Scrappat januari 2016scrap

 
 
 
Detta har legat som ett utkast i över ett år. Visar mest att jag inte bloggat så mycket, inte att jag inte scrappat... Slänger ut inlägget rätt kronologiskt, även om själva publiceringen görs i februari 2017...
 

Krusat till scraphörnan

Nu blir det ett långt inlägg med mycket bilder, för organisations- och förvaringsnördar!
 
Efter drygt 10 års scrappande börjar jag ha rätt bra koll på hur jag tänker när jag scrappar, men även att behoven ändras med tiden. 2013-2014 körde jag pocketscrap (aka project life) halvplanerat månadsvis. Jag planerade så tillvida att jag gjorde en lista på vilka bilder jag ville ha med och vilket format de var/skulle vara så det blev ungefär lika många 4x4 som stående 3x4-bilder till mina favoritfickor, med lite luckor för journaling-kort. I övrigt tänkte jag mest "mini-layouter om varje händelse på ett uppslag och någotsånär samma färgschema på ett uppslag. Det var tillräckligt mycket planering för mig och även det blev till slut för mycket, så jag fick kämpa med de sista månaderna 2014 innan jag bestämde mig för att släppa PL som regelbunden aktivitet. Gillar dock möjligheten att göra inlägg bland de vanliga LOsarna med flera bilder och pocket-scrap t.ex. vid resor och andra bildtäta händelser. Nu är jag alltså tillbaka till huvudsakligen 12x12-LO-scrappande.
 
Jag provade göra ett tema-album med de fina bilderna vi fick i dagmammans veckobrev, och tanken är att det ska göras färdigt någon gång. Men jag har av förklarliga skäl inte varit särskilt sugen på att se åt det senaste året. Först nu börjar jag kunna tänka tanken, och eftersom det är framkallat och utskrivet veckobrev med vad de gjort och planerat så är det inga större problem att sätta ihop det sen när jag väl bestämmer mig. Allt ligger i det fina väsk-knäppta albumet i 8x8-format i fotoskåpet. Malte har f.ö. scrappat föris-bilden på hela gruppen själv, som jag tänkte skulle få bli titalsida ihop med annat han pysslar med bredvid mig. Igår blev det fina hål i kanten på en perfekt format pappersbit som kan matta fotot. ;-)
 
Nu till förvaringen!
 
Sist jag gjorde om organiserandet flyttade jag till gröna plastlådor med lock. Lådorna var stapelbara och ungefär samma format som de jag gått över till nu. I de gröna lådorna började jag samla zip-påsar med teman. Jag har provat diverse färgsortering och materialsortering innan, men upptäckte att eftersom jag är bildorienterad så letar jag inte efter material eller teknik utan efter bild. "Här vill jag ha ett träd". Då vill jag inte ha träd på 70-11 ställen, utan alla alternativ samlade på ett ställe! Med de gröna lådorna smög jag igång tematänket och det funkade så bra för mitt pysslande att jag kört nästan fullt ut nu. Det är bara vissa saker som av mängd- eller form-anledningar fortfarande bor för sig.
 
Sist hade jag som sagt gröna heltäckande plastlådor med lock, och det är ju lugnt och bra att se på - men man ser ingenting och blir inte inspirerad när man går förbi. Så nu gjorde jag en helomvändning och tog transparenta boxar - nämligen Krus från IKEA. Det började med att jag flyttade alla PL-korten från Råskogsvagnen som nu bor hos grannen, rullvagnar är inte min grej. Den var mest ivägen och hade fel format för allt. Eftersom jag har pysslet i egen stuga (kontorsstugan) hade inte rullandet någon funktion heller direkt. När jag köpte dom boxarna köpte jag några extra och började smyga in lite annat material som jag hade mycket av, t.ex. dymorullar (som är för sig, färgsorterade i sina 3 fack, nu ihop med ett par olika dymosar också). Jag började så smått med några dekosar också, och kände att detta nog kommer att funka riktigt bra.
 
