En stimscrappares dagbok

Kära dagbok
Idag samlade jag ihop inscannade och plåtade alster från 2010 och kom fram till att jag ligger bra till volymmässigt för målet en sida i veckan. Inte för att jag scrappar en viss måstemängd, utan för att jag vet att jag mår bra av att scrappa, och därför bör sikta mot en sida i veckan.
Upptäckte nu när jag loggade in här att jag inte bloggat några 2010-sidor alls! Så då får jag väl skärpa till mej lite!

Här kommer alster från februari:Färgkombo på Scrappiz - jag fick grönt och brunt, och överraskade med att bara använda en liiiten remsa grönt.Ingen sida som kommer att gå till världshistorien som det bästa jag gjort, men men... tror det var en garnutmaning från Virre.... Jag gjorde sidan på miniträff i Ronneby, och dagens skratt var Maries förslag att göra ett minialbum om tuttens äventyr - jag skar bort en bit av bilden ovan, som hade kunnat användas så.... Jaja, you had to be there.... =ODDenna gjorde jag bara ett par dar efter vi var på showen. Skrev ut foton från nätet, eftersom jag är sån knasig som respekterar fotoförbud på konserter. Upphovsrätten gäller på dom här bilderna iofs, men det är pressbilder för marknadsföring och jag använder dom bara för personligt bruk (om jag nu inte tvunget skulle visa layouten här, för då kryper jag egentligen över gränsen). nuff said...Ännu mer garn - vi utmanade varandra att scrappa den här bilden alla fyra, och jag troor att jag nog blev sist med min tolkning.... Men sen hade jag mer eller mindre block större delen av förra året pga bröllopspyssel...
Hjärtpappret jag använt är ett supergammalt LETTER-storlekspapper som jag fått av Karin, så det kan vara hur gammalt som helst! Har inte vågat använda det på många många år, men nu kändes det dags.En enkel snabbis med fokus på fotoramen från crimson. Har visats på Scrappiz i fotoramstema. Underbara OctoberAfternoon-kortet med trädet fick lite blingstenar på sej också.Dokumentation om min frukost - en kopp kaffe! Gjord till Scrappiz.Fotokollage med ComicLife till Scrappiz om vårt underbart roliga nyårsfirande!

Som ni ser skapade jag bara till utmaningar och på träff i början av året, och segt var det att komma igång. Halvnöjd med det mesta, men nöjd att det blev scrappat!

Mer kommer....

Välkommen in i skrubben!Mitt i huset har vi haft en korridor. Här ser ni den med gamla ytterväggen stickande ut och gamla köket/vedspisen i slutet av korridoren. Detta är det blivande trapphuset för ett par år sedan!under den blivande trappan sitter bl.a. joxet till vårt värmesystem. Här en bild från när elektrikern var på besök när slussen gjordes iordning för trappans ankomst i december.I slutet av slussen, mot köket till har vi haft en av våra gamla mindre spegeldörrar, med min kammarlås, så från det hållet har det inte märkts av att vi haft ett gapande hål mitt i huset. Från hallen har det däremot varit helt öppet och bara reglar och OSB-skivor och bråte synligt. Jag försökte hänga för med ett drapperi, men det var nästan alltid fråndraget för att katterna hade lekt med det eller maken skullat lägga in något bakom och inte dragit tillbaka det. Jag har inte hittat en enda bild på detta - jag vill nog helst glömma... =OD Fast man blir snabbt blind för sånt och ser inte eländet. Här är slussen gipsad och trappan på ingång.Öppet upp, skorstenstock rakt fram när man kommer upp för trappan. Värmeanläggningen bakom skivan som petar upp i golvet.

