Halltapeter forts.

Var på ton-i-ton förra måndan och plåtade lite. Skulle gjort något vettigt av bilderna, men nu åker dom bara ut här... =OD

image796
image797

Storfavoriten hos mej just nu är denna smalrandiga på tvären. Helst i den undre färgskalan, som är såååå Chatterbox Parlor... Men jag har ju grönförbud så... den röda är ju röd och guldig. Inte för röd och inte för ljustråkig. *snyft* Boråstapeter Orient-serien

image798

Matchande är denna effekttapet i samma serie. Materialet är kanske Mica. Ser lite korkigt, skimrande ut. Kul på en smal väggsnutt kanske.

image799

Visar bara för att den är så snygg... grönt sjögräs... Ska vi inte ha :)

image800

Snygga "enfärgade" lite skimrande att matcha till

image801

Annan bild på den "korkiga" som kanske visar glittret lite bättre.

image802

Den röda Cadensen jag visat tidigare finns även i brunt, vilket jag velat ha som fondvägg i mitt vardagsrum, så den kanske flyttar dit som kandidat istället. Den var snygg i verkligheten också.

image803

Snygg röd vävtapet, om vi ska ha natur på väggarna. Ur serien NewYork från InTrade (tror jag)

image804

För att inte helt snöa in på vitt-.beige-rött kikade jag även på andra, och gillade denna läckra guldiga turkosa medaljongvarianten.

image805

Dessa bredrandiga är i samma serie, men de är inte klockrena...

image806
image807

Superläcker "handmålad"-stuk med skuggbilder. Me like!

image808

Rött med guldpuderskröfs Alla InTrade-tapeter - de har mycket snyggt i sortimentet!

image809

Coola skuggade prickar. Rätt man stod med dom mitt framför näsan ville man ändå känna om prickarna stod ut.

image810
image811

Fler skuggeffekter. Vanlig DropShadow, men nytt på väggarna! Tröttnar man?

image812

Anade grässtrån på beigeaktig linneaktig tapet. Sober.

image813

Mer enfärgat.

Piff och scrap

Blev sugen att vårpiffa bloggen för att muntra upp mej i gråvädret. Jag kollar alltid alla som skriver att de piffat bloggen när jag går min bloggrunda, även om jag läser inläggen i tråkigt svartvitt i en bloggläsare. :D Alla ni som stryker förbi här "på riktigt" kan ju få se lite annat än mitt tråkiga kluddande och experimenterande för jättelängesen för att se hur stilmallarna funkar här...

Jag stimmar vidare med mitt scrap - det är så kul och effortless (bra svenskt ord? - kräver ingen större ansträngning...) just nu. Jag experimenterar som vanligt hejvilt och är just nu inne i ett använda prylar och produktscrapping-stim. När jag började scrappa hette det alltid att det inte finns några rätt eller fel, och att man väljer själv. Jag kör benhårt på detta även nu, när det kommit in så många i hobbyn som är av andra åsikter, och plötsligt tycker att det finns rätt och fel och rekommendationer av vad man måste och ska göra för att scrappa "på riktigt". Någon tycker kanske "men det syrafria då?". Jo, visst, om det känns viktigt för dej är det rätt. Det är hyfsat viktigt för mej, men jag gör undantag för kreativ frihet ibland - särskilt som jag har fotona digitalt och kan göra om sen... Å andra sidan är jag absolut inte kärringen mot strömmen heller, som måste vara tvärtemot och anti för varandets skull. Jag ser inget självändamål i detta. Det viktigaste för mej är att jag har kul och mår bra, och då är det rätt. Det kan liksom inte bli fel då!

image792

En riktigt plåttrig LO med urusla mobilkamerabilder i någon slags turkos ton. Kommer att bli en riktig nostalgikick att kolla på denna om ett par år när det sitter värstingkameror i mobbarna också. *fniss* Medvetet oredigerade bilder av denna anledningen, och jag lyfte fram det turkosa ännu mer med de mönstrade papperna. Stackars Magnus ser alldeles spysjuk ut i fejjan... Speciellt förtjust i min skattkarta på denna (du missade väl inte?)