Så nu har jag postordershoppat kruslådor i två omgångar under hösten. Den ska kanske utgå, så skynda dig om du vill ha! Jag har 4 små kvar nu när jag känner mig hyfsat färdig, men kommer nog att plocka åt mig några stora till om jag är på IKEA och får syn på dom. Jag gillar formatet! Nackdelen är den tråkiga plasten. 3 boxar har varit trasiga när de kommit med posten (ni vet Karl Bertils fragila avdelning). Första leveransen var det två stora boxar som var så nerpressade i varandra att den understa spruckit. Inga problem att reklamera och byta. Men den nya var lite kantstött i ett hörn när den kom. Då orkade jag inte reklamerna. I andra storleveransen hade en av de stora en spricka i överkanten mitt på långsidan. Inte så konstigt eftersom alla lådorna var nerhivade i en kartong utan minsta packmaterial runt omkring som hindrar dom från att skaka runt under transporten. Skärpning, IKEA! Men jag orkade inte reklamera den heller. De håller nog.
 
 
Vid en tidigare omorganisering avskaffade jag hyllor på den här väggen utom den översta. Konsollerna var så himla dumma och skrymmande på hyllan under. Nu är undre hyllan tillbaka, måttad så tre små krus går in på höjden. Stången att hänga stansarna på fick flytta lite också.
 
 
Nedanför hyllorna är själva pysselhörnan (ganska bokstavligt). Jag tänkte flyttat verktygssnurran (MMs desktop carousel), men kom på att den står bra där den står, bara lite utflyttad från hörnan. Den är genomgången så jag har koll på vad jag har i den. Bara några grejer jag väldigt sällan använder, men kan behöva och de tar ingen plats där de står (t.ex. en gammal metallspatel från kemin). Istället för CO-toten som jag använde förr på träffar men inte hemma har jag gått över till att ha allt jag använder mycket, som jag brukar kunna sakna om jag fått packa när jag åker iväg (t.ex. akrylblock till småstämplar, liten klisterflaska, fluid chalks - jag lägger till efter hand, Kristina ;-) ) ligger nerslängt i en enda röra i en mellanhög smartstore-box, men det funkar! När jag börjar scrappa hoppar vissa saker ut efterhand runt arbetsplatsen ändå, taperunner, lilla saxen, pennor m.m.
 
Jag har både sittplats till vänster och ståplats till höger. Jag har scrappat mycket stående periodvis, men nu när jag sorterat och organiserat har jag suttit mer. Tyvärr är sittplatsens bänkskiva alldeles krökt av värmen från elementet under bordet, så man får kolla noga hur nära kanten och på vilket håll man lägger grejer som kan rulla i golvet... =OD *skulle förstärkt med någonslags kryssreglar när vi byggde*. De gröna plastkorgarna ska avskaffas - de har bara hängt med tills vidare. Det är diverse klistriga saker i dom tror jag. Jag har fått för mig att jag ska ha dom i en grön vävklädd gammal diskettlåda, men jag kan inte för mitt liv hitta den andra! Jag vet att jag har två.
 
En gammal favorithylla som aldrig kommit upp på någon vägg innan visade sig vara alldeles perfekt till mina "pölar"! Den sitter lite knasigt, men det blev kanonbra! Inom räckhåll att slänga dit saker efter hand och när jag ska rota i dom tar jag fram dom bara. Jag har tre pölar. En med småskröfs som blir över, sånt jag vill komma ihåg att använda m.m., en med papperssmåspill - som jag använder massor! - och en låg godisburk med journalingspots som man rotar efter (block och stora ark - se nedan). När jag skär till ett papper och får en spillbit åker den antingen i småspillslådan om den är liten, eller i större spill-trayen om det är större. Om jag tror att jag kommer att använda det igen. Slänger väldigt lite och har bra rotation på spill-lådorna. Sorterar ut och skickar till förskolan med jämna mellanrum - alltid lika uppskattat.
 
 
Här är min färghörna. Stämpeldynor, pennor och akrylfäger m.m. Mina foton har hamnat här också, men det känns lite tillfälligt i väntan på en bättre lösning. Planen är att denna avdelning kommer att användas lite mer - särskilt färgade stämpeldynor! Den andra omtalade gröna vävboxen står till vänster och innehåller distressrefiller i okänt skick. Den kanske får flytta från soliga fönstret så småningom ifall ifall.
 
