kritik för sin urusla guidade tur, där vi inte fick se något typiskt turkiskt alls nästan. Hade jag inte varit kvinna hade han slagit mej sa han. Jag svarade att han gärna fick slå, men pojkvännen vallade klokt nog mej därifrån istället. Vad dumma saker man gjorde som ung och arg....

2. Jag har sparat alla mina kurser från Lund i "jopa-pärmar" med olika färger för varje kurs. Nu, hmthy år senare äter dom verkligen bröd där de står underst i arkivhyllorna och suger energi. Men jag kan inte förmå mej att kasta något som en gång betytt så mycket för mej...än... Kanske ska innehållet få flytta till arkivpärmar och stuvas undan istället, så jopisarna kommer till bättre användning - vill inte köpa nya pärmar, när jag har så många.

3. Jag tror jag kan räkna mej till ett sunko - iallafall om man ser på andras städrutiner. Jag har förstått det sedan jag började hänga på Skrubba, som verkligen hjälpt mej hitta rutiner som funkar för mej. Men jag vägrar byta handdukar varje dag - så jäkla roligt är det inte att tvätta att jag skapar stora onödiga tvättberg för skojs skull! Nä, här tvättas när saker är skitiga. Sedan dammsugs det mer sällan än det skulle behövas. Ursäkterna är bl.a. "vi bor på landet utan stenlagda gångar utanför dörren, och skulle inte få ghöra annat om huset skulle hållas rent" och "Russin är rädd för dammsugaren - varför plåga honom oftare än nödvändigt". Även här har Skrubba dock hjälpt mej se att man inte alltid behöver dammsuga hela huset hela tiden. Jag dammsuger min zon ordentligt, sedan slarvar jag över "det som syns" i resten av huset. Storstädningens tid är över!

4. Jag har blivit lyxigt bekväm av mej med åldern. Som ung och oförståndig slängde jag glatt mej på ett liggunderlag på golvet eller i ett trävindskydd och sov hur gott som helst. Nu skulle man nog få skaffa en lift för att få upp mej efter en sådan natt - nä, tacka vet jag hotell med hotellfrukost! Självklart funkar både uppblåsbar madrass, gästsäng och bäddsoffa hyfsat, men hotell, jatack! Det är inte oftare jag reser än att jag kan unna mej det! (och det ska vara bacon och scrambled eggs på frukostbuffen på hotellet!!)

5. Min nya dröm, på tal om bekvämligheter, är en pool utanför altanen. Det behöver inte vara någon lång swimmingpool - det räcker med en svalk-bassäng som gör att man kan vara hemma och njuta av vackert sommarväder, sola och mysa OCH kunna bada. Som det är nu får man åka iväg och bada (även om vi har havet nedanför backen är där ingen "mysig" badplats) - jag vill bada hemma! Ja, jag är hemmaråtta - det hör till mitt stjärntecken Kräftan!

6. Jag skulle vilja vara mer social än jag är. Vi har blivit bekväma soffpotatisar, som får anstränga oss för att hitta på saker med andra. Ursäkter för att inte göra det: "De har ju barn å sånt nu, så de har säkert fullt upp med blöjbyten, nattningar och annat" "De kanske har barnen denna veckan och har fullt upp med aktiviteter där"  "Det är väl fullt upp med barnens aktiviteter jämt, så det är ingen idé att ringa och fråga ens"... Ja, barn verkar vara en röd tråd i våra ursäkter. Vi kanske ska skaffa egna barn, det verkar vara så mycket man gör då... eller? =OD