image793

En dop-LO på minstingen i familjen. Enkel och snabb, gjord under vår "junta" i torsdags. Dirty Laundry-papperna är gamla godingar, som nu hamnade i loppishögen, men jag knyckte tillbaka ett. Jag borde kanske ha berättat historien med Tryggaré, men det får bli en annan gång när jag scrappar mitt eget dop kanske... Nu hoppas jag slippa gå på fler kyrkdop på ett tag. Jag vill alltid krypa utr skinnet när jag sitter där och ser stackars bebisen bli påtvingad en tro för att det är "tradition". Jag hoppas jag kan få mina blivande barns pappa att förstå hur fel det känns för mej, så vi kan modernisera ceremonien och plocka ut de viktigare bitarna till något eget: släktdopklänningarna och familjesamlingen och välkommen till oss!

image794

Bläddrat förbi dessa gamla analoga Lundabilderna tusen gånger - nu rök dom i megabeskäring och inknölning på en LO. Den svårlästa texten berättar om att jag försökte plåta Russin så att han låg som på Johannas tavla (överst). Nu är snart alla eventgrejerna uppanvända (svarta pappret), även om jag inte gjorde så mycket som det visades på kurserna. Dags för nytt event snart!!

image795

Slutar med ännu en kärleksförklaring till Greta-fisen. Denna har jag visat i en Jag har skapat-tråd på Scrappiz.

Sedan är det som vanligt lite publiceringsalster ni inte får se förrän senare. Jag har stimmat både skapandemässigt och skrivmässigt till Scrappizbloggen, så håll utkik där. Det blir gott om mina inlägg närmsta veckorna. Var så roligt att få tillbaka skrivglädjen igen, när mina tunga jobb-deadlines var avklarade. Måste bli bättre på att smita in må-bra-grejer även innan dessa tråk-deadlines, så jag mår bättre!

Ett stoooort framsteg var att jag bromsade mej själv när jag började tänka "jag går snart sönder om jag inte får vila snart". Jag började istället tänka "Åh, vad roligt att jag har så mycket jobb, precis som det ska vara - jag får inte mer än jag klarar av, så det är bara att jobba på lungt och metodiskt!". Förbluffande nog fick jag inte den där matta tomhetskänslan när hjärnan bara står still, trots att jag levererade två hemsidor inom en vecka och plötsligt var fri från akutmåsten. Jag kunde börja fiffla med andra småjobb direkt - lika lugnt och metodiskt. Tänk på det, alla som går och tänker på hur stressade ni är, som ett mantra. Det du skickar ut, får du tillbaka. Tankens kraft är större än ni tror! Jobba på att vända er jobbenergi till något positivt, så blir tillbaka-gången och slacktiden inte lika kontrasterande och chockerande!

Jodå, jag scrappar på!

Dags för en scrappig uppdatering!

Just nu är jag väldigt mycket inne på "produktscrapping", vilket är raka motsatsen till välja foto, matcha papper osv. Jag bläddrar i mina papper och prylar, och använder det jag vill använda, sen väljer jag lämpliga foton efter det. Jag har precis fått hem en stor batch med foton från Crimson, som jag provade för första gången (och blev impad av!!), så jag har gott om foton att välja bland.

Jag börjar med en liten utmaning till er. Använd ert småspill och gör ett lapptäcke!
Kommentera detta inlägget när ni är klara, så samlar jag ihop alla som nappat och visar!

Istället för att kasta alla dom där gosiga småbitarna, så bestämde jag mej för att använda dom!

image779

Jag fyllde hela cardstocken med biltema-tejp, sen pusslade jag på färgsorterade småspillsbitar och kompletterade med fotofixade bitar överst. Det gick åt mycket småspill, så nu har jag ingen jättehög som suger energi längre. Däremot var det ju så kul att jag trots allt inte vågar slänga resterna (men jag har grovrensat bort en del stansspill, putsat till kanterna m.m.). Den här LOn var med i Scrappizbloggen igår.

image780

Jag hade förvånansvärt mycket rosa och rött spill också, som fick bli ett valentinkort till min älskling.