 
Här är min ståbänk, som är platsbyggd med plats för 12x12-tidisar med papper och papertrays 2+2. Mönstrade papper tycker jag är svårförvarat så man har överblick. Jag har provat mappvagnar, hängmappsbackar, stående i boxar, papertaker-bläddrande m.m., men en liten hög att ställa i knät, lutat mot bordet och blada igenom är det som jag enklast får överbick över. Jag kör därför med en "favvo-hög" som ligger i på trayhyllan, nere till vänster (eller packas i någonslags plastväxka när jag ska iväg - enkel att greppa). Jag roterar favohögen då och då och nya papper hamnar där såklart. Över den stort mönsterspill - bara att skicka in remsor och bitar efter hand som man scrappar, oavsett om man står eller sitter och scrappar är dom lika lättåtkomliga!
 
Cardstock går bättre - dom ser man ju från sidan. Högra trayhögen är cardstock, spill överst (och här ligger lite diverse annat pappersjunk också, eftersom jag nästan aldrig använder cs-spill) och hela ark underst. Sen själva lagret sedan gammalt med cardstock och numera även mönsterpapper och specialpapper, wellpapp m.m. är på stora hyllan till höger i tidsskriftssamlare och paper pouches. Det finns även en arkivmapp med färgsorterat cardstock-spill som jag ska sortera in lite spill i. Det används såklart till stansning när jag nångång gör det, så det är bra att ha och arkivmappen fanns redan i samlingarna.
 
Hur jag scrappar nuförtiden
 
När jag ska börja scrappa väljer jag oftast foto först och kikar på lite inspiration som jag kanske kan använda, lift eller skiss. Det händer att jag börjar i andra änden med ett papper jag vill använda eller en lift/skiss som inspirerar också - eller för den delen en hel sida runt en viss dekoration jag fått en idé om hur jag vill använda. Har t.ex. en idé med gröna filtblommor.
 
Sen kollar jag hela mönstrade, eftersom jag ganska ofta använder diskret mönstrad bakgrund som grund. Annars väljer jag en cardstock. Grön, kraft eller ljus/vit oftast. Ibland utmanar jag mig att använda färgad. Sen plockar jag med mönstrat spill efter roliga matchande bitar. Inte för matchande, utan skruva till det lite ibland. Placerar ut papper och foton och smackar fast. Använder sån taperunner med småbitar. Den är bra för den fäster lagom mycket, så man dels kan pilla upp ett hörn och skjuta in saker under, och dels kan lossa hela alltet lite försiktigt och flytta det om man ångrar sig. När man är nöjd med allt kan man trycka till hela sidan bara (jag använder ytterst sällan klet, smet och glitterlim ;-P).
 
Sen väljer jag pynt och dekorationer. Jag kan ha något särskilt i åtanke eller vill ha ett matchande tema. Jag rotar i pölarna med småspill och div. skröfs ofta också och får ibland till helcrazy blandningar, men det är så jag gillar det. Ibland less is more, ibland more is more!
 
Sist kommer journaling och rubrik. Jag brukar svära över att jag glömt lämna plats åt det IGEN, men det blir oftast bra ändå. Jag använder ofta bara en handskriven text på något lämpligt ljust område. Rubriken hamnar där den hamnar och får plats. Skulle inte kunna sätta dit rubriken innan allt är klart, eftersom jag väljer färg/stil/material på den baserad på vilken känsla resten av sidan har - och sidan växer ju fram efter hand med någonslags grundplan.
 
Sortering i Krus
 
Jag väljer att berätta detta ganska detaljerat för inspiration. De flesta väljer material, teknik och/eller färgsortering av gammal vana. Men du kanske skapar mer med mitt bildtänk, och har inte tänkt på att sortera om grejerna. Jag ska tillägga att jag med tiden fått relativt mycket prylar i min stash. Vissa saker har jag så mycket av att det inte går att samla allt på samma ställe.
 
 
 
Bokstäver t.ex. Jag har 4 ziparounds med passionsköpta QK-alfabeten. Älskar fortfarande alla och vill börja använda dom mer - ett ständigt dilemma, men jag SKA! De är ju så fina! Sen har jag en hel hylla med foamis-alfabeten borta i Billyarkivet i andra änden av pysselstugan. Gissa hur ofta jag kommer ihåg dom! Sen är det två korgar med stickers/thickers/rubons/chipboard-alfan  i pappershyllan och en knökfull Krus med krångliga format, askar, skrymmande chip m.m, ord och siffror. Kommer troligen att delas upp en vända till med skrymmande bokstäver i en liten Krus, för bättre överblick.
 
