En RAK från världens bästa vän - mer burkar

När jag var på mässan i Göteborg fick jag tokslut på kontanter (hur nu sånt händer??) och jag ropade i desperation åt mej Jenny, och tiggde pengar av henne! Det var en kvart kvar till de stängde för lördagen, och jag ville inte riskera att kattstämplarna var finito på morgonen... Jenny lånade mej snällt 43 kronor, och fick den fina utmärkelse "världens bästa kompis" av tjejen i danskarnas monter, och fick som belöning välja en bandrulle ur en korg. Jag kan bara hålla med - en vän som Jenny får man leta länge efter! Maken till generös människa finns nog inte!

Idag låg det en stor paket i min brevlåda - jag var väldigt konfunderad vad det kunde vara för något... Öppnade och hittar en spagettiburk!! Från Jenny!!! Ååååh, TACK!!!!! Hon hade sett min önskan efter Virres burk och hade en sådan till övers!

image545

Här är spagettiburken (som har fått flytta in och ersätta den silvriga burken på skafferibilden), den tidigare omtalade Pågensburken jag fått av Ita och en bortglömd och skräning Frostiesburk.

Inomhus vid skafferiinflyttningen hittade jag även dessa guldkorn.

image546

Nu har jag bara glömt 70-elva andra burkar jag har också, men jag tror jag fått med ganska många i den aktiva, funktionella samlingen.

Förra helgens scrap.

image541

Så här vackert hade vi det på scrapträffen i lördags i Kristianopel!

Jag fick gjort 4 LOs. Den ena är inte riktigt klar än - den har lite finlir kvar. Så den är inte scannad än.

image542

Jag började med en julig LO om vår julölstradition.
Jag har stämplat swirls på vinyl-thickers - så läckert blir det!

image543

En kissgul 6x12a om Greta i kattlådan. Trogna bloggläsare har sett bilden förr.

image544

Och en LO om fjädervippan - kolla kattstämpeln ;-)

Smulan, du undrade om jag skriver ut själv. Ja, jag har börjat med det mer och mer, men jag framkallar också ibland, för det är bra att ha ett ordentligt lager med foton - alltid finns det något man är sugen på att scrappa.

4an följer efter helgen, då den troligen har sällskap med måååånga fler, för jag åker nämligen på linköpingsträffen i helgen! Ska bli såååå kul att träffa mina goa scrapvänner från norr igen!!

Målat, kök, badrum och datorrum!

image533

En bild från sydvästra hörnet av vårt hus. Söderväggen som aldrig blevb fixad nu i sommar pga vädret...
Skorstenshögen ligger kvar omgiven av malvor i mängd. Här ska vi ha utökad altan så småningom, med altandörren vid fönstret över källardörren. Skorstensteglet blir då kanske en murad grill har mannen antytt.

image534

I helgen hade vi besök av en dino-lift och Magnus målade gavelspetsarna, så nu är huset färdigmålat uppikring.

image535

Det går framåt med spislinan. Golvet är färdigfixat provisoriskt (ska ner under och fixa med olika rör och grejer under byggets gång - varmvattenberedaren står rakt under här i källaren bl.a) och skåpen är på plats. Bänkskivan ligger löst på och spishällen är inte heller monterad än (ligger upp å ner under min termosmugg).
Kolla mitt underbara 80-skåp!! Stor najsig låda som jag ska kolla efter inredning hos Kvik (IKEAs är inte bra, och svägerskan hade bra från Kvik). I lådorna ska grytor och ugnsformar och sånt bo. Jag tror den understa lådan ska vara plast-paradis också - allt från durkslag till mikroskålar och plastbunkar.

image536

Idag har jag provflyttat in i mitt skafferi också! Tjoho igen!! Oboy-hyllan ska nog höjas lite, så jag får in högre saker i understa lådan. Och de låga sakerna där ska nog flytta också - vissa är sånt man bara använder en gång om året och andra grejer är baksaker, och det vet ni som känner mej hur ofta de kommer till användning.... till jul bara...

image538

Här ska vi tillbringa en stund av kvällen, eftersom jag ska iväg imorgon, så det inte blir fredagsbad. Sakta sakta plockar jag in lite uppvärmningspynt, noga utvalt. Jag hade en gullranka som skulle få bo på mitt färdiga badrum, men den drog sista sucken i sommar bortglömd i tvättstugan, så jag har köpt en ny. Sedan en ormbunksliknande sak som jag tror ska trivas i badrummet. Hyllan är IKEA Molger. Får kanske flytta närmre badkaret sen när Greta blir större. Nu når hon inte badet när hon klättrar i den.

I helgen ägnade jag mej av att decluttra ett rum! Datorrummet/barnkammaren har tjänat som dumpningplats och provisorisk köksförvaringsplats. Totalt igendammat och pryttel överallt. En bokhylla hamnade längst in i hörnet, med påföljd att den inte användes, för det var så bökigt att komma till den bakom kökssoffor och annat... Jag städade ur och dammade och gjorde en viss möbelrockad, och plötsligt hade vi t.o.m. ett golv i rummet!

image539

Denna hörnan är kvar med bråte, men 2 av backarna har jag packat över i köket idag, så den är redan mindre!

image540

Här är ett påbörjat hemmakontorprojekt. Bokhyllan har flyttat upp till datorn, vars pyttelilla bordsyta konstant ser ut som ett bombnedsklag eftersom det inte funnits någonstans att dumpa pappershögarna. Jag som är en sortera och organisera har verkat mej till fria händer med hemmakontoret. Jag frågade för säkerhets skull om gyttret av olika pärmvarianter hade något nostalgiskt värde, men det hade dom inte, så här kommer det att bytas ut pärmar till tråååkiga men lugna jopa-typ för hela slanten, och jag sköter sorterandet och organiserandet in i respektive pärm. Uppe till vänster (vid rosa boxen) ligger alla huspapper och huspärmen samlat.

image537

Avslutar med ett fint ordspråk till hemmet =OD

Mer blogg följer (jag bloggar i stim....)

Greta fin och Greta bus

image529

En bild där man ser hur stor hon blivit och hur fin teckning hon har. Hoppas den inte försvinner med babyullen, utan blir kvar även som vuxenpäls. Kolla svanshållningen!