Småspillet har nu flyttat från den där rafs-lådan jag hade innan och aldrig kollade i, till färgsorterade plastfickor i en mjuk pärm bland papperna. Jag har inga som helst illusioner om att detta kommer att vara den allenarådande spillbitsförvaringen för all framtid. Jag satsar mer på förvaring och organisation som funkar just nu idag utefter hur jag gillar att scrappa just nu. Jag har insett att det ändras väldigt från scrapperiod till scrapperiod, och att det är ett av sätten för mej att puffa in ny energi i mitt skapande. Att prova nya sätt, nya inriktningar och organisera om. Allt man flyttar närmre eller får framför ögonen blir potentiella sid-material!

Jag har senaste tiden scrappat mycket inspirerat av det jag ser omkring mej i bloggar och på Scrappiz, och jag har både liftat och inspirerats på andra sätt.

image781

Detta är en lift av Lotta_Rs underbara 2 månader. Jag har fått den personliga utmaningen av Sanna att använda Basic Grey på varannan LO tills jag tröttnar, så jag tänkte jag börjar ordentligt! Med en riktigt läckert skräning bakgrund! Lägg märke till småspillet även på denna LO. Det kommer inte från mina färgsorterade plastfickor utan en av mina "pölar" med "bitar av papper som är för fina för att kasta", och att smacka dit småbitar som dekorationer eller ögonfångare eller bara stämningsförhöjare är kraftigt inspirerat av hur Malena scrappar. Hon har ofta nån liten papperstuss som sticker fram nånstans och hjälper ögat runt LOn. Jag tänker inte så mycket på vad eller hur jag sätter dom, utan går helt på känslan, vad som känns bra.
Fotot har Sanna tagit på mej på en av våra miniträffar under 2006 tror jag det var (jag kan kolla upp datumet exakt med utgångspunkt från LOn på bordet, för det står nog på den *fniss*)...

image783

När vi var och kollade på tapeter förra vändan fick jag en färgprovskatalog av biträdet i affären, som följde med hem. Jag är färgjunkie och har svårt att slänga vissa saker, såsom häftiga och inspirerande färgkombinationer. Den här gången gjorde jag något åt det, och klippte ut själva färgplattorna (som jag tycker borde vara löstagbara stickers istället för fastlimmade i katalogerna!!!) och monterade på en LO. Den gråa är egentligen silvrig. Enkel journaling, söt bild och en rubbe, sen fick den vara klar. Närhet är AC-rubons som jag svor ve och förbannelse över! Dom är hopplösa! Det är en väldigt väldigt smal gräns mellan gnuggar för löst så de inte lossnar och gnuggar för hårt så man trycker till pappret de borde ha fäst på så de aldrig fäster, och däremellan ska man alltså hitta perfekt gnuggtryck för att de både ska lossna från sin förpackning och fastna på pappret - utan att gå sönder! *morr* Några gick åt skogen, och jag fick använda Mysmaskens rubons-tejptrick för att plocka bort trasiga och förstörda rubons och rugga upp ytan så att det kunde fästa igen osv. Den tog säkert en halvtimme att få "bra nog". Synd, för typsnittet är ju sååååå läckert gammeldags tidningsruffigt!!

image784

Knappar.... Jag gillar knappar, men har svårt att använda dom! Nu har jag haft en period när jag fått mycket knappar (jag köper aldrig några själv, eftersom jag har massor från mitt loppisknappdille...), och jag kände mej mer eller mindre tvungen att göra något med dom. Beklagade mej lite på MSN för Virre, som genast utmanade mej att göra en LO med MINST 47 knappar på! Så det var bara att köra igång, och hälla ut den senaste påsen med underbart limegröna Creative caféknappar och flaskan med Scrappy glue. Dutt dutt dutt, knapp knapp knapp.
Rubriken är gjord av ångorna av de vita eggnog-foamthickersarna. Jag tror knappt jag kan kräma ut fler ord av dom arken nu. V-et är en 7a och L-et är egentligen ett utropstecken. Nu har jag bara ovanliga bokstäver och en väldig massa siffror kvar. Får snart hoppa på en utmaning att använda alla bokstäver man aldrig använder... =OD

Nu ska jag uppdatera min ticker, för det har jag glömt. Jag har några till i färdigmappen, men de väntar på publicering på olika ställen (tråkigt att hålla reda på....).