 
En sak jag gör regelbundet sen start, oavsett skick och livssituation, är julkorten. Julsakerna får därför ta lite plats och bor nu i 2 stora och en liten krus. Julstämplarna flyttade hit efter att ha fört en ganska undanskymd tillvaro borta i bokhyllan. Jag stämplar och färglägger väldigt väldigt sällan, men man vet aldrig vad som sker i framtiden. Lådorna bor underst i pappershyllan och den lilla innehåller sånt jag kan tänkas använda på jul-LOs också, så den är lätt att plocka fram, och jag har nästan allt juligt samlat på ett ställe.
 
 
Efter åravis med brads i Rusta-sortimentslådorna (små och smidiga) flyttar nu mina brads (och några öljetter/snaps) till separata rör. Jag har inte riktigt bestämt var de ska ta vägen sen eftersom de är så många. De stora fick inte plats i dom här rören heller, så det återstår att lösas. Nu kan jag slänga med ett rör när jag ska iväg.
 
 
Översta lådan: Träd, moln och väder, Löv och natur(svampar, gräs m.m.). Stämplar, dies, uppstämplat färglagt, stickers, rubons, chipboard. Allt tillsammans!
Understa lådan: Hus och hemprylar, trädgård, grindar, nycklar, klockor, lyktstolpar m.m. Fordon hamnade här också till slut, och resor, eftersom jag inte har så himla mycket med resetema. Flygplan och sånt passade med fordonen.
 
 
Närbild huslådan. Dies, stickers, stämplar - allt bor ihop! Sparat utstansat som jag tror att jag kommer att använda igen ligger i små zippåsar. Bokstäver stansar jag bara det jag behöver. Lägger småbitar på de bokstäver jag ska ha på plattorna, så slipper jag fundera över rest-förvaring där. Använde aldrig det ändå.
 
 
Djuren fick till slut en egen stor låda eftersom det dök upp rätt mycket stämplar. Husdjur i ett fack, blandat i mitten och fåglar med särskilt många ugglor i ett.
 
 
Lådan som är undantaget som bekräftar regeln. Detta är metalldekosar, utsmyckade brads, charms m.m. Hjärtan och stjärnor är dock flyttade till hjärtan och stjärnor. Om någon har såna här tjocka foamkuddar liggande skulle jag behöva ett par tre stycken till. De flesta dekobradsen verkar komma på kartongark nu för tiden.
Denna lådan brukar åka fram sist, till sista småfiffet.
 
 
Min washitejp har flyttat från sina köksplastrullar till krus, eftersom jag har en hel del bytestejper på plastbitar, sugrör m.m. som syntes dåligt i rören. Har lite bättre översikt här, men skulle nog egentligen ha stora Krus till dom istället. Är lite knöligt att sätta på locket nu.
 
 
Fler sista-piffen-lådor. Bling t.v. med pärlor i ett fack, kristaller i ett och diverse i sista, även mer skrymmande askar från de andra facken.
T.h. hjärtan, stjärnor, pilar och andra former. Blinghjärtan och blingstjärnor fick till slut bo här efter lite velande. Denna lådan har varit och vänt i en stor Krus, men fick flytta tillbaka för att de sista stora behövdes till annat.
 
 
Tv: Folk och folkprylar. Här är pottypeople, stämplar med folk, stickers, kläder och klädvård, men även några figurer (två filurer bl.a.) och jag tror att sagor (prinsessor, spöken) och leksaker hamnade här också till slut. Och diverse mat tror jag. Jag har försökt tänka logiskt, men ibland tangerar ju en sak flera kategorier. Jordgubbar t.ex. finns nog både i mat, midsommar och kanske ihop med natur/löv m.m. också om jag inte flyttat alla. Äpplen är både mat och träd... Men dom flesta ligger nog i mat. Man får kanske leta lite vid såna sällan- och specialgrejer.
 