Hon är ute mycket nu (både själv och med sällskap), och utökar sitt revir lite varje dag. Igår var vi ute en del med henne i det fina eftermiddagsvädret, och då vågar hon mer också. Hon for iväg till fruktträdsbården som är mellan vårt hus och svärmors stuga. Plötsligt satt hon väldigt stilla där, och jag tyckte mej känna igen "uttrycket", tots att jag bara såg huvudet på henne. Jodå, hon reste sej efter en stnd, luktade lite bakom sej och krafsade lite i gräset! Tjoho!! Hon kissar själv ute!! Återigen inpinkat av Russin - han brukar uträtta sina behov där.

Nu går hon fram till parkeringen och runt garaet, härjar i gränsen mot grannen om hon gått med mej mot brevlådan (men vågar sej inte upp vid den gnäggande vita hästen) och far utan problem runt svärmors stuga. Hon var längre upp i hörnan när vi var med igår också.

Magnus systerbarn var här igår, och Greta började genast busa med Hanna (och tvärtom). Det är så mysigt att djurbarn förstår varandra intuitivt. Greta är avvaktande mot vuxna, men barn går bra direkt! De lekte med gräsax och busade på med smyga och gömma sej-lekar en bra stund. Greta sov gott sen på kvällen =OD

image530

Porträttbild från idag - jag glömde putsa henne innan, så det är med sömnekuse i ögat. Ser ni vad silvrig hon är? Det är så läckert!!

image531

ibland vill inte min kameras autofokus - då blir det såna här bilder. Full fart på Tödde och Mödde utomhus. Tog en hel serie på dom härjande omkring. Detta är de bästa.

image532

Russin travar lugnt medan Lillan har full fräs.

Russin är lite hängig just nu. Vi gjorde ett försök att byta mat, så vi skulle slippa koka fisk till honom. Eftersom han ändå krängde Gretas burkmat så fort han fick chansen. Och visst åt han burkmaten, men efter två nätters upp och torka kattkräk på hallmattan fick jag nog, så nu får han fisk igen. Denna lilla hängighet resulterade i att han fick stryk ute, så nu har han två små prickar på nosen som är synliga - och vem vet vad annat som dyker upp med tiden. Det är det tristaste med diabetiker - att de är så himlans infektionskänsliga.

Han låg inne i fåtöljen nu, och jag var inne och klappade om honom lite. Greta kom också, och som den lilla healer-katt hon är satte hon sej på armstödet av fåtöjen och la sina framtassar prövande på Russins rygg. Det var tydligt att det inte var det vanliga "stora katten, jag vill leka" utan att hon förstod att han var lite hängig och bara ville bli omklappad. Hon nosade honom även uppe på huvudet och slickade lite på ett öra - och Russin lät henne göra det.

Sedan var det såklart slut på hennes tålamod, så hon for upp på ryggstödet och jabbade inbjudande, rasade ner bakom honom och petade på knapparna i fåtöljen och lite sånt. Jag lyfte bort henne från Russin, så han fick vara ifred lite. Han är alltså inte döende eller så, bara låg.

2 nya filmerFörst monsterkatten, som jag filmade igår. Alla som inte trodde hon är ett monster kan ju se själv! Det är taggigt, det hon kör i handen på en, både klor och tänder! Men hon är duktig på att lekslåss, för när man säger "aj" och menar det, eller använder kattspråket och "morrar" så släpper hon direkt.Jag kom ut och hörde skatorna bråka om något imorse. Nere på gräset låg resterna av en kaja, och jag tog med mej några vingpennor upp till huset och presenterade för Greta. Här undersöker hon bytet. Det är första sekunderna med fjädrarna. Nu när hon bestämt sej för vad det är både bär hon omkring på och gnager vid fjäderroten och har väldigt kul med sitt byte. (och ja, jag tycker katter ska få äta fåglar - det är dom gjorda för...)

Ny mobbe = film

Min gamla mobbe var inte lättfilmad med. Det är den nya, så jag har provfilmat lite Greta.Här är Greta när hon klättrar ner från trästegen. Hon har en särskild teknik.

Det där lätet hon har precis i början är det jag kallar "pjåller" - ett kontaktläte kattungar har, som försvinner sedan.
Idag noterade jag ett nytt läte från henne - lite mer "krävande" "se på mej" än det testade, inprövande pjållret.

Jag är väldigt fascinerad av djurs kommunikation, som ni kanske vet...

Jag har förresten en liten rolig historia från igårkväll. Det kom en iskall kattunge och kröp in under vårt täcke. Hon la sej med alla fyra iskalla tassarna mot min rumpa. *iiiih* Magnus sträckte sej ner och skulle kela henne lite, men de iskalla tassarna flyttade inte. Jag bad honom fiska upp henne (jag låg och läste) så jag slapp få ischias typ. "Jag försökte, men jag fick en massa taggiga tänder i handen då" svarade Magnus... Det är en piggig katt vi har... =OD

Scrappat ett hus

Köpte en trä-fågelholk-grej på Netto att dekorera till Sanna i 25-årspresent. Det gav mersmak, och jag har som tur var ett till som jag kan göra till mej själv.

Hittade den lilla fågeln bland mina sparade pryttelsaker från tidig scrapkarriär när man fick mycket värdinnegåvor och RAKar - allt kommer till användning förr eller senare! Jag säljer sällan iväg saker jag inte använder just nu. Är för mycket hamster för det. Vet att jag skulle behöva prylen DIREKT om jag sålde den...

image524

image525

image528

image526

image527

Nu har jag bloggat klart för idag!

Scrapshoppat på mässan

image516

Här är mina inköp på mässan. Bästa köp: kattstämplarna!