Nej, jag måste ju visa lite nya filtband också! Trodde inte jag skulle "behöva" fler än dom jag köpt på mej, men nu är jag osäker.... Bilder från Queen&Cos blogg.

image785 image786image787image789image788image790

Greta hos veterinären!

image778

Igår var jag med kisarna hos vår fantastiskt duktiga veterinär. Russin på sin årliga blodprovskoll - och han var pigg och frisk som vanligt! Inga risiga levervärden, njurarna funkar bra, högt blodsocker som vanligt (alla katter "stress-sockrar", och särskilt om de har diabetes, så det ligger alltid högt på blodproven och är ett förväntat värde), hjärta och lungor lät bra. Så han hänger med ett tag till om han slipper infektioner.

Greta fick sin första vaccinationsdos. Jag hade inte tänkt vaccinera henne egentligen, men fogade mej för sambons önskemål. Hon kommer att få "så lite som möjligt" dock, eftersom jag redan har ett övermedicinerat djur på mitt samvete (Russins diabetes beror bl.a. på en kur med kortison mot magåkomma). Men till slut blev det iallafall bestämt att hon ska vaccineras för kattpest och kattsnuva. Klamydia brukar man också ge mot, men det var tydligen inte så vanligt att bonnakatter behöver detta, då det mest drabbar raskatter, så då skippade vi det. Det känns fortfarande inte helt bra att ha förgiftat min lilla kisetjej, men jag vet att hon förlåter mej, och att vissa saker är nödvändigt ont.

Hon var så duktig och lika morsk som alltid! En liten protest vid själva sticket, men i övrigt bara glad och nyfiken på vad hon var på för ställe, och vad det var med Russin. Jag vet inte vem som tröstade vem egentligen, men Russin var också lugn som en filbunke! Har aldrig känt så sköna energier med honom hos veterinären innan! Visst, han gillade det inte, och han både gläfste och fräste när veterinären skulle sätta nålen och tappa blodprovet, men i övrigt var han ovanligt lugn och trygg. Jag bad honom jobba lite eftersom det var Gretas första besök, så kanske tog han den uppgiften på stort allvar och glömde sej själv en stund. Han brukar vara bra på att trösta alla runt omkring sej när vi är hos veterinären.

Veterinären tyckte Greta var så fin och mysig, och även om man vet att dom säger det till "alla" så är det ändå så härligt att höra, och man blir så stolt som matte. Jag gillar verkligen stämningen hos den här veterinären också - det bara flödar kärlek till djuren här. Jobbstressen tar aldrig över, hur mycket man än ser att de har å göra, de bryr sej ändå om både djur och deras människor lite extra! Karin tog sej tid att gossa med Greta efter sprutan, och Greta är ju inte sen att pussas och stryka sej mot folk som är snälla mot henne! Jag var tvungen att ta fram mobben och ta en bild, även om varken kamera eller fotoljus var det bästa. Greta hann få syn på något spännande utanför fönstret innan jag knäppte. :)

Avslutar med en lite halvkrystad film på Gretas senaste favoritaktivitet. Hon var väl sådär halvengagerad när jag plockade fram och skulle filma, men hon spelade iallafall sin roll för dokumentationens skull. Hon kan vara väldigt mer engagerad än så här, och sitter ofta och piper efter oss på sin stege, eller ruuuusar till sin låda och hoppar ner i den och sitter och lockar på oss när vi går i närheten. Absolut roligast just nu är det att vara Cujo-Greta!