7. Jag har opererat ett diskbråck som jag fick när jag ramlade med en stege när jag gjorde mitt exjobb i Lund. Jag har varit livrädd att få återfall hela tiden, eftersom man inte lagar den trasiga disken - bara suger upp utläckt klegg som trycker och stör nerver. Innan operationen hade jag kronisk kramp i den stora muskeln på baksidan av höger lår (och återkommande kramper i båda vaderna, vilket gjort att jag inte "får panik" när jag får kramp längre, eftersom jag lärt mej stå ut med den smärtan och "knäcker"/stretchar mej ur krampen snabbast möjligt istället). Muskeln var stenhård när jag äntligen insåg att jag nog skulle söka läkare och inte tro att det skulle gå över. 1,5 år hade jag dessa symtom och ischiaskänningar. Man visste när jag hade ont, på att jag satt och skakade med benet. Om man skakade på det så lättade trycket liiite och man kunde inbilla sej att det gjorde mindre ont. Jag sov i snitt 14 timmar per dygn under den här perioden, och hur i helsicke jag klarade av att gå i skolan under tiden begriper jag inte (läste kurser efter exjobbet, sommarkurser o.d.). Knaprade maxdos av receptfria smärtstillor också, och levern fick verkligen jobba för högtryck under den tiden. Jag är inte rädd för läkemedel (lever med en man som max tar en alvedon - två om det är riktigt illa) utan tar de mediciner som "känns bra" att ta. Har jag mensvärk tar jag kramplösande Orudis, får jag ett ryggskott är det Voltaren som gäller, som är antiinflammatoriskt osv. Men jag äter aldrig medicin i onödan.

Bla bla, nu får det vara nog med svammel. =OD

Dagens fördjupning - Våra krukväxter

Efter att ha diskuterat "blomvattning" med Virre började vi prata krukväxter. Eftersom jag är kass på tamblommor (men desto bättre på vilda blommor och så kallat ogräs) for forskaren i mej, och jag har letat upp många av våra krukväxter på nätet. Vi har väldigt väldigt många "anspråkslösa" som helst ska glömmas bort att vattnas. Vad säger det om oss? *fniss* Fast vi har många söder- och västerfönster i steksol, så det krävs "ökenväxter" oavsett hur våra vattningsrutiner sköts.

Här kommer iallafall en lista för skojs skull. Bilder lånade från Tibidao - blomstergrossisten (om inget annat anges) som hade många av våra knasblommor i sortimentet.

image586

Aloe Aristata
Tacksam liten sak, som "får barn" bredvid sej i krukan. Vi har 2 krukor med såna - snart dags att planera om och dela igen. Söt och trevlig. När jag bläddrar vidare kan det vara en

image590

Haworthia fasciata också... Vet inte riktigt vad som skiljer dom åt. Jag tror mer på aloen, för det är inte så tydliga ränder...

image587

Aloe mitriformis
Mycket lättskött - käkar upp all jord i krukan på nolltid och blir då rödaktig när den får näringsbrist (*rodnar*). Den skulle växa oss ur huset om jag inte smygkastade en hel del när jag planterade om (Magnus gillar inte när jag slänger blommor).

image594 bild Beauty center

Aloe vera
Jag har även en äkta Aloe vera, som jag är jätteglad för. Tyvärr har en liten kattunge hängt på spetsarna så den är lite tilltufsad (den är ställd utom räckhåll för henne nu). Jag hoppas den ska repa sej.

image588

Crassula ovata - pengaträd
Odödlig sak. Kan också delas och sättas nya små plantor när och hur man vill. Bara ta en av de avkalvade kvistarna (de kamikazar av nya skott ibland) och stick ner i jorden i en kruka, så blir det en ny. Vi har en som är jättefin - gammal och snyggt trädgrenig (och 70-elva mindre varianter - även dessa smygkastas och saneras rätt mycket vid omplanteringsdags).

image589

Crassula rupestris
Denna har jag "knyckt" en arm i något väntrum och petat ner i en kruka hemma. Trodde den skulle vara lättodlad, med tanke på att den var tjockbladig. Den lever, men på 2-3 år har den inte växt en millimeter känns det som... Funderar på att sätta den i en mindre kruka och se om den trivs bättre då - den kanske känner sej ensam i den krukan den växer i nu...)