Den gröna väskan köpte jag inte på mässan, utan tvärsöver gatan på Universeum. Låg i en 50%-korg och kostade bara 40 spänn. När jag kom tillbaka på hotellet packade jag upp kitet och det innehöll även en knädyna, en kratta och en spade, trädgårdsvantar och en liten grön sperjflaska - det var mycket för pengarna!

image517

Hmmmm... höll mej visst i en särskild färgskala som vanligt... Bästa pappret: BG Mellow med massa små träd på.

image518

Formas papper och specialpapper. Är väldigt såld på olika journalingsystem - kanske beror detta på att jag alltid haft svårt för att komma ihåg och få med textrutor på mina LOs tidigare, även om jag gärna VILL skriva en del på mina LOs. Nu finns det dekorativa sätt att göra det på - i mängd!

image519

Den här gången blev det boende på Gothia, som jag hade tänkt redan första mässan, men då var det fullbokat. Släpade med mej Magnus på minisemester, och vi var bl.a. på Universeum och ute och åt mysigt med goa vännerna Sanna och Jenny med respektivar på lördagkvällen. Räkmackan tänker vi inte missa för allt smör i Småland nästa gång - så det så!

image520

Utsikten från vårt rum på 16e våningen. Rummet kostade bara 250 spänn mer än ett "hål i väggen" borta på Lorentsberg, där jag och Anna bodde för ett år sedan. (Det var ett "välkommen, kliv in i min säng"-rum som väl gick att sova i, rent och fräscht osv, men inget ställe man gärna spenderade mer tid.) Så jag lägger gärna på lite och får ett njutbart vilorum också - och Magnus utnyttjade det hela lördageftermiddagen med en avkopplande tidning och hade riktig slappesemester - precis som han behövde!

image521

Här laddas kylen med det viktigaste - BUBBEL!

image522

Ljust och mysigt badrum med badkar, som vi bara hann duscha i.

image523

Utsikten från dass! Det fanns fönster i toaväggen så man kunde njut-skita med utsikt över Ullevi =OD Jodå, det gick att dra för också om man vill göra sitt i fred.

Lördagkväll var vi på Pasta+, traditionsenligt, och sedan blev det Skybar, och även där traditionsenligt en Strawberry Daquiri. Sen slocknade vi på rummet.

Mässan var jag på sammanlagt 5-6 timmar. Lite lördag förmiddag, lite innan stängning på lördagen och sedan ett par timmar på söndagen. Det är perfekt att kunna gå lite i omgångar och slippa trängsel för vissa inköp, trängas lite för stämning, känsla och överkomst av åtråvärda saker som säljer slut osv...

Det blir fler mässor för mej! lite drygt 2000 försvann denna gången, men jag har inte scrapshoppat på länge, så det var under förväntan faktiskt....

Ny mobbe

image515

En sån här tror jag har flyttat hem till mej... Jag är lite impulsköpare av vissa saker som inte är "så viktiga" vad det är för något. Jo, jag har en lägsta ribba, och den visste jag var uppfylld. SonyEricsson har mobbar som går att synka med Mac, det fanns en kamera i den med 2 mp (Magnus har en hyfsad kamera i sin SE, så jag utgår från att denna är det också). Såg inte förrän nu när jag surfade på sajten efter bilder att det är en sån man fäller ut och har sej. Det har jag tidigare varit emot, men jag hoppas det ska funka. Så här löd samtalet hos Telenor-butiken:

- Hej, jag vill ha en ny telefon.
- Någon särskild sort?
- Ja, en grön
- ok, detta är den enda gröna vi har nu.
- Då tar jag den

Jag tappade alltså min mobil inne på mässan. Jag drösslade den i golvet säkert 19 gånger under dagen, eftersom jag gick och trasslade med en jacka och en väska och en påse med inköp. Mobben for ur väskan varje gång jag tog upp plånboken (OK, det var INTE 19 gånger tror jag), så det var bara väntat att den skulle försvinna någongång när jag inte märkte det. Tyvärr blev den inte hittad, eller hittad av någon av det mindre ärliga slaget, för den kom inte till rätta.

Jag passar mej noga för att ha en massa värdefullt i mobilen - allt synkas med datorn hemma (utom adressboken, som jag felsynkade första gången och fick en massa onödigt skit med...) och jag för över bilder jag vill spara med jämna mellanrum, så jag har inte förlorat särskilt mycket data. Bara Gretas rapport-SMS nu då, men det kan jag väl leva med en ungefärlig återgivning.

Mamma kommer att vara mycket glad och stolt att jag övergett Nokia. Fast jag har inte övergett, bara tillfälligt lämnat för att ge den här gröningen en chans. Magnus har som sagt en liknande och verkar nöjd med sin, så vi testar. Snygg är den iallafall.

Orkar ni läsa mer kommer det fler inlägg om mässinköp m.m.

Gretarapport - första gången på Kollo

image509

Så här goofy bilder kan man få på vårt lilla busfrö nu. Denna kom säkert till för att jag skulle kunna använda mina nya stämplar jag köpte på mässan.

image510

I helgen var jag och Magnus iväg på en helgresa till Göteborg - en resa som varit planerad sedan innan Greta var född och tilltänkt som familjemedlem. Vi var väl lite oroliga för hur det skulle gå att lämna bort henne bara 2 veckor efter att hon flyttat in hos oss, men så här med facit i hand kunde det inte gått bättre!

Hon fick bo hos en väninna till mej här på byn, som redan har huset fullt med djur. 2 hundar, varav en halvvuxen valp, och två katter som mest är ute, och den ena är gammal och halvdöv. Marsvinet hade gått över till andra sidan nu, annars hade det funnits ett sådant också (hon var gammal och halvrisig).

Jag skolade in Greta samtidigt som min prat-session i fredags. Vi satt i vardagsrummet, och hundarna fick komma in och hälsa en och en. Corado, den äldre hunden, fick respekt för Greta direkt. Han vågade inte hälsa eller någonting, och så fort Evalena lämnade rummet började han attackera sådär studs- och skrämattacker, för att anfall är bästa försvar när man är skrajsen av sej. Greta sket blankt i honom - hon sköt rygg och fräste lite, men insåg snart att han var ganska muppig, så hon höll bara ett öga på honom medan hon fortsatte utforska rummet. Valpen Viska var mer på samma nivå som Greta, och var öppen för att hälsa och lära känna varandra. Det märktes att hon var väldigt lyhörd.

image511

Jag lämnade Greta uppe i badrummet, där vi hade visat henne kattlådan. Det stod grind för trappen då. Fick veta när vi hämtade henne att hon haft badrummet som bas-station under helgen och gått lovar ut därifrån. På samma sätt som hon gjorde hos oss när hon flyttade in här, men med sovrummet, där hon först fick komma ut. Det verkar som om kattungar har det beteendet inbyggt i sej att utgå från där mamman lämnat dom.

Första kvällen fick jag SMS-rapport som löd ungefär såhär:
"Greta är helt klart drottningen på Möcklö. Hon styr och ställer över två hundar och två katter. Hon äter och mår bra"
Vi log från öra till öra, och var världens stoltaste matte och husse. Och jag tror det verkligen om henne - hon har självförtroende och mod så det räcker och blir över!