Saker att tänka på när man ska montera en färdigbyggd trappa:
* Den är TUNG! Ha många, gärna långa, hjälpare på plats!
* En rak trappa som ska in i ett rakt hål behöver MINST sin färdiga trapplängd fri rakt framför hålet!Efter mycket huff och puff och bök och stök var trappan på plats. Det gick inte en skrynklig tia mellan trappan och dörrkarmen i sovrummet när den skulle skjutas på plats, och övre hörnet på en gipsskiva fick sågas/brytas loss.... Men vad gör det, nu är trappan där! Snygg är den också! Detta var 17 december, jag har glömt rapportera.En välstädad bild uppifrån övervåningen och ner. Ville bara visa skivan som ligger för överst i trappan som trappdörr nu. Sotis älskar att sitta på den när katterna är där uppe och härjar och vill komma ner - som om den inte är tung nog ändå!!

Nu går vi över till andra sidan och det rubriken på det här inlägget pratar om!Jag har målat fiint....eller nä, det är vinyl som sötaste Virre skurit ut till mej!Kammarlåset - still love it!!!TADAH!!! Älskade maken har byggt en supermysig liten bänk för värmejoxet, visst är den snuttig!! Sen har vi recyklat lite bänkstumpar som blev över när vi byggde om på mitt kontor, till hyllor och fräsen har varit framme på kanterna. Brandsläckaren är äntligen upphängd och "ur vägen", men ändå lättillgänglig.

På golvet under hyllorna kommer PET-pant och burkpant att ha varsin påse och kartongåtervinning en. Jag knäcker lite på någon slags "ram" att ställa ner påsarna i, så det blir lite snyggare, kanske i plåt. Jo, jag vet att det finns HYPERSUPERDYRA design-kartongvarianter att ställa papperskassar i... Såna blir det inte. Jag har tidigare haft IKEAs vita backar med snedlock och gillade dom skarpt, MEN det var ett moment extra att först lägga grejerna i dom och sedan ta ur grejerna och i påsar för att forsla till återvinningen, så jag försöker avskaffa såna onödiga arbetssteg. Jag har roligare saker att göra med min tid!

På hyllorna klurar vi fortfarande på vad det ska vara. Där är inte svalt, så matförvaring för grejer som behöver svalka går bort. Det som har flyttat in på hyllorna är SmartStore-backar med lock i lite olika storlekar. Nya och gamla batterier, trasiga glödisar och deponi och elavfall. Maken ville ha lättfraktade prylar att enkelt ta med och tömma på tippen, så det blev praktiskt före snyggt. Sen har katternas torrfoder-påfyllningsspann flyttat in också. Kaffelagret (för ett sånt måste man ha, eller hur, mamma?) bor på en hylla. Idag två paket... Pastan i huset kommer troligen att flytta ur sina paket tillbaka till mina älskade stora glasburkar också. Nu står pastan i ett svåråtkomligt skåp ovanför utdragsskafferiet. Det ska bli kul att få fram och titta på den igen, även om jag inte äter pasta längre.

En förbandslåda och mitt medicinskåp har också flyttat in. Båda i vit plåt och skåpet ska snart få ett liknande grått kors som förbandslådan har. Sen ska jag ha någon slags krok på insidan av dörren, där mitt matlagningsförkläde ska hänga. Det hör till på något vis att det fladdrar något när man öppnar en skrubbdörr, undrar om det är något från min barndom....

Auktionsfynd!

Idag har auktionssäsongen börjat officiellt för oss!
Nu för tiden lägger vår favoritauktion ut bilder på sakerna innan, så man kan få en liten uppfattning om vad som finns. Bra för svärmor som samlar Lisa Larson-figuriner att veta att hon inte behöver köra en timme för ännu en katt eller bulldog ;-)
Dumt för mej som tenderar att bli tokkär (=besatt) i saker.... Den här gången ett råläckert träkar som jag bara kände att jag måste ha!! Tunnbanden var rostiga och hade lossnat lite, men det såg inte ut som någon fara på taket. Såg framför mej att det ska användas med vatten i, precis som det är skapt för (eller iallafall hållas fuktigt, för de har väl även använt träkar till matlagring, saltning m.m.).