image591
Foto: Kunskapsprojekt Linné

Euphorbia leuconeura - kameuphorbia "Skvätt-iväg"
Denna finns i dagsläget bara ett exemplar av - jag kastade mitt stora förvuxna exemplar när jag flyttade hit. Den lilla vi har nu för en tynande tillvaro, men lever iallafall. Jag har av någon anledning alltid kallat denna för "banankaktus" - fast jag vet att den inte har något alls med bananer eller kaktusar att göra.

image592

Pachipodium Saundersii (eller möjligen Euphorbia bubalina)
...har vi ett stort exemplar av. En klumpstam som grenar ut sej. Vit växtsaft och "bladiga" men blanka blad. Får följa upp det här inlägget med autentiska bilder från hushållet... =OD

image593 Foto Desert tropicals

Euphorbia milli - Kristi törnekrona
Vår mysigaste krukväxt. Mycket bra söderlägesväxt. Blommar hela året med små röda blommor! Jag var så avundsjuk på Magnus röda gulliga blomma att jag köpte en egen medan vi var särbos. Min var vit-lätt rosa. Den dog på 2 månader - troligen vattnade jag sönder den.

Sedan har vi en fikus (tror vanlig benjamin) med "klumpstam". Hittar ingen bild på den. Den har Greta också snart slaktat färdigt. Den har inte riktigt tålt stöket och omkringflyttandet - som benjaminar brukar vara känsliga för - så den har alldeles för få blad för vad den ska ha.

image595

Schlumbergera - novemberkaktus?

Vi har en november eller jul eller påsk eller någon slags bladkaktus. Jag vet inte skillnaden på dom. Vår är rosa och har precis gått i blom efter sommarens torka och höstens vattnings-rutinstart. Underbara blommor!

image596

Div orchidéer
Vi har diverse orchidéer också - de flesta Phalanopsis tror jag. Blommar tacksamt med jämna mellanrum. Klarar både "magnus-vattning" (ösa på mängder en gång i kvartalet typ) och orchidévattning ("nu kommer regnet"-avspolning i vasken) som de får av mej ibland. Oftast duttar man bara förbi som vanligt med vattenkannan. Var på skötselföredrag en gång och fick lära mej att dessa ska man känna på krukan (som helst ska vara ljusinsläppande). Känns den tung, dvs komposten är våt, behövs inte vattnas. Annars blöter man igenom komposten så krukan känns tung igen - spola under kranen eller doppa i en hink (=omständigare). Komposten är f.ö. inget som behövs "förnyas" - bara fyllas på. Det är ingen näring i den, så som i jord, utan enda syftet är att hålla fuktig miljö runt orchisens luftrötter.

På tillfälliga besök har vi även kalanchoer (våreld/höstglöd), men jag brukar försöka ta död på dom, för jag tycker de är ganska tråkiga ganska direkt... Särskilt de som skjuter iväg långa stänglar, eller när de stora köttiga bladen vissnat och det bara är småfnörvel i krukan och risiga utblommade blomknippen... Säkert lättskötta egentligen, men jag idds inte. Vi saknar helt ampelliljor - ett aktivt val, trots lättskötthet. Katter lär gilla och kunna äta ampelliljor, men jag vill inte ha krukväxtkäkande katter - de kan äta gräs ute. Och ampelliljor är så trååååkiga...

image597

Epipremnum aureum - Gullranka
Min gamla fina gullranka har precis hittat komposten. Den har varit stor och frodig med låååånga bladiga slingor. Men den hamnade på undantag i tvättstugan pga platsbrist och tvärdog i somras pga total avsaknad av skötsel. Det var med visst vemod jag skickade den på komposthögen. Köpte en ny fräsch som börjat sitt liv i mitt nya fina badrum.

image598

Ormbunke
Gullrankan har sällskap av en ormbunke, som jag hört ska trivas på badrum. De ska visst vara lite mer svårskötta, så vi får se om den överlever veckovattning och ångbad.