Igår kom vi hem vid 7-tiden och åkte direkt för att hämta hem vårt lilla monster. Hon satt helt lugnt och tog kvällstungbadet på kökssoffan hos kollo-matten. Brydde sej inte det minsta om att hundrana hoppade omkring och hälsade på oss, eller att det kom främmande till huset. Jag gick fram och petade på henne (hon satt med ryggen mot) och hon vände upp huvudet och tittade på mej uppåner. Reaktionen kom direkt! Men heeeej, där är ju duuuu!!! och det var väldigt lätt att lyfta upp henne och snusa på henne. Hon hälsade så glatt och var helt lugn i min famn. Inget åla omkring eller vilja hoppa iväg och göra annat. "Nu ska vi åka hem, så det så".

image514

Lastade in henne i buren och for den korta vägen hem. Där mötte Russin oss (han vaktar huset och får passning av grannen nuförtiden när vi är på resa - han är nöjd så!), och första hälsningen i köket innefattade glatt nosande på varandra, och Russin nosade igenom hela Greta inklusive rumpan för att läsa av var hon varit och gjort. Så skönt!! Greta försökte nosa på hela Russin också, men skrämde sej själv och for iväg innan hon nått ner till den eftertraktade rumpnosningen. En vacker dag ska hon nog våga det också.

image512

Det var ingen tvekan om att Greta kommit hem - det var bara att fortsätta där vi slutat. Nya utvecklingfaser såklart, men inget nytt inboende. Just nu är hon i smyga smyga-fasen och tycker det är jättekul. Vi har även börjat få se fler assymmetriska tassar (jag älskar assymmetriska tassar!!) och sånt. Mjuka tassar har hon allt som oftast när hon leker med händer och fötter på oss, och förstår bra när hon kan använda klor och inte (utom vid tunna byxor).

Hon håller på att bli lååååång som en följetong och får nog samma smäckra byggnad som sin morsa.

image513

Detta är favoritleksaken på kontoret. Jag knöt upp den i ett snöre från stolsryggen, och det blev en riktig fullträff. Hon klättrar och klänger runt benen på stolen samtidigt som hon leker med bollen och tofsen - den bjällrar roligt också. Se bilderna ovan för henne in action. Fjädervippan är vi av med sedan en vecka - hon bar iväg den vid ett obevakat tillfälle, och vi har inte storstädat, så den har inte dykt upp. Inne är det pappersåtervinningspåsen och den vita musen som är roligast.

Hon börjar bli mer självständig, och ska inte ligga nära nära om nätterna under täcket längre. Kanske för att både jag och Magnus vet hur det låter när man lägger sej på en kattunge (med mej låter det piiiiip och med honom låter det ett högre meeeeow) och hur hon ser ut när man fiskar fram henne, platt och nyvaken... *skrattar* Om mornarna, när Magnus åkt till jobbet, kommer det en iskall lite kattunge och ska in under täcket dock. Jag tror hon brukar smita ut med "stora katten" en stund och härja, innan hon kommer in och planterar sina iskalla små tassar mot min sov-varma hud... Tur hon blir varm snabbt. Sen gosar vi och sussar till ungefär 9, innan det är dags att kela och busa lite innan vi stiger upp och börjar dagen.

Äventyr utomhus

Greta är ute en del nu och härjar precis runt huset. Hon får gå själv mellan hus och kontor och sånt, och far ofta ut en stund genom kattluckan när vi precis varit ute.

Idag var hon med mej till brevlådan, sittande på min axel. Vi har brevlådan ute vid vägen och får gå förbi grannens hus för att komma dit. På vägen tillbaka hoppade hon ner och skulle gå själv - kände ju igen sej.
Jag gick in på kontoret och sorterade posten, medans hon härjade ute runt dörren ett tag. Sedan blev det så där tyst ni vet... som i nu är det lite för tyst. Jag gick ut och ropade på henne och hörde fåglar som varnade snett bakom stugan, så jag tänkte hon kanske var där. På andra sidan hörde jag ett ynkligt pip på andra sidan, så jag fick gå tillbaka igen. Ropade en gång till och samma ynkliga pip igen....

image498

...uppifrån. Som den matterazzi jag är gick jag givetvis in och hämtade kameran innan jag funderade på hur kattungen skulle plockas ner ur bigarrå-trädet. Det var ju bara en tidsfråga innan det skulle klättras i - Russin har varit uppe i det många gånger. Det är så klättervänligt.

Nu funkar dock katter så att klättra uppåt = lätt, klättra neråt = jobbigt. Så dom klättrar uppåt-utåt. Jag hämtade en hög bock för att ha och klättra på. Greta var inte intresserad av att försöka hoppa till min hand, utan klättrade längre ut på en gren, närmre taket. Nu hade hennes gränslösa förtvivlan byts mot lugn och spänning istället - detta var ju lajbans!

image499

Ner på taket for hon med ett skutt, sedan härjade hon omkring där ett bra tag. Jag tog en bild med mobilkameran också och MMSade över till sambon med orden "Gretas nya mindre roliga lekplats". Han ringde såklart direkt och undrade vad vi sysslade med! *fniss* Vid det laget hade jag lyckats locka ner henne till kanten av taket, på kattungevis (rafsa spännande med något som måste undersökas) och fått ner henne från taket.

Men klättra var ju kul, så tjoff, så var hon uppe i plommonträdet....

image500

Nu hade Russin hört att vi rumsterade ute, och kommit för att kolla läget. Han blev mycket orolig när hon klättrade runt uppe i det låga plommonträdet. När hon tröttnat och skulle ner pep hon ju ynkepynkligt, och Russin satt och tittade bedjande på mej att hjälpa henne. Men någon måtta får det vara på min hönsmammighet. Plommonträdet har massor med grenar och är inte särskilt högt, så tog hon sej upp fick hon väl ta sej ner igen. Självklart uppmuntrade jag henne att klättra ner själv.

image501

Orolig Russin

image503

Nästan nere, och Russin betänkligt avslappnad.

image502

Klätter-Fia nere och iväg. Russin pustar ut.

Men som sagt - klättra är kul!

image504

Upp i bigarråträdet igen... Den här gången inte lika långt ut på smala grenar, och klättrade ner själv på stammen. Allt utom katten skarpt på den här bilden...

image505

En vända på klätterbocken tog hon också. Nu har vi henne klående längs väggar och tak snart inne också...