Sjuk och städning

Nu har jag varit sjuk öven en vecka, och det märks i huset! Vi pratar inte kaos, bara något mindre ordning än vanligt. Men jag låter det vara så, och har inte det minsta dåligt samvete för detta. Är man sjuk så är man! En annan anledning till lugnet är att jag vet hur enkelt det är att få den där lilla extra ordningen igen när jag är pigg nog. Jag har bara gjort vad jag känt för och orkat under den här veckan som gått. Vattnat blommor, S&Sat då och då, torkade ur ugnen fick bli veckans avancerade zonstädning (tog 4,5 minut effektiv tid, då räknar jag inte verkningstiden på rengöringssprejen).

Jag har precis gått en runda på Skrubba-forumet, men blev snabbt varse varför jag inte går dit så ofta längre, utan bara snabbskummar feeden. När jag hittade forumet var stämningen väldigt positiv och peppande på Skrubba. Det är den tyvärr oftast inte längre. Första forumfasen är över, den s.k. smekmånaden. Nya människor har hittat dit (OBS! Inte sämre, bara nya), forumet har haft växtvärk, och stämningen är mer inriktad på att försvara, förklara sej, pinka revir och andra lågenergi-beteenden som jag väljer bort att omge mej med. Jag har bra mycket bättre självkänsla nu än för ett par år sedan, så jag mår inte dåligt av att andra inte är som jag. Det enda jag mår dåligt av är dåliga energier och att andra berättar om att de mår dåligt av att inte tycka och känna lika som "alla andra verkar göra", så jag undviker det helst om jag kan! Det dyker allt för ofta upp trådar med folk som inte vågat sej in på ett tag, för att forumet svämmat över av nya medlemmar osv - som forumägare till ett annat forum på nätet kan jag bara känna djupa sympatier för de som startat forumet. Jag vet hur det känns att få den "kritiken" om sitt forum, men också att det är ett oundvikligt utvecklingssteg. Men jag vet också att den fasen också går över, och om man klarar att hålla stämningen uppe kommer nya smekmånadsfaser! Jag är glad att jag inte behöver ansvara för det på Skrubba. Jag är också glad att det finns en grundstab av peppande och förnuftiga tjejer som kan axla det ansvaret, så jag har tillförsikt om en ändring där också! Det är enkelt att gnälla om att ett forum inte funkar som man vill - men det är ännu enklare att göra något åt det genom att själv skapa sitt forum genom att se det man vill se, uppmuntra det man vill se mer av osv!

Det jag älskar med skrubbandet är att det kan anpassas helt och håller efter hur du fungerar och vad du mår bra av! Vill du skriva kilometerlånga listor med småpunkter, för att peppa dej själv, underlätta för dina familjemedlemmar att vara med och kryssa av småuppgifter osv, så kan du göra det! Behöver du något annat slags belöningssystem, för att du inte är en "list-människa" finns det verktyg för det också, och FLYladys ursprung är att du är bra, du duger, och huvudsaken är ATT du gör något, inte HUR, eller hur ofta, eller om du gör likadant som grannen!

Behöver ni hjälp med era listor? Det blev så tyst när vi kom till listorna. Ni tog väl inte på er skygglapparna och tänkte "fixar sen nångång"? ;-) Jag fortsätter gärna coacha om ni vill ha pepping.

Inget vardagsrum längre...

Dan efter jag hade 3 godingar här på miniscrapträff började sambon riva ut vardagsrummet. Det hade stått i tur länge, så min miniträff blev en bra deadline för att komma till skott.

image766

Här har det försvunnit en yttervägg, en innervägg, en vindstrappa och lite dörrar. Den gipsade väggen är badrumsväggen - äntligen kan man börja ha en liten aning om hur stort vårt nya vardagsrum kommer att bli! Sista snutten mot väggen är nygjutet betonggolv, resten ska rivas upp och grävas ut och isoleras och värmeslangas och ha sej, så som vi gjorde med köksgolvet för snart ett år sedan!