Sedan har vi en skummis som jag inte lyckats hitta på nätet (vet inte vad jag letar efter). Det är en "klumprot" ungefär som en "lök" (fast det är ingen lök). Bladen kommer ut motsatta och är stora, breda, avrundade tungor - inte långa Hela växten är väldigt kompakt. Den blommar cirka en gång om året om man har tur, och då är det en vit tofs med en massa ståndare med gula knappar på ytterst. När bladen vissnar torkar de till ett brunt torrt "nät", som man kan "skala loss" från rotklumpen - annars är själva bladen väldigt köttiga. Någon som vet vad det är för blomma? Bild kan fixas...

motionsscrap

Scrappade en LO ikväll för att jag kände för att pyssla. Däremot kände jag inte för att göra något fantastiskt snyggt eller avancerat - bara sitta och pula lite "nyttigt". Så jag plockade fram en hoper bilder till det ännu ej avslutade stugalbumet och gjorde en dubbel om elen. En "plastlina" som flyttat runt i olika burkar och nu bodde ibland de vita banden hittade hem på den här LOn.

image584image585

Ni som följer husbygget - minns ni vår lilla stuga? Med i dörröppningen på den här LOn...

Ska rodnande erkänna att jag fick dubbelkolla året på stugbygget. Känns som läääängesen!

Vi har en altandörr!

image581

Inifrån rummet

image582

Utsikten genom altandörren igår morse - spegelblank "sjö" (de säger sjön här, men det är alltså hav, eller Östersjön då då...) Ö på andra sidan vattnet... Nä, jag har inte särskilt svårt att bo här... Även om jag har hemlängtan till Skåne ibland så bor jag otroligt vackert med mannen jag älskar, så jag är nöjd!

image583

Färdigt för helgen - en hel del utefix kvar ännu, men skönt att ha kommit såhär långt. Visst blev det fint!! Halvfarligt att kliva ut nu - rakt ner i källartrappen, så handtaget är inte iskruvat på insidan...

Chokladkaka - efterfrågan

Fick en kommentar utan kontaktinfo om min Marabou bakpulverburk med en frågan om chokladkaka. Tyvärr är det sockerkaka på burken, men modern har en receptbok särskilt till Marabous bakpulver, från annu dazumal. Hon hälsar att det finns en Ergo chokladkaka med Ergo kakaopulver och en Chokladkaka med nötter (också med kakaopulver) och en marmorerad kaka. Hör av dej igen om du tror det är någon av dessa du söker så kan jag fixa inscanning.

Har ju glömt mitt scrap från Linköping (bl.a.)!

image575

Denna är bara avslutad i Linköping. Resten gjorde jag på den andra träffen och har glömt ladda upp.En dubbel med gamla bilder som legat och skräpat ett tag - notera rubbisarna från eventet! Me like!

image578

Annonsutmaning med 4 höga vaser blev remsor bakom kortet istället. Spillmappen och favorithögen användes för urvalet av papper - och snuttarna som blev över finner ni nedan på Greta-Love-LOn... Det kommer att bli en LO till så småningom på historien med prästen också.

image579

Denna gjordes inte heller på träffen, utan som en utmaning här hemma. Scrappizbloggen skulle publicera snabbscrap nu i oktober, och jag antog utmaningen såklart! 30 minuter från start till färdig LO, inklusive fotoval (dock ej scanning, för med min risiga scanner tar det 30 minuter bara det... *tjurar*)
Bilder från Lanzaroteresan igen. Svarta kanterna inspirerat av den begåvade carina! Har blivit ett litet dille just nu, men kommer nog att bli ett grundverktyg så småningom ihop med rivna kanter, skrejpade kanter och chalkade kanter... *asg*