Kattkompisar

Får jag presentera två älskade kisar som börjat upptäcka att man kan busa lite med varandra. Russin är dock lite stor och skrämmande än så länge. Igår låg han på stol och lille misen under med pet och tass-fajt och jabbande efter nerhängande svanser. Idag detta.

image506

Smyga på varandra

image507

Direkt efter sammandrabbningen - usch, han är lite stor och otäck... bäst jag tar det lugnt tycker Greta...
Ett par minuter senare...

image508

Kom igen, lill-tjejen!
Shit, jag draaaar!!!

Mitt hjärta spricker!!! Älskade Russin, vad du är underbar mot lillflickan, och vad bra det här är för er!!
Ytterligare en stund senare sprang de och jagade varandra, Russin först, med "U-svans" och Greta efter i full karriär - men det fick jag ingen bild på, för de for bakom syrenen...

Behöver jag säga vad Greta gjort hela eftermiddagen och halva kvällen?? *znark*

Dagens scrap

Det blev en LO idag också - en ganska snabb sådan, eftersom jag som vanligt "skulle bara" innan jag satte mej och scrappade.

Idag hoppade några limegröna och lila papper när jag satte mej och kikade på bilden jag ville scrappa. Lila ska ju bli höstens modefärg, och just den här lila var en av mina favoritfärger i början av 90-talet. Hade ett par byxor i skön bomull, som jag köpte i Aten på tågluffningen, i just den här lavendel-lila, så det var inte särskilt plågsamt att plocka fram filtbandet från Queen&Co, som passade perfekt till prismaticsen (scannern gör cardstocken mer rödrosa än vad den är i verkligheten), som attackerade i cardstock-samlarna.

image497

För den som eventuellt är intresserad av symbolik och känslor runt färger så är lila en medial färg. Kronchakrat uppe på hjässan har denna färg när chakrana är i balans. Det är det chakra man öppnar upp för medial kommunikation. Jag har begåvats med snacke-katter som därmed "klär" väldigt bra i denna färg. Russin är bara en fullträff med lila halsband, och när jag stod och valde övnings-sele till lilla Greta fick jag med mej en sån här lavendel-ljuslila sele hem.

Grönt då? Det är kärlekens färg!

Bilderna har ni sett innan.

Scrap med nytt objekt (och format)

image494

Först en LO från förra helgens cc på Scrappiz. Minst 6 band skulle man använda och jag gjorde en djupdykning i bandstumpsburken. Min "nya" stil är att blanda hejvilt och använda upp mycket gamla sluntar och rester och spill. Här har jag även invigt min nya grööna DYMO, som inte alls passar i sin gröna färg egentligen, men jag tycker den sticker av så där "fräckt" så det blir bra iallafall.

image495

En annan slunt-LO. Hittade en rosa ram från scrapeventet när jag plockade runt bland mina saker. Valde en bild bland mina framkallade och på med lite stickers bara. Hittade även några virkade blommor som jag inte såg förrän LOn var färdig att mönstret gick igen i ramen - jag gick ju bara på färgen! *skratt*
De som känner Eve vet att hon inte alls är ljusrosa-flickig utan en "tomboy". Men jag struntade i det, för jag tycker bilden är fin, och "'nuff said" iallafall liksom.

image496

Dagens scrap är en 6x12a på nya scrapobjektet. Det jag gillar med nya formatet är att det är enkelt att använda spillpapper, det går snabbt, även om man häver på en massa och lite till.

Nu ska vi iväg på kalas, så jag hann bara en LO idag. Kanske fler imorgon om jag inte får ägna mej åt köksgrejs. Mannen har pysslat och byggt idag med jag vet inte riktigt vad - det visar sej när jag kommer in nu.

Lite lite bygge....

Mannen boar, så det har sprattlat igång med köket om kvällarna.

image492

Vi fröööös i vårt hus nu när det var nattfrostvarning och annat runt förra helgen. 14,5 grad i sovrummet om mornarna och annat mysigt *not*. Värmesystemet är inte installerat, så vi har eldat lite i kaklisen, men den räcker inte så långt.

Häromkvällen fixade M med vårt blivande trapphus. Röjde, sågade och grejade och la skivor uppe i så inte värmen far rätt upp i vår stora, kalla, oinredda övervåning.

image491

Dagen efter var det dags för att ta tag i spis-väggen. Så här ser det ut där nu. Fortfarande lite beslutsångest om hur det ska lösas med skafferi och bänkar och annat + att golvet kan behövas tas upp för värmeslangsfixning osv, så det gick i stå igen. Kolla mitt snygga golv under kvasten! Längtar efter att få fram det och njuta av det!

image493

Måste även visa min fina hotspot i köket. Bara för att visa att så här ska det ABSOLUT INTE vara sen. Mannen har för sej att denna bänken ska vi ha frukt och bröd och brödrost osv på. Skulle inte tro det.... Kanske brödrosten, men det är ett stort kanske. I övrigt ska bänken användas till arbetsbänk, som man kan lasta ut smör och ost och bre mackor vid. Den ska vara tom avlastningshylla när man plockar ut varma saker ur ugn och mikro. Den ska INTE vara pappers-reklam-tidningshögs-avlastningyta heller! Då har jag hellre en hög på köksbordet med sånt!

Nu står det lite onödiga grejer här också, eftersom mitt behov av skafferiskåpet är för stort. Det är alltså inte på plats än, och då har allt annat också förfallit i någon slags väntan på bättre tider. De lådor som faktiskt är inflyttningsklara är fulla med sågspån efter handtagsiskruvandet, och jag har inte orkat....

En vecka som småbarnsmamma har tärt på min energi, men jag kommer väl snart in i de nya rutinerna + att bebisen gradvis blir mer och mer självständig.