Th: Årstider och helger. Här i ett av facken hittar man till slut några blommor. Jag använder sällan blommor som ni vet, så jag försöker hålla antalet nere eftersom de ändå har en tendens att dyka upp överallt ifrån hela tiden. De representerar sommar ihop med midsommargrejer, studentprylar och sånt. Här är även påsk och ren vinter utan jul-anknytning. Min lilla samling fjärilar fick bo här också - sommar!
 
 
T.v Bokstavs-, ord och sifferlådan. Här hittar man zippåsar med chipboad-bokstäver, Askar och häften med rubons, clearstamps, akrylbokstäver och sånt som är enklare att rota efter än att bläddra i en korg bland en massa stora, platta, tunna ark. Eftersom den blev ganska full tror jag det ska bli en liten låda med bokstäverna och lämna ord och siffror här - och ev. stora bokstäver som inte får plats bra i den  nya. 
 
T.h. Swirls, former, tabs och tags m.m. Här bor formstansar som labels one, cirklar, swirls. Swirls har jag även diverse rubons, klistermärken och clearstamps. Lite allmänna mönster och geometriska figurer av olika slag.
 
 
Oj, ni får vrida på huvudet! Pölen med journaling spots som jag nämnt tidigare. Hit klipper jag ner halvtomma ark också i lagom stora bitar. I Kruslådan bor alla mina journalingstämplar, som jag tyvärr använder för sällan. Kanske nu när de kommer fram igen. Här bor även småblock, kalenderdiecuts o.d. Köpte rätt många spiralblock från MM, både nya och på loppisbord, men dom bor ihop med PL-korten nedan, då de tog upp ett helt fack själva.
 
 
Slutligen PL-kortslådorna. Stora + ovannämnda spiralblock nederst och små + kvadratiska överst .
 
Pust, nu ska jag vil mig bredvid min lilla sjukling, som har det jobbigt med feber, ont i halsen och ont i munnen. Fråga om ni undrar över något - hoppas jag gett nya infallsvinklar!
Jag har testscrappat den nyorganiserade hörnan också förresten. Och nu med allt färskt i minne gick det snabbt och enkelt att hitta vad jag ville ha. Lite jobbigt att sträcka sig efter översta lådorna, men jag har ju staplat dom i hur ofta jag använder dom-ordning. Sen är det perfekt att plocka ner flera lådor och stapla dom på varandra på scrapbordet efter hand som man tagit vad man ska, ifall man tror man ska i dom igen. Och det bästa av allt, då jag har pysselhörnan på mitt kontor och mår dåligt av stök - grymt snabbstädat! På med locken, upp i hyllan, skräp i papperskorgen, restsaker har hamnat i spill och pölar efter hand om de inte åkt tillbaka i sin krus. Funki-funki! Nu återstår att testa förvaringen på ivägåkning. Vissa lådor kommer ju att åka med som de är eftersom jag använder dom i stort sett jämt. Andra kanske jag kan plocka ur diverse påtänkta saker i en tillfällig förvaring - annars kan man alltid komplettera när man kommer hem. En del av utmaningen med att vara iväg är att använda det man har med sig också. Skärmaskinen är dock bra att ha, även om jag klarade mig med två lånade skär sist jag var iväg. Så fick jag lite rivna kanter på pappren också, och det var ju inte igår!
 
 

Topp 10 2015

Nu har jag samlat ihop mitt scrappade från 2015. Det blev imponerande 20 sidor och ett par grattiskort och julkorten. Känner mig otroligt nöjd med att ha kommit igång så pass igen! Älskar verkligen att scrappa! Tanken var nog att jag skulle blanda med PL-fickor då och då, men jag har inte alls varit sugen på det än iallafall. Istället har jag mest scrappat gammalt framkallat som legat och väntat. Det har blivit lite heritage och lite BoM och lite vanlig dokumentation.
 
 
En bild jag önskar jag hade haft från min egen släkt, men nu är det släkten jag gift in mej i istället och anfadern till mitt nya efternamn. Jag har luskat en hel del i dessa två turturduvors korta förhållande, som resulterade i 2 barn som fick växa upp hos mormor och moster sedan Hilda dog endast 23 år gammal i Köpenhamn av tbc. Blev väldigt nöjd med den här sidan också!
 
 
En ganska typisk Sara-sida i färg, form och uttryck.
 
 
Gröööön och hyfsat avskalad.
 