image580

Sparade den "bästa" till sist! Den här LOn vann jag en tekniktävling med! Jag var så lycklig så tårarna sprutade. Helt fantastiskt att stå inför så många människor och inse att många av dom har gillat just min LO på ett bord FULLT med ursnygga alster!!!
Det är inlagt en hel del kärlek in den här LOn, och det kanske "känns". Att få dokumentera sitt barndomshem, även om det är en standardvilla, i ett villaghetto, på en gata där alla hus ser likadana ut, är känslofyllt. Min handritade planlösning är inte särskilt skala-enlig, men det stora hela är med iallafall.
Personlig favoritdetalj: KarenFoster-skruvarna runt plattan Barndoms ligger på - det lyfte hela LOn.
Blombandet fick jag av Karin när jag var hos henne - urmysigt "sammetsaktigt" laserutskuret... Rosen har legat i gömmorna länge, fastsatt på sån ståltrådsstjälk. Till slut tröttnade jag på att flytta runt dom, och slaktade dom istället. Plötsligt var de lite enklare att använda... men bara lite... Malena fick ett bryt när hon såg den, och idiotförklarade mej på stört! Gravt allergisk mot såna rosor visade hon sej vara. Äsch säger jag - jag skräpar på allt möjligt på mina LOs nu förtiden, och tycker det är toppenkul! Och jag vann!!! =OD

Gretas första...

image574

Igårkväll, när vi gjorde de sista kvällsrutinerna (Magnus i köket och jag vek in tvätt) kom Greta in med sitt första (?) byte. En liiiiten liten mus. Jag såg henne leka med något på hallmattan, och undrade var hon fått den gråa skinnmusen från - den har vi ju ute på kontoret. Sen sprang den iväg!! Och Greta efter och fångade hur fint som helst - stolt som bara en liten kattunge kan vara! Men hon tappade den igen när hon skulle leka lite med den, och då for den in under kökssoffan. Hon tröttnade snabbt på att leta efter musen som gömde sej, så vi fick ta över.

Magnus hittade den tillslut mellan tavlorna jag ställde bredvid kökssoffan, som jag letat igenom en gång redan, då jag tyckte det var där Greta varit intresserad sist. Handskar på och musen skulle ut. Stopp! Det ska så klart dokumenteras tyckte jag, väl medveten om att Magnus nerver redan var på bristningsgränsen - men det får han ta! Är man sambo med en scrappare och etolog får man ha rätt hög toleranströskel. =OD Nu kan jag försöka artbestämma den lilla musen också, men jag tror det är en skogsmus, och de är inte förstörare, som husmusen är. Skogsmusen kommer in och bäddar ner sej över vintern, men gnager inte sönder något, stjäl inte mat osv.

Sedan kan jag inte för mitt liv begripa den där "instinkten" många kvinnor har, att stå på en stol och pipa hysteriskt för en mus. Dom är ju _bara_ söta!!!

Stolt matte (och husse med om han får erkänna det). Greta var inte kontaktbar en stund efter incidenten med musen - jag är fascinerad av deras "jakt-knark". De blir så höga på adrenalin och annat uppåt-tjack att de bara vimsar omkring och stirrar runt ett bra tag innan jakten lagt sej i kroppen. Russin är lika dan.

Hittade Greta bredvid Russin i sängen igen igår. Hon smyger upp när han sover tror jag. Den här gången såg Magnus hur det slutade också - Båda vaknade när han kom in och skulle hämta kläder, och Greta kan ju inte låta bli att fara fram och peta på Russin, så då fräste han ju åt henne...

Hål i huset

image570

Vår södervägg - rött och vackert timmer!

Ni minns tjatet om altandörrsprojektet? Nu är det på gång.

image571

Motorsågen fick jobba i helgen, och här sopar Magnus ut det värsta spånet. Sedan fick jag storsanera resten av rummet, eftersom det just då var tvunget att börja blåsa, efter vindstilla väder i flera veckor. Nu är det städat iallafall.
De slitna sofforna är vi lite glada att vi inte hunnit byta ut, nu när Greta är som värst monstrig. Hon gillar att klösa på soffor och fåtöljer....