Plåtburks-uppföljning

Måste sticka in att det var kul med såååå mycket respons på mitt burkinlägg. Det kommer att bli många fler i framtiden, både plåtburkar och "Hur jag flyttar in sakerna i mitt kök" osv. Så håll ögonen öppna. Kom på när jag såg kommentarerna att jag hade glömt en massa burkar i samlingen. Digestiveburk har jag ju en gammal fin McVities (men i den bor mina akvarellpennor för tillfället - den var så perfekt storlek till det). Ballerinaburk kunde jag inte låta bli att adoptera en förra sommaren - fin och hjärtformad. I sommar har den till och med haft 3 invånar-Ballerinapaket. Varning utfärdas för att blanda mint-paket i burken - ALLT smakar mint sen. För er som inte smakat kan jag rekommendera toffe-varianten. Kunde inte låta bli Pågensburken heller i somras, även om just kakburkar inte brukar vara någon bristvara. Whisky köpt företrädesvis på plåtrör, och inte har jag hjärta att slänga dom... Tänk om det blir en barhörna någongång i framtiden - då måste man ha utsmyckning! En Gevalia-kaffeburk har vi till kok-kaffet (Zoegas smakar inte gott med Blekingevatten). Svägerskan kom med den och kände sej så fånig med den som present, men jag blev överlycklig, för den var ju så fin! Att den är till kok-kaffet beror på att den inte är riktigt lika praktisk som den "vanliga" kaffeburken med patentlås-moj som vi har till storförbrukningskaffet. Jag har säkert fortfarande glömt en hel hög, men som sagt, fortsättning följer. =OD

Nu är det fredagkväll och baddags! Ingen kattrapport idag.

Framgångarna fortsätter

Ni som inte gillar katter och sockersöta kattungar får ursäkta att det blir mycket sånt ett tag framöver i min blogg. Jag vill gärna ha dagboken och det är många som frågar efter rapporteringen, så ni får stå ut. =OD

image486

Idag önskade jag att det kunde bli lite brittsommar och värme nu, för att Greta ska kunna gå ut och in som hon vill och vi kan ha bra uppsikt genom öppna dörrar o.d. Men med 14,5 grad i sovrummet när vi vaknade i morse (inget värmesystem i huset än) så verkar det inte som något väderguden planerat.

Greta struntar dock i detta, för hon har kommit på hur kattluckan (eller katthålet med skynket för) fungerar. Så hon far ut och in där när hon känner för det. Vi har en stor syrenbuske precis utanför dörren (tack å lov sparades denna, den höll annars på att ryka när grävarn drog fram i fjol), och runt kanten på den ligger de gamla takpannorna. Perfekt klätter-bus-och-lek-plats för lite bustjej!

image487

Attans att denna blev suddig!

Hur går det med Russin? KANONBRA!
Följande utspelade sej nu i eftermiddag:
'Vi var alla i köket och Russin väntade på svalnande fisk i kylen. Greta jållrade runt som vanligt, och jag och Magnus stod och tittade på dom. Hon närmade sej Russin och han gläfste lite som vanligt, så hon for iväg igen en sväng. In under köksskåpet och härjade. Plötsligt när hon kommer uttrippande från under köksskåpet studsar Russin till med ett litet hoppsa-skutt mot henne och jabbar lite försiktigt mot henne, med huvudet lite rusk-busigt på snedden. Hon får såklart stora skälvan och rusar in under skåpet och gömmer sej, men det var ett uppenbart lek från hans sida, inget "stick och brinn, lilla otäcka monster". Jag och Magnus bara står och gapar och blinkar och tittar på varandra "Såg du?!? Wao, vad häftigt!!".

Det gick snabbt måste jag säga - tack kära älskade Russin för att du så snabbt tagit henne till dej!!

image490

Sedan har Greta hittat ett nytt användningsområde till Revan:

image488

Man ställer Revan mot lådor, så det bildas en grotta under. Sedan pillar man in papperstussar genom ett litet hål bakerst i grottan. Så får katten träna på att fiska ut byten ur hål.

image489

Veven är även rolig att jabba och tassa på. Äntligen någon som använder min Reva! Ursäkta urdåliga bilder - det är omöjligt att plåta busande monster.

Vi har ett litet monster hos oss

image477

Visst ser hon oskuldsfull ut? Skenet bedrar. Kan man busa ska man busa, och ett nej betyder nog bara "prova igen". Jo, jag vet att man ska belöna bra beteende och ignorera dåligt, men det går inte att ignorera en liten kattfröken som gnager på en lampsladd. Distraktion funkar hyfsat, men bara tills nästa gång hon går förbi den roliga sladdhärvan. Jag blir världens nojigaste och ser allt från stekt kattunge till hängd dito... Nåja, det går väl över det också.

Meritlista
* Utomhus - ja, korta stunder under bevakning än så länge. Vind är inte kul, men gräs är mysigt att hoppa i och gnaga på. Min kontorsstuga är lajbans att fara in under - skydd ger den också mot otäcka flygande predatorer (=instinkt).
* Badkar - testat under övervakning. Förstod inte varför hon blev våt om tassarna när hon klev runt på oss "som vanligt". Badkarskanten är än så länge lite för hög, så hopp upp resulterar häng på kanten och nerdrösning.
* Förmiddagspip efter en stund lek betyder magknip och balj-dags. Jag har hjälpt henne dit både igår och idag för säkerhets skull, och idag, med rengjord balja, grävde hon över det så fint också. Det var lite äckligt igår med smutsig låda. Jag hade låtit Russin kissa in den ett par dagar (vi har träpeletts i lådan, som suger upp både vätska och lukt ut i huset bra, men det luktar såklart på nära håll) utan tömning för att den skulle säga toalett ordentligt. Det är en renlig liten tjej vi har i huset, för det är noga med tasstvätten efter lådbesöken - ja, och andra ställen såklart.
* Roligaste leksaken - fjädervippan utan konkurrens. Den lilla jägaren kommer att bli utmärkt i skarpt läge. Hon har koll på både jakten, ruskandet och bära iväg bytet (pinnen antingen rakt framför sej, eller mellan benen som ett riktigt lejon). Hon ska bära iväg och gömma bytet under något också - under soffan eller under ett köksskåp (vi har inga socklar än). Sööööt så man dööör!

image478

Inatt skrämde hon slag på mej. Jag hittade henne nere vid fotänden alldeles lealös. När jag lyfte i henne bara hängde hon som en trasa i händerna på mej, och jag tänkte att vi råkat knäcka nacken på henne ändå där i sängen - hon var som en nydöd fågel som flugit mot ett fönster! Totalt slapp, men varm. I mitt nyvakna förvirrad tillstånd fick jag tända en lampa och se om det var något liv i knytet - och hon bara öppnade ögonen, plirade mot lampan, gäspade lite och sträckte på sej innan hon slocknade igen. Tänk om man kunde vara såååå avslappnad när man sov! En kattungedetalj jag hunnit glömma på 13 år...

image479

Maten är ett litet bekymmer, eftersom stora katten gärna äter lilla kattens mat, och vi helst inte vill att lilla katten ska bli som stora katten och bara äta kokt fisk i vanliga fall (jag är rätt trött på att koka fisk 3 gånger i veckan nu sen 12 år tillbaka). Torrfodret har vi gett upp så länge. De får äta varandras, vi blandar allt i en skål. Russin har MD-foder, som är bra GI-foder, Greta har kattungefoder som vi fick med (okänd sort) + att det är lite hårbollsfoder iblandat också (senior). När vi märker att Russin slappnar av sitt hetsätande av nya maten kan vi separera deras torrisar i två skålar igen.