Steg ett i min planering var iallafall att MMSa upp bilden till mamman, som jag vet har en trätunna som regntunna, för lite rådfrågning. Fick lite skötselråd och sånt av henne. Sedan babblade jag om karet på påskamiddan och någon kläckte idén "ha näckrosor i". Jäklar! Vilken bra idé! Nu bara måste jag ju ha det!
Steg 2 - konsultera vän som har näckrosor i zinkbalja om näckrosors preferenser! Skulle det t.ex. gå att kombinera regntunna med näckrosdamm? Tål näckrosorna den monsun ett rejält regn skulle innebära från stupröret ner i baljan? Svaret på den frågan var nej. Näckisar vill ha stillastående vatten - men tål såklart vanligt regn! Men detta svar fick jag först efter inrop...
Steg 3 - förbereda sig mentalt! En av de roliga - och tråkigaste - sakerna med auktioner är att man aldrig har en susning innan när det gäller ovanliga saker man inte sett tidigare vad de kom att gå för. Är det eftertraktat, eller kastar dom det efter en? Skicket har såklart också betydelse, så man får ju inspektera noga innan man ropar för högt på en skitsak...

Jag hade rånat uttagsautomaten, förberett en första och nöd-mentalgräns på mina bud. 1500 låg min första gräns på, men kändes det som om motbudet vacklade kunde jag sträcka mej över 2000, men inte mycket.

Väl uppe på auktionen för visningen innan får jag syn på ännu ett laggkärl med fina trävidjor inne i ett hörn ute. Sånt med "öron". Stort och fint, men inte stort som en badbalja. Vad bra, där har jag en reserv om karet försvinner upp i buden! Hoppas bara dom tar det efter karet, så jag inte står utan kontanter när det väl gäller! Ja, gissa, lilla laggkärlet togs såklart först. Men buden steg bara upp till 300, så jag klippte det. Tröstpriset inropat! Kallt som attan i kylig vind stod vi där och väntade och väntade... Sista budet på utemarknaden var den fiiina badbaljan jag nu var ännu mer förälskad i! Jag var fullt förberedd på att det skulle bli dyrt, eller t.o.m. försvinna direkt för där låg ett anbud på 4500 eller något sånt fjantigt som det brukar vara när jag VERKLIGEN vill ha något. Utroparen började och fråga om någon ville ge 1000? 500? 100? "ja" tyckte damen med anbudskatalogen och sekretariatet. Bummer tänkte jag, men viftade lite och budet höjdes till 150 spänn. Sen var det knäpptyst! Inte en viskning, inget! 1a, 2a, 3e - "skojar ni med mej????!!!!" Karet var mitt MITT MITT för ynkepynka 150 spänn!!! Fatta!!!Stort nog att sitta och bada i, om man skulle vilja!Stor och liten - liten har påbörjat sin vattenbehandling för att svälla tätt. Vet inte om det var lite gammalt tvättmedel eller salt eller något i det som skummade när jag fyllde på vatten. Storkärlet ska också vattenfyllas, men kära maken har lovat banka till tunnbanden på plats först. Sen ska vi hitta på var dom ska stå och jobba också när vattenbehandlingen börjar vara klar. Just nu lutar det åt att lillen blir regntunna på nordvästhörnet av altanen, där vi har ett stuprör som ska få vattenutkastare. Storen kommer troligen att bli näckrosdamm, om jag funderar på hur den kan integreras i vår nya altan på något trevligt eller lämpligt ställe, eftersom jag gärna vill ha mys, vattenblänk där och näckrosorna gärna vill ha SOOOOL enligt min privata näckrosexpert. Näckrosorna blir inte förrän framemot maj sisådär...

Ville bloga känslan innan jag glömde. Nästan snopet antiklimax att vara laddad till tänderna, beredd på världens djupdyk i besparingarna, så fick jag inte minsta lilla motstånd! Men jag klagar INTE!

Maken fyndade också. En fin järngryta och en fotogenlampa, som vi pratat om länge att vi vill ha, men egentligen inte har någon självklart plats för. Nu har den hamnat i julgranshörnet, i väntan på matbord och ev. annan placering.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0