Igår var hela hålet igengipsat, och imorse var det väldigt kallt i vardagsrummet, med bara en gipsskiva mellan rum och ute... Så idag har Magnus påbörjat ifyllnadsprojektet. Dock är altandörren TUNG, så vi behöver en klase starka killar som kan hjälpa till att få den från garaget till sin plats. Tyvärr gick det inte att enkelt lyfta av dörrarna - hela konstruktionen är ihopskruvad och grejad... Så alla som känner sej manade - ring Magnus och boka tid för dörrprojektet!

image572

Fönstren är iallafall på plats nu, så grottkänslan försvann lite. Dörren ska vara till höger om dom i bild. Jo, och väggen soffan står mot ska bort, liksom nästa vägg bakom den, om ni undrar varför vi satte dom så knasigt =OD

Vi ska inte börja med vardagsrummet förrän köket är färdigfixat. Där väntar vi på 1. Murarnisse (skulle komma förbi ikväll och kika) till nya "hål" till 2. kökspannan, som också ska på plats. 3. Köksbänkarna ska läggas på plats, 4. tapeter, kakel och klinker ska bestämmas, beställas och komma på plats. 5. Inredningar och inflyttning i skåp och lådor. 5. Möbler.

En liten lustighet om mitt plåtande kanske?

image573

En liten katt-tjej bor det hos oss!

Livet med Greta är så underbart! Hon gör varje dag lätt att leva, och det går verkligen inte en dag utan att jag förundras över att hon valt just oss! Totalt "smitten" är jag i denna varelse!!image567

Detta bildbevis fångade jag i helgen. Kolla kroppspråket på lilla Greta som viiiiiill vara nära stora katten! Russin vaknade till när jag kom med kameran och sträcker lite på sej. Jag vet inte om han sett/märkt/vet att hon är där än, och jag vet inte heller hur situationen slutade.

image568
image569

Behöver min kamera öva först? Tur jag knäppte två bilder efter varandra - får kanske fortsätta med det, om man kan lyckas med skarpljusbilder ute om kameran får öva en gång först... Någon som har förslag på Z3-inställning för att slippa sånt här? Jag kör det mesta på auto, eftersom jag inte begriper så mycket annat, och inte orkar plöja manualer och liknande.

3 månader igår

Vår lilla Greta-fis fyllde 3 månader igår. Jag försökte plåta henne lite på 3-månadersdagen, men det är inte lätt att plåta kattunge.... Har jag sagt det förr? =OD

Så här blir de flesta av mina bilder.

image553
image554
image555

En bild fick jag iallafall igår, i myyyysljus, med vilande Greta på magen... Dessa små tassar!!!

image556

Idag har vi varit ute och härjat i trädgården. Russin gjorde oss också sällskap, och en lång mysstund tillbringades på vår solvarma altan.

image557

Greta uppe i favoritträdet. Idag såg jag henne halka till uppe bland grenarna och demonstrera hur duktig hon är på att reda ut nästan druttel-situationer - en riktig lite akrobattjej. Jag är f.ö. inte särskilt orolig för fall när hon är i biggarå-trädet. Det är inte så högt att jag tror en fallande kattunge slår ihjäl sej om hon druttlar ner därifrån. Visst är blicken härlig!

image558

alltid på språng, med klar blick och framåtriktade öron - detta är nytt ställe hon befinner sej på. Tror inte hon varit särskilt mycket på södersidan, och hon går nästan ingenstans själv. Gärna långa stycken med sällskap av "mamma" dock.

image559

En ganska talande bild - hon satt på trappstenen när jag skulle plåta....

image560

Greta har varit på upptäcktsfärd bakom vedbon - mycket fågel i trädgården på förbisträck idag. Talgoxar och blåmesar skällde väldigt på henne.