image767

Här står jag nästan i ingången från hallen. Där är igenplastat nu, och första natten efter igenplastningen vaknade vi av ett konstigt skrapplande ljud. For upp och hittade Greta på insidan - hon hade krupit under plasten vid köksdörren! Kakelugnen får en bra bit upp till tak nu, istället för att vara nästan ända uppe - gamla innertaket är rivet, och Magnus har prioriterat att plasta igen uppåt för att minska värmeläckaget.

image768

Kameran vriden lite åt vänster - vårt härliga fönsterparti!!

image769

Ljus-demonstration från hallöppningen. Vi överväger även att knycka lite av trappväggen nederst i trappan och ha öppet där för ännu mer ljus ut i hallen. Det som talar emot är att vi behöver våra väggar nu när vi äntligen får sådana, utan en massa fönster överallt! Har ju inte kunnat ha en bokhylla i huset knappt innan för alla fönster - med otäck utsikt ;-)

Vi tittar ut i hallen också när vi ändå håller på:

image770

På den här väggen ska vi ha garderober med skjutdörrar till "hatthylla", säsongsförvaring, linneskåp och städskåp.

image771

Här är alla små väggsnuttar i ingångarna till sovrum, datorrum och badrum - samt ungefär en meter åt vänster efter garderoberna. (pussla ihop från svarta hyllan, via lilla bordet, till sovrumsdörren ungefär...).

image772

Väggsnutt bakom badrumsdörren. Runt hörnet är det vardagsrumsvägg. Där draperiet hänger har vi igenplastat nu. Den här väggsnutten syns bara när någon utomstående varit och stängt till min badrumsdörr - den är annars öppen alltid, eftersom jag inte "får" min fönsterdörr som släpper in det underbara syd-ljuset (plus att kattlådan står i badrummet och att vi har ett så fint badrum att jag vill njuuuta av det så länge jag kan!)

image773

Rundkikningen i hallen avslutas med förhatlig hatthylla, som kom upp mot min vilja (och jag protesterar fortfarande!). Den väggen vill jag helst ha så ren som möjligt, så man inte kliver rakt in i ett jackhav varje gång man kommer hem! Väggsnutten kofoten står mot försöker jag lobba in som "fondväggsbit" med en avvikande tapet. Här tror jag även husets kontrollcenter ska vara sen, med laddarstationer och annan "saker man ska ha på ett lättåtkomliugt ställe"-förvaring (nycklar m.m.) samt anslagstavla till skrubbalistor, komihåg lappar m.m.. Sånt bor bara på kylen under en övergångsperiod nämligen. Russin kom visst med på bild - det hör inte till vanligheterna!

Jag har hittat en röd tapet nu som jag måste kolla närmre på också. Samma märke som vår underbara sovrumstapet! Först tänkte jag bara bladslingorna, men nu börjar ränderna växa till sej också som lite coola, så jag vet inte... Det ska säljas in hos "fegisen" också ;-)

image774

Igår kom våra cafépendlar upp - så nu har vi två fullmånar i hallen med dimmer! Urmysiga! Inget bildbevis.

image775

Hittade en gammal bild med spiskåpe-skelettet för den som är intresserad av konstruktionen.

image776

Skafferihyllan har flyttat in i köket - jag gillar att ha mjöl och socker i såna snabbyttor till matlagning o.d. Tyvärr är den ena utdragsmojen trasig på ett hörn, glasbyttorna väger BLY och har någon konstig volym så ingen vanlig livsmedelspaket i hyllorna idag passar perfekt i en bytta. Men jag använder den till småsluntar pasta, müsli m.m. Kommer nog att använda den mer nu när den är ännu mer lättåtkomlig. Vi funderade på om den skulle målas (igen, vi avlutade den när den skulle flytta in i gamla köket i bakgrunden, som förresten är till salu på Blocket), men vi skippade det. Spiskåpan har inte blivit målad än - vi behöver kunna måla utan värme i pannan, för att kunna täcka bänken under, och det har inte varit läge för det än.

Slutligen en bild på mina "små" kisar - eller var det grisar??

image777

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0