 
Sista remsan av ett riktigt favoritpapper, mysig sol-och-moln-sticker som jag sparat länge. Söt unge såklart!
 
 
De här gröna märkena skrev jag ut för längesen och har haft liggande och plockat med många gånger. Till slut bestämde jag mig för att bara använda dom och bestämma vad jag skulle ha till dom sen. Det här selphie-kollaget från iPaden tyckte jag passade bra. 
 
 
Jag älskar att lifta andras sidor. Jag brukar följa grundtänket, sen sladdar jag iväg i färger, dekos och sätter min egen touch på sidan. Här är det mycket som är påhivat från deko-pölen med blandade dekorationer. Blir kanske lite för mycket ibland, men det är bara kul att pilla och pyssla på!
 
 
Den här blev visst lite suddig. Den visar på så sätt mitt hälsotillstånd andra halvan av året. En biverkning av de antidepressiva har varit darrhänthet periodvis, och vissa dagar har det varit helt hopplöst att ta en skarp bild!
Här har jag använt många gamla godingar som också flyttat runt i evigheter. Den bruna fickan med tag är en färdigköpt Bazzill-dekoration från tidig scrapkarriär. Jag pimpade den med ett journalingkort på taggen i och lite hjärta m.m. Alla pappren runt är från småspillsburken med gamla favoriter.
 
 
Den här bara älskar jag på alla sätt och vis! Synd att brorsan saknas så familjen hade varit komplett. 2015 löste inte problemen med familjerelationen, men jag börjar landa i att vi har någonslags paus och att jag kan älska och sakna och låta det bero i väntan på bättre tider. Och blir det inte bättre så var det väl inte meningen heller. Jag har ingen manual för hur det ska hanteras, så jag försöker inte mer. Tar hand om mej och min familj istället.
Diverse dekos från favoritlådan. Pappret har jag velat använda långe, men det var så svårt i färgerna. Men här passade det ju alldeles perfekt! Jul på Drottninghög 1972 har jag listat ut med hjälp av julbonader och min ungefärliga ålder.
 
 
Här rensade jag ut en massa olika vintage/heritage-dekos och stickers på en experimentsida. Anna ville hela tiden dra åt det rosa, undrar om hon tyckte om rosa? Anna är farmor till gubben som bodde i vår stuga innan familjen köpte den.
 
 
Originalet till detta fotot har försvunnit mystiskt, så det blev en IGbild. Återigen gamla tilltänkta dekorationer som legat länge (rubons-rutan med pojk-uttryck från scrapevent i Hbg) som äntligen hittade till en sida. En riktig favoritbild på en favoritstund själv i svampskogen med Malte-palt. Älskade årets svampfrimärken, så de fick också komma med. Jag har satt på fler efter fotograferingen då jag fick fler sorter i brevlådan. De stickmönstrade flaggorna blev pricken över i!
 
2016 kommer jag förhoppningsvis att scrappa mycket mer. Jag kommer ihåg nu när jag sitter med det hur bra det får mig att må, så jag får minsann prioritera det lite! En sida i veckan minst är det övergripande målet. Sedan har jag som tilläggsmål att använda minst en sak/deko/teknik på varje sida som jag inte använt på länge eller haft liggande länge. Jag har ju som ni märker ovan redan börjat det tänket och tyckt det varit kul.
 
Jag har rensat, sorterat och organiserat om min scraphörna under julledigheten. Fortsatt med tidigare tänk och lagt ihop ännu mer. Jag scrappar nämligen oftast som jag tänker - i bilder och teman. "Här tror jag det ska vara ett moln". Sen tänker jag vad jag har för slags moln. Och då vill jag ha alla moln på ett ställe, oavsett om det är stämpel, utstansat, stickers eller brads. Jag har konverterat hela min förvaring till IKEAs Krus långt om länge. Och jag begriper inte för mitt liv varför jag inte flyttat alla mina dies till magnetförvaring för länge sen! Magpie-boxarna är tömda och alla mina qk-dies bor nu på Övningskörningsskyltar i CD-plastfickor. Jag har hjälp Biltema att göra skyltarna till ännu mer storsäljare. Behöver 2-3 till... Jag kanske ska göra ett inlägg om förvaring och sortering också.
 

Övervåning på gång!