image561

Det är blött i gräset, eller en liten avledande manöver "va, nä, jag ska inte smyga och attackera stora katten, jag sitter ju bara här och tvättar mej".... Varken jag eller Russin går på den lätte.

image562

Smygi-smygi... Russin märker iiiingenting.... nädå...

image563

Attack! Fast nä, jag vågar inte riktigt, han är ju så stor den där Russin.....

image564

Härlig motljusbild. En stund senare fick jag se att hennes ögontofsar var ihopkletade i mitten av något spindelväv hon klibbat fast sej i (man ser det lite här...). Såg jättekul ut, men jag lyckades inte får någon bild innan det försvann. Såg ut som en tiara eller något när hon tittade uppåt. =OD
Hon tittar för övrigt fascinerad på Russin - hon gör det mycket och ofta....

image565

Lyckades få en underbar bild på Russin när han tvättat sej och låg och rullade i solen på altanen. Min fina älskade kisemurr!! Prickarna på nosen har han fått av någon oartig katt i grannskapet....

image566

Greta uppbusad med att gräva fram något under en platta - rätt ljus för ovanlighetens skull, att plåta gråkatten i... Jag vet inte varför nästan inga bilder blir bra - det måste vara färgen som spökar...

Mer scrap från träffen - DTscrap!

kanske ska dela upp dom lite, så ni kan komma tillbaka flera dagar och njuta... *ASG*

Det första jag satte mej och gjorde var mina första DT-uppdrag. Jag hade fått helt underbara papper och dekosar från septembers månadspaket hos Jommas lilla krypin. Är det Sara-papper, eller vad? Underbara Fancy Pants!

image549

Jag fick i uppdrag att scrappa om mej själv, så jag valde en av de bättre bilderna från Jyllandsresan och skrev ord som beskriver mej på DYMO-remsor. LOn blev såklart så grön som möjligt. Den uppmärksamma läsaren ser också att orange ingår, och jag erkänner rodnande att min hu-fy-blä-färg passar väldigt bra ihop med den lajmigt gröna...
Blomman är urklippt ur ett Cherry Arte-papper som också ingick i månadspaketet - jag målade över de röda fälten med grönt, eftersom det blivit för stökigt med en färg till. Grönt-oranget och blått fick räcka. Rubons och urläckra knappar är FancyPants, liksom de flesta av papperna. Ljusa remsan överst är Cherry Arte.

Ett himla mysigt månadspaket, i två stilar som matchar varandra bra!

image550

Nästa uppdrag var att scrappa om något i min absoluta vardag, och med tanke på hur många timmar jag tillbringar vid min kära Mac var valet enkelt. Jag skrev ut fotot på tangentbordet, som jag först kört med ett filter i Photoshop, direkt på min bakgrundscardstock. Det är en del i min nya utmaning att använda min A3-skrivare i scrappingen mer, eftersom jag tröttnat på att höra mej själv säga till folk som hett längtar efter en A3-skrivare att jag inte använder min så mycket som jag trodde jag skulle innan den flyttade hit...
Rubons, knappar och kanten på en overlay är Fancy Pants. Ticketen kom omärkt, men eftersom det var Cherry Arte och Fancy Pants i paketet antar jag att ticketarna hör till någon av dessa också.

image551

Fancy Pants underbara filt-ark fick jag också med i mitt paket! Gröööönt och fint! Gissa om detta var en snabbis-LO! Färdigutskrivet foto mitt på cardstocken (enligt A3-projektet), filt i hörnen och spillbitar i kanten - klart inspirerad av min favorit-LO hos Linas Älskad, som fortfarande är en stooor favorit!

