Top 10 2009

Dags nu!Blev så nöjd med denna trots för mig ovanliga och amerikanska färger. Mormors mor känns som de här färgerna på något vis...Behövs inte förklaring - rubriken säger allt.Jag är så glad att jag fått ner känslorna på pränt, och att jag får vara med och känna och engagera mej i brorsdotterns liv. *hjärta*Gaaaaaaaarn. Jag säger det en gång till gaaaarn! Hur vackert får det vara?? Sen Russin såklart - sakna sakna sakna!Gillade det busiga uttrycket denna fick och den urusla mobilkamerabilden som ändå gör sitt jobb och dokumenterar en svunnen tid! Jag är så less på alla som ber om ursäkt för dåliga bilder, när man inte ser minsta lilla fel på bilden! Detta året ska bli ett "plåta mer, tjafsa mindre"-år för mej, och iphonekameran går varm!Mysigt ihopplock, liftat av andra underbara scrappare!Dessa färger, jag bara sjunker in i och försvinner i mys! Greta vackrast av vackra som vanligt.Tyckte jag fick till norrlandsbjörkskogskänslan bra här med lite QK-minilöv, handklippt stam. Kul at ha kommit igång med annan släktscrapping också, det satt långt inne!Det var roligt att case-a en bloggdesign! Att hitta scrappiga lösningar på givna design-element!Mer släktscrap av experimentslaget. Dokumenterat, klart och rätt känsla!

Gemensam nämnare i år? Kraft eller svart va?

Jönköpingsscrap - massa utmaningar!

Scrappizredaktionen fick äntligen tummarna loss att träffas och scrappa ihop! Det har vi pratat om sedan vi startade bloggen! Det blev en helg full med scrap, utmaningar och massor med inläggs-material. Eftersom de publicerats under låååång tid i bloggen har jag inte kunnat lägga ut inlägget förrän nu.Lifta Lotta - bloggFärgutmaning med teknik - bloggHörde inte till någon utmaning - blev bara scrappad ändå.Liftade Sanka. - bloggMin egen skiss och min egen farmors far. - bloggEn annan spontanscrappad för att jag ville komma igång.Snabbis på slutet, när energin nästan var slut, men man inte ville sluta scrappa....Malins burkutmaning - bloggEnkel med kantstans - bloggSnabbis med lite crazyfärger och en inte allt för inspirerande bild. Malenas MONSTERDYMO!! Love it!


En lift av Malins LO - blogg

Julkort och julpyssel!! 2009

Så här blev mina julkort! Jag köpte en sån söt Space-invaders-luciatåg-stämpel (eller 2!) av Jenny, som kom från Inspirationshuset. Jag "färglade" dom med pearlmakers och Aplique-snöpennan, vilket var det pyssliga momentet. Resten av korten var "bara" bigad cardstockspill i allsköns färger och julpappersspill. Tror inte jag började på ett enda nytt julark.. Så den högen har inte krympt det minsta!Jag var inte jättenoga med pearlmakern, och vissa fick nog lucior med lång lugg, mycket fluff på tomteluvan etc.Jag gjorde även en pappersjulgran som blev så mysig och fin! Den har ni kanske redan sett i Scrappizbloggen (eller vissa av er under skapandet). Även här spillpapper och retroblomman vikt och fastsatt med gluedots på en papperskon.Spaceinvaderlucian hamnade även på ett datumljus, som var det första och sista jag gjorde själv!
Jag kommer med glädje fortsätta köpa mina datumljus nästa jul!

Mitt 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag gifte mej!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har inga direkta nyårslöften, jag har börjat bli bätre på att alltid leva fullt ut, fundera igenom vad jag vill förändra osv oavsett vilken dag det är på året.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, det kom bl.a. en lite Allis till världen, som jag följt från gravidmisstanke via MSN. Sånt är alltid mysigt!

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, Russin-katten for till den sälla råttrundan 15 januari. Saknar honom ännu, men det gör inte så ont längre.

5. Vilka länder besökte du?
Danmark, Spanien förutom Sverige.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Inget jag kommer på så där direkt. Åker gärna på solsemester och sånt, annars brukar jag se till att göra sånt jag vill.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
1 augusti.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag vunnit över offermonstret ordentligt, inte blir så ofta sjuk och lärt mig se vad jag har och vara lycklig i nuet.