Våtmaten får hon äta under bevakning, och hon äter bra. Ibland stjäl hon lite fiskrester i stora kattens skål också, och det får hon såklart. Men vi försöker distrahera henne när stora katten ska ha sin mat, annars sitter hon och tittar fascinerat på honom när han äter.

image480

Jag skulle behöva en bättre kamera eller en extern blixt, för nu blir det mycket inomhusfotografering, och alla bilder blir konstiga! Motljusiga eller blixtdränkta har jag att välja mellan. Får snart fnatt... Denna är lite suddig, jag har andra i samma serie som är skarpare, men inte med samma bus i blicken. Hon håller på och lyssnar in var det krafsar.

image481

Hyfsad närbild, men jag vet inte var skärpan är riktigt....

image482

Här leker hon med papperstussar i mina nya Muji-lådor som kära vännen Virre hjälpte mej köpa. (Ni ska få se dom sen när jag bott in mej i dom ordentligt.) Den här leken visade Greta tydligt att hon är smart och lättlärd. Hon höll på och krafsade och pillade och grävde för att få ut papperstussen ur lådan första gången jag la ner den där. Plötsligt kom hon på att hon kunde ta den med munnen, och lyfte glatt ut tussen och gick iväg med. Nästa tuss la jag i när hon lekt ner den första tussen på golvet. Krafs-pet, nä visst nä, munnen var det, och tjoff så var tussen ur lådan och i munnen istället och iväg for hon med sitt byte.

Frågan alla ställer: Hur går det med Russin?

Jättebra! Han har slappnat av och fattat att hon är här för att stanna. Så han kör sitt rejs, med sina mat- och sovtider och går ut och in som han känner för. Vi bestämde oss för att inte sätta igen kattluckan, för vi tror att Greta kommer att använda den med förstånd och lära sej gå ut och komma in igen så mycket hon klarar av för tillfället. Det har hon ju tydligt visat med utökande av och upptäcktsfärder i rummen inomhus.

Igår tvångskonfronterade vi dock katterna lite, vilket kan ha hjälpt Russin att slappna av. Inte så att vi tussade dom på varandra, vi stängde bara kattluckan tillfälligt så Russin var tvungen att vara inne och göra saker när hon hade vakenperioder. Några möten, lite fräs, lite jabba på huvudet när hon blev för närgången - nödvändiga konfrontationer för att bestämma rangen och lära känna varandra. Jag har klargjort för dom att de får sköta sitt kattsnack själva, det är ingen idé att komma och gnälla hos mej - jag tar ingens sida. Det är Greta som driver på relationen och konfronterar Russin så mycket hon kan. Ser hur långt fram mot hans korg hon kan gå innan det känns för farligt (han behövde inte ens morra) osv. Jag som älskar interaktioner mellan djur kan ju inte se mej mätt på deras utveckling!!

Idag har alla möten gått jättebra, och Russin kan till och med sitta helt lugnt i köket och titta medans Greta leker med sin gröna mus med bjällra en halv meter framför nosen på honom. Och hon sitter gärna och tittar beundrande på stora katten också. Så det kommer att gå jättebra med dom ihop. Det var jag aldrig orolig för - Russin har ju själv skrivit önskelistan om katt-flicke-kompis så. Vi hoppas bara att de blir riktigt bundis, och börjar prata med och hälsa på varandra, och hjälpa varandra tvätta sej på huvudet och såna myssaker. Det finns ju många katter som tolererar varandra och lever sida vid sida, men inte är bundis. Greta pjållrar en hel del mot Russin också. Det gör hon inte lika mycket med mej och Magnus nu som första dagen, så jag antar att det är ett "tyck om mej"-läte för små kattungar i flocken. Hon pjållrar frågande när hon är av med oss, och svarar vi inte så kommer ett övergivet pip efter pjållret. Svarar man henne kommer hon glatt galopperande, far gärna upp och boffas eller gnuggar nosen, innan hon far iväg igen som ett litet yrväder.

EDIT: En liten bildserie jag passade på att ta när jag var inne nyss.

image483

Fascinerat studerande av stora katten som äter.

image484

Russin går lugnt förbi lilla katten.

image485

Lilla katten smyger efter och smyger på stora katten - stor fascination....

Och innan Russin satte sej och knaprade torrfoder så stod de och nosade på varandra en lång stund, utan ett enda fräs eller "display"-spel. Greta hoppade försiktigt iväg med ett litet pjåller när spänningen blev för stor för henne.

Man LER mycket med ett litet monster i huset! Men jag hade glömt hur energikrävande det kan vara....

Ett dygn med ny medlem i flocken

Igår flyttade lilla Greta hem till oss. Hon var då helt avvand och redo för nya äventyr. Vi hämtade henne och bilresan hem gick bra. Transportburen ville vi inte vara instängda i, så jag lät henne komma ut och kolla läget från min famn en stund. Lite skrämselhicka fick hon innan hon vant sej vid allt det fräcka som hände utanför fönstret, sen var det bara full gas på katten, och hon hade gärna undersökt hela bilen om hon fått.

Väl hemma släppte vi ut henne på sängen, och jag ringde för att kolla om jag glömt min handväska hos de andra katterna. Jodå, den stod där... Vimsig som man är med ny bebis å allt. Men jag ville inte missa första stunden hemma, så jag väntade ett tag tills jag satte mej i bilen igen.

Det tog inte lång stund förrän hon var nere på golvet och kollade runt. Sen sprang hon glatt ut i hallen i riktning mot den öppna badrumsdörren. Men då kom "svarta faran" flygande.

image473

Russin hade legat på stolen inne i datorrummet och var väldigt väl medveten om att vi kommit hem med något skumt, för han brydde sej inte om att komma och hälsa eller försöka tigga mat, trots att vi kom hem och det nästan var mattid. Nu kunde han inte hålla sej när en liten kattunge morskt trippade förbi framför nosen på honom.