image552

Sista DT-LOn är en bland-LO. Det oranga snirkliga pappret i bakgrunden är Rhonna Farrers och ingick inte i mitt paket. Inte heller mitt senaste tidens favoritpappers-remsan uppe till höger, som är 7gypisies. Men det underbart grungiga pappret bakom Greta, med streckkoder, scribble och snurklor är Cherry Arte! Journaling-etiketten fick jag också med i paketet. Jag älskar alla såna här text-rute-hjälpmedel!! Äntligen kan man göra något SNYGGT med sin journaling. När jag började scrappa fick man skriva på en ruta cardstock och försöka klämma in nånstans, men jag glömde "lämna plats" för det hälften av gångerna, och fick ofta ta till dold journaling. Det här vill man ju inte dölja! Fram för mer snygga journaling spots!!!

Nu rekommenderar jag dej att skutta bort till min DT-mamma på Jommas lilla krypin och shoppa järnet! Jag garanterar att du hittar något du gillar i butiken! Ett otorligt smakfullt och välvalt sortiment!!

Scrapträff i helgen! 2 alster scannade

Passar på att snabblogga 2 av mina LOs från helgen, eftersom jag var inne och supportade Anna-vännen om Scraptoppen i admin. Har inte hunnit scanna fler, för min scanner är seeeeg. Ett par stycken är DT-grejer också, så dom ska först levereras dit.

Jag gjorde färdigt hela TIO LOs i helgen, eller 10 12x12-sidor (en dubbel-LO) och ett finlir från Nopel-träffen (bara stämplade och skrev samt satte dit ett snöre. Jag gjorde ett kort också, men det kommer jag inte att visa, för det var bara.... trist. Jag ska inte göra kort igen förrän jag blir inspirerad...

Det var JÄTTEKUL att åka på Scrapträff i Linköping och träffa folk där uppifrån!

Jag bestämde mej för att verkligen utnyttja tiden att scrappa, så jag gjorde det också! Och vilket stim!! Ville aldrig sluta! Bara börja med nästa LO så fort den innan var färdig! Jag tror att mycket av mina stim blir av för att jag vant mej vid att scrappa på så många olika sätt. Ibland vill jag använda en nyköpt eller nyhittad (i gömmorna) dekoration, ibland vill jag testa en särskild stil eller detalj jag sett någon annan göra, ibland vill jag bara ha en särskild färgskala, ibland ska det gå snabbt och ibland vill jag bara sitta och pula med samma LO i timmar. Samma med fotovalet. Ibland vill jag scrappa en särskild bild, och ibland letar jag upp en bild som passar till det scrappande jag är sugen på just nu. Sen kan jag ibland tycka en massa kritiskt och negativt om mitt scrappande också, som att jag alltid skär papper på ett särskilt sätt, eller utformar LOn på ett särskilt sätt, att allt mitt experimenterande ger ett väldigt spretigt och fladdrigt helhetsintryck eller mer existensiella frågor som vad jag har för nytta av alla mina album sen osv, men såna tankar dränker jag ganska snabbt av hur ROLIGT jag tycker det är att scrappa! Själva skapandeprocessen är viktigare än allt annat som kan störa runt om!!


image547

En gröööön LO om mitt gröna badrum. Lånat QK-alfan av Tinisen och Petra till rubben. Jag brukar vara dålig på att komma ihåg att passa på och låna sånt jag inte har själv hemma...
Den här får vara signatur-LO för den här helgen, eftersom dess smittande kraft var så stor att Malena scrappade massor med gröööööna LOs! Bildbeviset dyker nog upp i hennes blogg också. *skrattar*

image548

Den här LOn får representera mitt nya skräpande. Använda saker, papper och dekos som jag vill använda, som legat länge, och scrappa bilder som egentligen inte är ens nästan scrapbara ur en estetisk synvinkel. Man får titta väldigt noga på den mörka, gryniga bilden för att se den svarta katten i den mörka hallen - ett minne från en analog titta-tryck kameras sista dagar i tjänst... Jag har berättat lite om vad som syns på bilden, och använt utstansat spillpapper till journaling-cirklarna.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0