9. Största misstaget?
Jag glömmer sånt lika fort igen, så det kan jag inte svara på.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ovanligt lite. Lite ryggspök och nån småförkylning.

11. Bästa köpet?
iphonen

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet - once in a lifetime! Men vi höll oss ändå på rimliga nivåer och lyxade bara där det skulle vara enkelt och bekvämt som med catering och inhyrd disk osv. För att vi, våra vänner och familj också skulle njuta av dagen och inte vara servicepersonal.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Nu kommer jag dragande med bröllopet igen. Det VAR en fantastisk dag, så full med lycka och kärlek. Jag blir fortfarande alldeles varm i magen när jag tänker på det!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Jag är ju så dålig på att hänga med i musiken... Pass...?

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare. En vän skrev i vår gästbok att det är OK att vara lycklig. Det fick mej att tänka efter varje dag, och det har hjälpt! Nu vårdar jag varje dag och ser allt jag har omkring mej!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Lyssnat på min intuition ännu mer och lärt mej ha glädje av den!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet faktiskt inte. Kan inte komma på en enda sak jag ångrar...

18. Hur tillbringade du julen?
I Skåne hos mamman och pappan och lite tid med brorsans familj. Sedan kidnappade vi med oss systerdottern hem för lite kvalitetsmys i mellandagarna innan hela familjen invaderade oss till nyår. Skånefamilj-helger!

19. Blev du kär i år?
Jadå, i år igen, ofta och mycket! I min make såklart! Och i en massa andra saker som gör mej lycklig! Viska-hunden är jag tokkär i när hon glittrar med sina ögon och ler busigt. Virres Hugge som säger så mycket härliga saker och funderar på världen så mysigt. Sotiskatten som invaderade vårt liv totalt en vecka innan bröllopet och fortfarande förvånar varje dag i hur otroligt mysig och underbar han är (Greta är såklart lika fantastisk!)

20. Hur många one night stands?
Eh.. Inte ett enda... Jag är en enmanskvinna och behöver inget annat!

21. Favoritprogram på TV?
Bones, men det har dattat av och är lite småtrist nu...

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, jag ödar ingen energi på att hata.

23. Bästa boken du läste i år?
Tog mej igenom Paradisets barn-trilogi av Marianne Fredriksson bl.a. Nä förresten, Noreas saga är inte riktigt klar. Gillade verkligen Evas bok, som kändes enda ner i magen. Evas tankar var så mina...

24. Största musikaliska upptäckten?
Man kan dra igång en ipod på random med en gigantisk spellista och spela flera dar och tycka all musik är asbra. Varför lyssnar jag inte på mer musik egentligen? Lånade Johannas ipod till bröllopet och provspelade stereon ett par dar innan.

25. Något du önskade dig och fick?
En make!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Jadå, det finns en del sånt också.

27. Årets bästa film?
Äsch, sånt kommer jag ju inte ihåg!! Har varit en del på bio, men det fastnar liksom inte...

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hade LCHF-mat + spettkaka på trädgårdsfesten med Blekingefamiljen

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Saker kan alltid förbättras även om allt är toppen om man lär sig njuta av det man har. Jag kunde gått ner mer i vikt t.ex.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Lugn och harmonisk.

31. Vad fick dig att må bra?
Maken, resor, familjen, kisarna, jobbet som jag älskar!

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sugen på? Tja, titta får man väl... Konstaterade när jag såg The Holiday häromdan att Jude Law är fjantigt snygg. Hade varit kul att se honom som Hamlet i somras, men det var visst slutsålt på 3 röda.

33. Vem saknade du?
Skånefamiljen, som är lite långt borta, men vi börjar bli bättre på att träffa! Halva Skånefamiljen är ju dessutom i lappland 4 månader om året... *sucka*

34. De bästa nya människorna du träffade?
Vet inte om jag träffat någon ny person, om man inte räknar de goa tjejerna i Scrappizredaktionen!

Min topp-10 kommer en annan dag.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0