Banzai!

Stackars lilla Greta blev dubbelt så stor och stel som en pinne och ögonen höll på att poppa ur huvudet på henne! Vi hade berättat för henne att hon snart skulle få en livschock, men hon var nog ändå inte riktigt beredd.... På bilden ovan har hon slappnat av lite, och Russin har vördnadsfullt, med låg markprofil gått iväg en bit efter en snabb noshälsning. Resten av kvällen blåste hon upp sej så fort hon såg "stora katten" för säkerhets skull, och Russin höll sej undan så mycket han kunde. Försökte bara stjäla hennes mat så fort han fick chansen.

image474

Så här trött var man när man slocknade i soffan efter första inspektionsrundorna och mötet med Stora katten. När hon blir trött ska hon ha kel uppe i ansiktet. Uppe och snor runt halsen och boffas och är hur kelen och mysig som helst. Lite mjölktramp och sedan slocknar hon och är ganska svårväckt. Det är bra, för man blir lite stel av att ha en katt på axeln eller nacken, men då går det att lyfta henne till ett annat ställe och hon somnar direkt igen.

Natten spenderade hon i sängen (vi har inga anti-sängregler med våra djur, och Russin har aldrig velat ligga i sängen mer än en stund på kvällen - och dagtid såklart). Jag hörde hur hon hoppade ner på golvet innan jag slocknade. Nästa gång jag vaknade hade jag en ulltuss ihoprullad under hakan - hur mysigt som helst. Fast nä, sovit gott har jag inte gjort med litet pyre i sängen. När hon har vaknat till har hon mjölktrampat med klorna ute, eller gnagt lite på ett finger. Lite tröst-tuttning typ. En gång när jag vaknade till låg hon utsträckt i en glipa mellan mej och M - med 8 syskon är hon van vid att sova trångt i vilken ställning som helst. =OD

När Ms klocka ringde imorse ville hon inte gå med upp. Hon krullade ihop sej bredvid mej och ville sova vidare. Skönt så länge det varar!! Jag var dock uppe och slog en drill och passade på att sätta henne i lådan för säkerhets skull, ifall hon är en socialkissare. Det var hon inte, utan hon for in och upp i sängen och krullade ihop sej igen. Jag protesterade inte utan joinade henne.

Halv9 ringde min klocka eftersom jag skulle öppna CCn på Scrappiz. Jag hade nog kunnat sova ett par timmar till.... *gäsp*. Greta steg glatt upp med mej, och det var så mysigt att se henne gäspa och sträcka på sej i sängen - riktigt morgonmys! - innan hon for upp och det var full gas igen. Jag fixade lite kaffe och tittade till vad hon sysslade med. Mest var hon i hallen och hoppade bland gipsskivor och skruvburkar och annat spännande. Ropade man på henne kom hon farande med ett pjåller, men hon var fortfarande inte så pigg på att besöka kök-gamlahallen och vardagsrummet själv. Jag tror stora katten sagt åt henne att det är hans rum, för hon är fortfarande lite försiktig att ta sej genom gamm-hallen och in i vardagsrummet. Russin har sina matskålar i vardagsrummet och går oftast hallvägen.

Startade PCn för att köra igång cybercroppen. Greta for som en skottspole i datorrum, sovrum och badrum. Lekte med mattfransar och hoppade ner i lådor och hade sej - så mycket att upptäcka. Sen kom hon farande och somnade på min hylla - då hade jag nästan velat ha en bärsjal så jag hade kunnat skriva med båda händerna *skrattar*.

När hon sovit en stund gick vi ut i stugan och upptäcktsfärden var i full gång. Hon drattade ner i min pappersinsamling med en kartong och en bunt papper över sej. Pjållrade övergivet under högen papper, men så fort jag gläntade på dom var hon full fart igen. Maken till morsk tjej får man leta efter. Hon somnade gott på en kudde bredvid mej efter en stund.

Sedan var det dags att gå in och se om hon ville äta. Lite petade hon i sej - skönt! Hönsig som jag är vill jag ha input och output innan jag slappnar av *skratt*. Nu galopperade hon glatt runt runt i huset innan hon slockande på armstödet framför TVn, där vi tagit en fika. Det är liksom bara full gas eller sova som gäller med den här storleken.

Sedan var det dags för nästa äventyr. Jag såg att svärmor kommit, så jag tog katten på axeln och gick ut till henne. Det dröjde inte länge förrän Greta samlat mod och skulle se världen. Jag satte ner henne i svärmors ogräskorg, och hon tittade sej förundrat omrking. Lyfte upp henne efter ett litet tag, men nu hade hon fått smak för det där, så det var bara att sätta ner henne på gräset. Oj, vad roligt alla blad i rabatten rörde sej, och tjo och fara runt. Hoppade i ogräskorgen och ur igen. Sen kom nästa läxa. Det kan vara vatten i saker man hoppar i utomhus. Svärmor hade tömt regnbaljan, men där var bottenskyle kvar. Lilla Greta hoppade i och for upp lika snabbt igen. Fy vad kallt och otäckt! Slicka slicka, ynk ynk, och upp i famnen för tröst. En liten vända till på gräset, sen var det dags att gå in, för hon började pipa upprepade gånger.

Väl inne kändes det att hon andades ut - hemma i trygg och välkänd miljö igen. Vi lekte lite i badrummet, där det var bäst ljus för lite bilder.

image475

Denna var den enda som blev skarp nånstans... *fnissar* Det är inte lätt att plåta vaken katt-tjej!
Plötsligt, mitt i leken, satte hon sej upp och for bort i hörnet, upp på pallen och ner i lådan.

image476

Kiss kiss. Gräva gräva, och sedan tillbaka för att härja en liten stund. Sen var det nannedags igen, och hon tog ett ordentligt tungbad innan hon krullade ihop sej och somnade på sängen. Nu kunde jag äntligen andas ut, lämna henne själv en stund och tassa ut i stugan och titta till Russin som tagit sin tillflykt hit.

Nu har mannen kommit hem från alla sina ärenden och utflykter, så nu är det matdags och kattdags och baddags - sedan kanske jag får scrappa lite. Om inte ikväll, så kanske imorgon.

Men man blir rätt trött av att ha full-gas-bebisar i huset. *ler*

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0