Bygget tog paus ett par år, eftersom det kom en bebis mellan och vår ork och tid inte riktigt räckte till mycket mer än barnet färsta åren. Nu börjar han dels kunna vara med utan allt för många risker och dels klarar han sig själv i annat rum utan ständig tillsyn m.m. Så bygget har smugit igång igen med lite punktinsatser under 2015, och nu ett större byggryck under julledigheten. Här kommer lite bilder.

 All bråten från inre rummet utburet i yttre rummet.Golvvärmeplåtar och isoleringUtsikt från inre rummet. Till höger om dörren (vår gamla ytter-dubbeldörr) blir också vägg, mot liten toalett.Från hörn till bortre dörrkarmen blir liten toalett poch klädkammare/förråd. Våra gamla låga spegeldörrar ska återanvändas här uppe. Gillar återbruk!Väggarna på båda sidorna om dörren vill jag ha platsbyggda bokhyllor som täcker hela väggen (ev. fusk med Billystommar som byggs in). För är det något vi gillar att ha i det här huset så är det böcker! Rummet i övrigt har vi inte spikat vad det blir än, men vi vill gärna att det ska kunna komma hit gäster och sova här! <3Yttre rummet har lite vinklar och vrår, så det kommer att bli någonslags sällskapsyta med litet hemmakontor (plats för pärmar och papper typ), nånstans att sitta (troligen i takkupe-utrymmet, som är stort, men i söderläge med stora fönster - vi får se hur mysigt det blir där egentligen...). Vi drömmer om en gammal mörk sned-klaff med roliga fack inuti till kontoret. Datorplats har avskaffat sig själv lite med bärbara burkar (bara stationär på jobbet i stugan). Bild från andra hållet på takkupe-utrymmet. Den uppfällda luckan är vid trapphålet. Här blir det ett vitt trappräcke runt. Vi har inte bestämt exakt hur det ska se ut än. Kanske "glasväggar" för mesta möjliga ljusnersläpp till hallen? Bakom luckan står dörrar och lutar sig mot toadörrshålet. Jag har lagt in ett förslag till byggaren att vi ska sätta fönster ovanför dörren i det hålet för att släppa in lite dagsljus. Tips mottages!
 


Det hopplösa utrymmet runt murstocken... Lite svårplåtat då det är fullt med bråte och byggmaterial. Vad vi ska hitta på med denna delen av övervåningen vet vi inte riktigt. Vi satte in dubbla fönster eftersom utsikten är himla trevlig. Men så är det eftermiddags/kvälls och vintersol där också, så allt kommer väl att bli solblekt och tråkigt som man ställer dit. Svårt att få plats med så mycket där också. Kanske låga bokhyllor under fönstret?
Det blir en lådgrej bakom murstocken där expansionskärlet sitter (kikar fram) också.Detta blir min projektvägg! Här ska jag uppfylla en gammal dröm. Släktträdet! Foton på de jag har foton på, namnskyltar med släktdata och sedan diverse grejer som förknippas med personerna. Foto på Martinus hus i Klippen, samehantverk på samegrenarna, morfars fars koppar-kaksporre gjord av en gammal femöring m.m.
Jag klurar fortfarande på hur själva trädgrunden ska bli, men det lutar åt någon slags vinylgrenar som inte behöver följa släktstrukturen och grön bakgrund - eller kanske en tapet med lövmönster. Den här är ganska fin och anknyter till Blekinge också. Vi får se.Liten hade projektat med picknick i hallen när jag kom in från pysselstugan igår.Fortsatt golvfixning.Golv.HjälpredanSkruvar och måttar.Bortre rummet - ett stort Master bedroom? Festmatsal?

Jag tänkte bloggascrap-topp-10 också, men har slarvat med att plåta eller sortera in sidorna på rätt ställe, så jag hittade bara fem. Återkommer när jag gått igenom och fixat, för fler än 5 vet jag att jag gjort 2015!

Har inte haft bloggsug på länge, men nu kom det tillbaka. Blir kanske lite trädgårdsrapport senare när det börjar suga i odlingstarmen också.

Saras Scrapblogg och livet runtikring

Mitt scrappande, renoverande, skrubbande, viktresan och mina tassare. Och sedan 2012 det mesta om mitt barn!

RSS 2.0